Čo robiť, ak pas nepríde včas?
Ahojte..dala som synovi vybaviť pas..do 30 dní co bolo 19.5 uplynute
Ešte neprišiel..potrebujem ho do 1.6..mam tam volať alebo co robiť?
Slováci na cestovné pasy čakajú mesiace. Ak chcete mať doklad hotový včas, musíte si priplatiť
https://www.aktuality.sk/clanok/QjVDXoi/slovaci...
Ministerstvo očakáva, že situácia na oddeleniach dokladov sa optimalizuje až koncom leta. Podľa Neumanna by v súčasnosti veľmi pomohlo, ak by občania, ktorí cestovný pas na dovolenku nepotrebujú, keďže ich destináciou je Európska únia alebo krajiny Schengenského priestoru, využívali možnosť požiadať za týmto účelom o občiansky preukaz. „Tie vydávame aj najmenším deťom a sú oveľa lacnejšie ako pas. Občianske preukazy vydávame prakticky do týždňa,“ dodáva Neumann.
V stredu som bola s vytlačeným potvrdením o kúpe leteniek na pasovom ( žiadosť podaná 17.4.), 15.6 musím spraviť checkin, 16.6. letíme do Londýna. Pracovníčka si to zapísala do zoznamu, že to pourguju. Dnes ráno mi pipla sms, ze pas je hotový. Čiže odporúčam ísť tam osobne s nejakym dokladom, prečo pas súrne potrebujete a vybaví sa to.
@nonkanonka ahoj, mne prišla SMS že vodicak mám hotový, pozrela som teda na stránke stav OP bolo stále len, že žiadosť prijatá a asi o 2 minúty na to mi prišla SMS, že uz je aj OP hotový. Ale uz asi aj tebe tak, že? U mňa to trvalo 8 pracovných dni od podania žiadosti, s tým, že som si ho dala robiť do 30 dni.
@nivea123 ahoj, mne občiansky prišiel až dnes (po 13 dňoch od podania žiadosti) a vodičák už minulú stredu (po 8 dňoch). Ale minulý štvrtok keď som si bola pre vodičák tak mi pani povedala že OP mam už hotový a už ho odoslali ale aj napriek tomu, že bol odoslaný už vo štvrtok tak dorazil až v pondelok 🙈😄
@orlikova neboli sme nakoniec osobne, lebo den predtym ako som chcela ist nam prisla sms, ze su hotove (kvoli praci som chcela stihnut stredajsie predlzene hodiny)..trvalo to ale 68dni dokopy, mali sme este skoro mesiac do dovolenky tak som to nsmusela uplne nahanat, po 60 dnoch ma to uz ale zacalo stvat, ze stale nic...pani rovno dala papier na vratenie poplatku, aj rozhodnutie, ze nam vratia uz prislo..tak aspon daco no

@nivea123 ahoj, prosim ta uz ti prisiel obciansky alebo stale mas napisane na stranke ze je ziadost prijata? Ja tiez cakam na OP, dnes mi prisla sms ze VP je hotovy, davala som si ich robit naraz a zrovna ten OP neocakavane potrebujem 🙈