icon

Čo s bytom?

12. jan 2022

Ahojte. Kamarátke zomrel manžel zanechal po sebe 3 deti, koli podnikaniu, mali medzi sebou zrušené BSM,byt mal nadobudnutý pred manželstvom, no je na ňom ťarcha okolo 15000€ co teda je poistené a ma to poisťovňa vyplatiť, byt je 4izbovy a kamoška si ho nemôže dovolí platit lebo je na rodičovskom s posledným 1,5 ročným synom. Môže byt predať? Nie je majiteľka, komu teraz byt patrí? Ako ma ďalej pokračovať? Ona ma poprosila niečo pozisťovať, momentálne je v stave že nevládze... Ďakujem za každú radu.

Strana
z2
andreagartnerova
12. jan 2022

@danielle799 byt sa nebude deliť na polovicu pre manželku nemajú BSM. Pokiaľ sú v priamej línii čiže deti daň sa neplatí.

autor
14. jan 2022

@andreagartnerova no bude to veľmi ťažké, no teraz nad tým nechce ani rozmýšľať...

No neviem ci by sa niekomu páčilo keby miestnosť v byte dali nejakej cudzej osobe a zdieľal spoločnú kúpeľňu WC.. Mne by to neprišlo normálne,, a každý chce mať svoje vlastné súkromie. No chce ísť odtiaľ preč tam v okolí nemá nikoho blízkeho rodina býva 70km od nej a svokrovci 50km od nej takže ostala sama. Ale Dkaujem za názory.

Strana
z2