icon

Čo treba vybaviť pred pôrodom pri nezosobášenom páre?

6. mar 2025

A sú to vybavovačky na rýchlo? Alebo už by sme sa mali poponáhľať ak už mame termín v apríli 24

Strana
z3
autor
6. mar 2025

@top_manazerka ty budeš ozaj mysliteľ.

maranco
7. mar 2025

Otcovstvo aj dohoda o priezvisku sa dá vyplniť cez internet na stránke portal.minv.sk a netreba chodiť na matriku.

lenkakravcova
7. mar 2025

@belllinka ach jaj si to nejako asi nepochopila.. proste čo najviac znížiť možnosť, že sa niečo také udeje.

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
dota6
7. mar 2025

Ahoj, stačí to o prehlásení otcovstva. Inak tiež som dala priezvisko po partnerovi. Zatiaľ som nemala nijaké problémy. A ani ma nikdy nenapadlo, ako prvé pri zakladaní rodiny po dlhoročnom vzťahu myslieť na toto. A nemyslím na to, ani po ďalších dvoch rokoch. 😇
A dám ti aj príklad mojej kamarátky, je profesorka, úspešná vo svojom odbore. Po svadbe, pôrode atď si meno nechala svoje, pod ktorým ju poznajú a publikovala. Zbytok rodiny má priezvisko jej muža, ona má vlastné. Možno si raz jej muž zmení priezvisko na jej 😀

belllinka
7. mar 2025

@lenkakravcova aha, som nevedela, ze uzavretie manzelstva chrani pred neverou, odcudzenim, hadkami a rozchodom 🙂

0silvia0
7. mar 2025

@belllinka ale zas nejaké tie výhody pri manželstve sú, povedzme si pravdu:
https://rodinka.sk/vazne-veci/stat-pre-rodinu/1...

belllinka
7. mar 2025

@0silvia0 no povedzme si pravdu, že to má aj nevýhody. BSM nie je vždy iba výhodou, takisto spoločné dlhy alebo právo na bývanie v manželskom byte, kým ich nerozvedú, čo môže trvať aj roky.

alenka58
7. mar 2025

môj syn sa ženil keď malo ich dieťa 2 roky, predtým to nestihli, zariaďovali si byt, dieťa má priezvisko po ňom, chceli väčšiu svadbu tak to takto odložili, zasnúbení boli dávno pred dieťaťom, mali krásnu svadbu aj s dcérkou, nenechaj sa znechutiť, ty najlepšie vieš ako to s vami je, prajem ti krásny život

andreakotesova
7. mar 2025

@belllinka BSM sa dá zúžiť.

autor
7. mar 2025

@alenka58 Ja si z toho nič nerobím. Mám milujúceho muža. A vytúžené bábätko. 🍀 Len ma udivili tie nevyžiadané rady, na ktoré som sa ani nepýtala. My to mame v živote vyrovnane. Každej by som priala takého muža ako mam ja. To by ich taketo hlúposti ani len nenapadali.. Ďakujem krásne a aj tebe prajem krásny život. ☺️🍀
Chápem, že sú prípady, kedy ten muž si povie po pôrode, že svadbu netreba. Ale nie každý je hajzel. Nie každý si neváži ženu. Nie každý sa vyserie na to. Sú aj dobrí muži. 🍀

0silvia0
7. mar 2025

@belllinka všetko má svoje výhody aj nevýhody, to už je na každom ako sa rozhodne. Mne je to v podstate jedno, ja nežijem život iných ľudí, len ten svoj.

belllinka
7. mar 2025

@andreakotesova takisto sa dajú nehnuteľnosti napísať pol na pol a spísať závet

belllinka
7. mar 2025

@0silvia0 veď to, že je to na každom, takže autorka tu zbytočne dostávala nevyžiadané rady, ako má dať priezvisko po sebe 🙂

0silvia0
7. mar 2025

@belllinka veď boli to len rady, myslené určite v dobrom. Keď človek číta na modrom koni rôzne príbehy žien, ktoré sa stali a nedopadli dobre, tak chceli poradiť. Ono nikto nejde do manželstva/partnerstva s tým, že sa rozíde a rozvedie, každá si myslí, že jej to dopadne dobre. Ale stáva sa všeličo. Čiže pokojne autorka môže nevyžiadané rady ignorovať, ak to cíti tak, ako to cíti. Je to len jej rozhodnutie.

Strana
z3