Colne rozhodnutie o zaistení tovaru “falzifikát”

pan4654
17. máj 2018

Dobrý deň . Chcel by som sa informovať . Stala sa mi nepríjemnosť objednával som si výfuk na moto s logom “akrapovic” išlo o falzifikát cez aliexpres . Následne mi prislo od colného úradu že ide o fejk a že sa zadržiava . A do 10 dni sa mám odvolať alebo tovar zničia . Dá sa niejako tento výfuk získať ? Chcem ho pre osobnú potrebu . Na bazosi je týchto fejkov na predaj tisíc a zrovna mne moj jeden kus zadržia . Som znechutený z tohoto štátu kde u Číňana kúpite milion topánok s logom nike predávajú sa falošné elektróny na auto hodinky oblečenie telefóny . A mne nechcú pustiť jeden kus za ktorý som zaplatil . Ďakujem

hiro
17. máj 2018

Znicia ho. A nicia aj tie fejky u cinanov atd...

0silvia0
17. máj 2018

@pan4654 keďže je to falzifikát, logicky nemáš ako dokázať že je to originál, takže tu nie je čo riešiť. Jediná možnosť je vzdať sa tovaru, ktorý bude zlikvidovaný.

senticka
17. máj 2018

@pan4654 zničia ho a napíšu, aby si si peniaze vymáhal od predajcu. Ja som si objednala botasky za 60€, nie z aliexpresu ale zo stránky o kt. som si myslela že je dôveryhodná a tak isto prišiel list z colného, obratom som im zaslala faktúru nákupu+doklad, že som to zaplatila, ich odpoveď bola, že budú zničené a viac sa so mnou ani nebavili

renatka100
17. máj 2018

@pan4654 mozete ist osobne na colnicu a dohodnut sa o dalsom postupe, taktiez su vam povinni tovar ukazat, mozno to nie je to co ste si objednali ale fakt vam nabalili nejaky fejk.

pan4654
autor
17. máj 2018

Nedalo by sa iba zničiť to logo na tom tovare ? S tým že by mi ho odovzdali . Veď toto neje normálne

marusia12
17. máj 2018

@pan4654 NEDALO!!!!!!! Čomu nerozumieš v tejto debate? Proste si kúpil fake a je to tvoja blbosť, že podporuješ čierny trh. TAK TI TREBA. Ešte by som ti prifárala aj pokutu.

eliska13
17. máj 2018

@pan4654 ty ako neznalý nemusíš vedieť, že to bol fake.To akoby moja mama si objednala značkovú kabelku a značky nepozná.Odvolaj sa, ale výfuk Ti asi nedajú vymáhajú s tým listom peniaze od predajcu
Súhlasím plný FB fakeov holding smola

lorela
17. máj 2018

@marusia12 Jemine domine, ty si prudká! 😅

fefe123
17. máj 2018

@lorela šak dobre napísala...:D

marusia12
17. máj 2018

@lorela
@fefe123
😀 tak snáď už pochopil

lorela
17. máj 2018

@marusia12 Snáď 😀

bluka2
17. máj 2018

Wow, super, dobrá práca štátu, som prekvapená a tlieskam im...

dadka_bb
17. máj 2018

tak co od neho cakate. chlap co ma profil na modrom koni nemoze byt kompletnyyy

jankalukasova
17. máj 2018

@pan4654 Tak si to vezmi z pohľadu výrobcu toho originálneho výfuku... alebo si predstav, že si niečo najprv vymyslel, potom vyrobil prvý kus, potom si investoval peniaze do normálnej sériovej výroby, do reklamy a odbytu... no a teraz príde nejaký šikula z Číny, opajcuje Ti to a predá za zlomkovú cenu... ale značka na výrobku je Tvoja... vezie sa na Tvojom dobrom mene a reputácií, ktorú si si vybudoval u zákazníkov a zarába na tom... naviac to meno likviduje, lebo ten výrobok s veľkou pravdepodobnosťou nie je tak kvalitný ako Tvoj pôvodný... a ľudia to nadšene a húfne nakupujú.. bol by si spokojný???

beky1813
17. máj 2018

@pan4654 nadavat na stat v takejto zalezitosti vedia len exoti ako ty. Keby ti tak este chceli dat pokutu

hettinka
17. máj 2018

@pan4654 je to normálny postup. Čudujem sa, že by si si na motorku montoval fake. Ak na to nemáš, nemôžeš mat značkové veci. Veď tu ide o zdravie, možno aj život, keď ti to vybuchne pod zadkom.

ebi88
17. máj 2018

Akurat dnes toto prislo mojej mame xD ale kupovala zo “serioznej” stranky v dobrej viere, ze su to original adidas tenisky. No nie su :D ju ani nepoucili o moznostinodvolania, ale to je zbytocne.

anjelicek26
17. máj 2018

Nielen, ze ho znicia, mozu ti vyrubit 1000e pokutu. Nebol by si prvy ani posledny. Vedome kupovanie fejkov v poriadku nie je.

pallacinka29
17. máj 2018

Na colnici som raz zažila zadržaný tovar (ale "len" na zaplatenie DPH a cla), obrovská autodráha, chalan colníka presviedčal, že to je darček a colník ho vysmial, že takých by bolo. 🙂
Úplne súlasím s babami - je to porušovanie práv priemyselného vlastníctva, ide o TČ (myslím teraz výrobu), ale spotrebitelia, ktorí takéto produkty kupujú, musia byť tiež nejako sankcionovaní.

pan4654
autor
18. máj 2018

@marusia12 My si tykame ? Niejaka smiešna pokuta má nezabije . Ja som iba nasratý na tento Štát . Vadala prizná verejne že pozná colne úrady a dováža si tu čo chce a mne zadržiavajú jeden výfuk .
@hettinka pre boha toto nemyslis vážne ? Kvôli výfuku mi vybuchne motorka ? Ja na to nemám ? 😂 prepáč mám viac za deň čo ty za mesiac
@dadka_bb a ty si ovca . Ja nie som kompletný za to ten mám profil na diskusnom fóre ?

Ďakujem aj za pozitívne komentáre . Chcem iba povedať toľko . Sme v komunizme že nam budú kontrolovať ? A siahať na moj majetok ??? Príde Vám normálne objednať si tovar (aj ked nejde o fejk) a Colný úrad Vám ho zadrží a este si začne pýtať smiešnej poplatky za to ten to rozbalil a musí znova zabalit a poslať Vám to ? Je to smiešne .

dadka_bb
18. máj 2018

@pan4654 diskusne forum pre zeny,mamicky,tehotne zeny. zeny chapes? vyfuk rozoberaj na pokeci ,to je diskusne forum

dadka_bb
18. máj 2018

vidis tu niekde automoto? chlapi? pivo? odpal uchylacit niekam inam.omg

pan4654
autor
18. máj 2018

@dadka_bb ukľudní sa veď ťa roztrhne ... a prečítaj si nadpis na mojom príspevku . Neriešim konkrétne výfuk ako ho dať na moto a pod ale riešim úrad/inštitúciu . A sama si series do huby - kto tu riešil akého automata vydojeneho si má kúpiť . Nabudúce sám pýtaj na pokeci ;)

najk
18. máj 2018

@pan4654 Ked sa Ti nepacia pravidla, ktore stat ma, tak si takto neobjednavaj. Bez normalne do servisu, nech Ti vyfuk zabezpecia oni a mas to vyriesene. Robi to tak hromada ludi a ked frajeris kolko zarabas, tak to pre Teba nebude problem. A ano, vsetci si tu tykaju. Take su pravidla tohoto fora

pan4654
autor
18. máj 2018

@najk Prečo by som si nemal objednávať bol som v zahraničí aj mimo EU a nikde nebol žiadny problém . Nikdy som sám s ničím podobným nestretol - a ty si spokojna s pravidlami čo štát má ?

marusia12
18. máj 2018

@pan4654 ... preto sa tu žije tak, ako sa žije. Nájdu sa občania ako ty, čo im pravidlá nič nehovoria... a preto tie obmedzenia... kvôli osobám ako si TY. Ty nie si na úrovni Vadalu a nikdy nebudeš... ty si sa narodil v skupine, kde budeš celý život kupovať fake výfuky... nikde inde sa neposunieš... Už vidíš ten rozdiel v tom, kde sa uplatňuje kontrola a kde nie? 😕D

A ak si myslíš, že na dámskom webe ti niekto bude tľapkať po pleci, že ti zabavili fake výfuk tak sorry. Budeš mať evidentne nejaký vnútorný problém, ktorý si tu urážkami žien len doplňuješ. Ale takých ako ty tu občas máme, tak sme si zvykli.

najk
18. máj 2018

@pan4654 No jasne, ze nie som spokojna so vsetkymi pravidlami, ktore stat ma. Ale kym si volime koho si volime, tak sa s tym hold budem musiet zmierit, alebo odist 🙂 A zatial mi stat nerobi nic tak strasne zle, aby ma donutil odist. Naopak som sa po 6 rokoch v CR na Slovensko vratila..

pan4654
autor
18. máj 2018

@marusia12 Ideš má súdiť podľa virtuálneho profilu ? Pravidla mi niečo hovoria a vôbec som nechcel niekoho súcit a aby má tlapkal po pleci . Chcel som reálnu skúsenosť . A tie pravidla - zi si svojim životom kde tá postavia do radu a stoj tam ako ovca a každé volebne obdobie chod voliť to najväčšie zlo a keď prídeš v 60 tke po 12ke od pása domov tak nezabudni nadávať ze si sa cely život riadila pravidlami veď hádam v 65r budeš mat už splatený aj úver na dom/byt . Myslíš že sa v živote nikde neposuniem ? Tvoj názor . Nechcel som nikoho uraziť .

marusia12
18. máj 2018

@pan4654 No vidíš, svojim príspevkom si matiež odsúdil a vieš o mne trt. Ja som pre tento štát a pre občanov ako si ty urobila viac, ako si len vieš predstaviť. Všetci čo chodia pracovať k pásu tam chodia nedobrovoľne? Môžu predsa zostať doma alebo robiť niečo iné, nie? Ja našťastie nemám hypo na dom, takže som relatívne slobodná a tým pádom viac šťastná ako ktokoľvek... a určite som šťastnejšia ako ty, prežívajúci neprávosti s falošným výfukom. To už je aký level, že si niekto objednáva fake výfuk z Číny? 😀 No nič, moja debata s tebou týmto skončila, ty tu pokračuj vo vyplakávaní...

pan4654
autor
18. máj 2018

@marusia12 Ja som si o tebe spravil iba názor podľa toho ako vystupuješ 🙂 a čo si take spravila ? Zalozila anjela ? 😂 tak si teda buď stastna so svojou slobodou a prajem ti to 😉 občianske združenie marusia