Covid pozitívne 11 ročné dieťa a odmietnutie OČR
Dobrý deň. Mám 11.r dieťa, kt malo od 25.1.uzavretu triedu kvôli pozit.spoluziakovi.28.1.mala pozit. Pcr aj dcéra. Volala som pediatricke a ta mi odmietla vystaviť ocr s tým, že nakoľko som neockovanu matka, mam ist ja na karantenu PN. Ak by som bola plne očkovaná, vtedy by mi ocr dali. Vraj majú také nariadenie. Namietal som, volala som na socialka, vraj nárok na ocr mam ale dr.ma odmietla. Stretli ste sa s tým niekto?
@zuzanka.zuzu niektori lekari su zial ozaj debili🤷ako tato vyssie spomenuta
@loginexistuje žiadala som chorobovú očr na dieťa z dôvodu choroby covid 19 potvrdenej pcr testov
@simca06022011 automaticky sa môže len do 10r+364dni. moja ma 11r + mes čiže mi musí karanténu potvrdiť lekár, ale ja som žiadala chorobovú keďže je chorá a to mi odmietla dať na mňa lebo som neočkvoaná a mám ísť na karanténnu PN. mužovi ktorý je očkovaný vraj očr môže vystaviť
@martinka13 nad 11r musím
@fidka79 tak to nie je moj pripad. mam dieta kt bolo do 6r 2x vylucene z kolektivu skolky kvoli nepriaznivemu zdr.stavu, vzdala som sa kvoli nej prace, kariery, musela som kvoli nej z roboty odist.snazila som sa robit na dohodu popri nej. mne vadí jedine to, ze mi odmietli chorobovu ocr od zistenia pozitivity, nie spatne ked bola v karantene a uzavreta trieda. ja ziadam normalne chorobovu co mozem mat aj na svoju matku v dochodkovom veku a po operacii manzela. nemoze mi niekto povedat ze na chore dieta si môzem vziat ocr len ked som ockovana
@terina25 ja nezvyknem klamať, povedala som pravdivo, že nie som, nakoľko nemám vedomosť, že by to malo mať vplyv na posúdenie vydania očr.
@jamidea ja som jej povedala, ze to je moja osobna vec a ju nemusi zaujimať, kto pojde s mojim dietatom na ocr, ci tam vypisem otca, babku alebo dedka. ma mi potvrdit len stav dietata, nic ine.
@bamarama82 DO 11r, je do 10+365d, nemam potrebu to vypisovat ako sisi stale ;) kto chce chape, dnicky ja rozpisovat hore dole nebudem naozaj. KEdysi stacilo napisat vcetne alebo nie, teraz to treba na dni pisat 🙂 Samozrejme tvoja DR je divna, pretoze ak je dieta doma chore s kovidom,tak samozrejem mozes s nou ist na ocr... kto by take dieta nechal same doma, aj keby malo viac rokov... ☹
@simca06022011 o to mi prave ide, ze hadam nenecham doma dieta s kovidom, nechcem sediet ani doma 3tyzdne a cerpat pandemicku kvoli zavretej triede, ale normal chorobu potvrdit...a to nejde lebo som neockovana a mam ist na pn.....ak pojde ocr na manzela tak jasne vypise ju, ale mne nie....
@bamarama82 ja mám tiež rovnakú skúsenosť, dokonca mňa sa lekárka ani nepýtala či som ockovana. Ockovana som a aj tak mi odmietla ocr vystaviť. Tiež som volala na sociálku, tam mi povedali že nárok mám. Oznámila som to lekárke, ju to nezaujíma,
že by musela mať od odborníka potvrdenie, že dieťa nie je psychicky schopné sa o seba postarať. Spýtala som sa jej, že keďže nemám nárok na OCR, tak v tom prípade mám nechať dieťa doma samé a ak sa jej niečo stane, tak kto za to bude zodpovedný? Že to nie je jej starosť... Hlavne, že na matku, manžela dostane človek ocr bez problémov....
@hilda412 otras

@bamarama82 skoda, ze si mudrej pani Mudr.povedala svoju osobnu vec. Teraz uz asi moc neporiesis