Dá sa mať počas PN neobmedzené vychádzky?
Dobrý deň, potrebovala by som poradiť.
Je možné byť na PN zo psychických problémov,resp.kvoli vyhoreniu z práce a mať pritom neobmedzene vychádzky?
@30ericka
Áno je to trocha na hlavu,že si nedobrovoľne platíš nie malé povinné poistenie a keď chceš z neho čerpať,tak musíš dodržovať ich vymyslené podmienky a liečebné procesy,ktoré môžu mať ešte opačný efekt. Dokonca ešte platíš ľudí,ktorý žijú aj s tvojich peňazí a ktorý ťa majú prísť skontrolovať,ako keby si tým niekoho ohrozovala na živote,či pôjdeš von na prechádzku. Ani sa nečudujem pár ľuďom v mojom okolí,ktorý majú možnosť tak si v práci vybavili minimálny oficiálny príjem a rozdiel si radšej platia do komerčnej poisťovňe(s týchto dôvodov),aj pre prípad PN,aj na dôchodok.
Na tvojom mieste by som sa na rovinu spýtal lekára,čo viem tak lekár môže napísať aj iné miesto pobytu PN ako je trvalé bydlisko,prípadne by som to riskol-prvoradé je myslím pre teba zdravie a keby aj prišla kontrola,tak ti od toho dňa nebude vyplatená nemocenská,tak to obetuješ. Hlavne sa daj čím skôr do poriadku a nech je tá nová práca lepšia. 👍
Čo téma PNky a vychádzok, to sa tu vždy zbehnú supy s múdrymi rečami, že keď je niekto PN, tak nech sedí doma a čuší. 😀 a stále som nepochopila, prečo niekomu vadí, že či niekto bude na PN a bude mať vychádzky, alebo nedajbože sa opováži ísť von mimo vychádzky!!!!
Bavím sa na tom veľmi 🤣
@sweet20 ja,ako 🤰
@lili929 no rieši sa to, pretože je maximálna drzosť, keď je niekto PN 3 mesiace, chodí na rodinné oslavy, ide na dovolenku k moru a "zmákne" aj nejakú tú prácu na čierno, ktorú nazýva brigáda. A ešte ma takú fajn poistku, ktorá mu dorovna ušlý rozdiel mzdy. A sila je, že to robí pravidelne v istých čas. intervaloch. Nieje to závisť ani zakernosť, ale takýto "odpad" v ľudskej podobe bol ešte múdry na súde ohľadom inej zalezitosti, kde robil zo seba anjela a klamal pod prísahou. Nebyť vyššie uvedeného, tak na tom súde, nevysype zo seba pravdu. Ináč by som to kašlala, kto si ako prilepsuje, ver mi.
@30ericka na "vyhorenie" z prace nedostaneš PN od obvodného a už vôbec nie s celodennymi vychadzkami. Keď tak, musela by si sa už liečiť u psychiatra (ev.nejaka hospitalizácia na psychiatrii). Ty si chceš proste na 3 týždne oddýchnuť kým nastupis do novej prace.
Nic v zlom, ale "vyhorenych" sa cíti 3/4 ľudi (podľa nich), ktorí nie sú spokojní so svojou prácou.
@iv007
Dement podľa mňa podporuje štát v ktorom žijeme a spolieha sa na nejakú pomoc(áno aj v tomto prípade),alebo istotu pokiaľ sa vôbec dožije dôchodku.
A pokiaľ viem, dotyční nemajú žiadne exekúcie ani podlžnosti voči nikomu,skôr postavili za svoje a v hotovosti. Zaujímavé,že o spomínaných sockach počúvam práve od ľudí,čo majú na krku hypotéku. 🤔
Obvodak ta moze nechat doma na kratku dobu (tyzdne presne neviem) z dovodu psychickych problemov. Ale na zaciatku to bude bez vychadzok a potom max. 2x2 hodiny. Na dlhsiu pn by bola potrebna liecba u odbornika a pn by musela byt nim odporucena. Vychadzky su na zvazeni lekara, ale ten je kontrolovany, takze musi dodrziavat pravidla a vychadzky si obhajit.
Kludne mozes ist na PN, ked mas psychicke problemy a nevies ist kvoli tomu do prace. Ale zmier sa s tym,ze celodenne vychadzky nedostanes,kedze k psychiatrovi ani psychologovi nechodis. To je problem 3 tyzdne akceptovat vychadzky 2x2 hod?
Ahoj, my sme mali podobný prípad vyhorenia v rodine. Ten človek išiel najprv za svojím všeobecným lekárom, ten ho poslal za psychiatrom a na základe odporúčania od psychiatra mal PN s neobmedzenými vychádzkami. Na PN bol 5 mesiacov, každý mesiac išiel na kontrolu k psychiatrovi. Lieky nebral žiadne. Takže zrejme sa to dá, ale návšteve psychiatra sa podľa mňa nevyhneš, jedine ak by ti dal všeobecný lekár nejakú inú akože diagnózu - tam ale určite neobmedzené vychádzky nebudú.
Alebo zamestnávateľovi rovno povedz, že do práce neprídeš, nech ťa vyhodí s okamžitou platnosťou, choď na zdravotnú, zaplať si odvody za ten mesiac a od ďalšieho pôjdeš do novej práce, alebo čo plánuješ.
@gabrm ja som prvy byt kupovala ako 21 rocna, bez pomoci rodicov alebo nejakeho chlapa. Takze sa vobec nehanbim za taku hypoteku, ktoru mimochodom mam davno splatenu a ten byt prenajimam. Nie kazdy sa narodi do bohatej rodiny podnikatelov alebo zdedi byvanicko.. Bezny mlady clovek bez hypoteky nedokaze byvat.
@iwesska mna tiez dojima, ako tu kazdy pocas PN potrebuje celodenne vychadzky. Naco?! Ved aj ked som zdrava a mam volno, tak nelabzujem cely den 24 hodin po meste a po vonku. Kludne mi stacia tie 4 hodiny na vybavovacky a zdravotne prechadzky. Mam znamu ktora pocas PNky vycapila na IG fotky z dovolenky v Turecku, dalsi sa zranil na futbale s kamosmi. Potom riadne zehlili tieto prusery.. Bud som chora a robim vsetko preto aby som vyzdravela, alebo vladzem na tych 8 hodin chodit do roboty.
Obvodny ti neda fkovu diagnozu, nato potrebujes psychiatra. Mala si ist normalne za zamestnavatelom a dohodnut sa na odchode, s tym ze ak ti ho neda k urcitemu datumu, tak od toho datumu budes pn. Mohol by ti poslat kontrolu, ale skor si myslim zeby dohodu podpisal, je to aj v jeho zaujme 🤷♀️
@iv007 Ja som mala tiez iste problemy pocas tehotenstva,ktore ale neboli gyn.povodu a pre kt.som nemohla chodit do prace. A 6 mes.som bola PN a vychadzky 2x2hod. a nestazovala som sa. Pritom som tam mohla dupkat,ze ale ja chcem,chcem chodit von cely den! A tuto slecinka nevie 3t vydrzat. Co by mohla byt rada,ze nemusi do prace a moze si zorganizovat cas podla seba,tak stale to nie je dostacujuce.

@30ericka myslím, že pri vyhorení sú neobmedzené.