icon

Dá sa obnoviť konanie z roku 2011 proti matke?

7. júl 2026

Ahojte, mama ma týrala celé detstvo pokračuje to doteraz, v roku 2011 som mala 13 rokov a vtedy konečne môj otec podal na ňu na policii oznámenie dá sa to este obnoviť to konanie ? Ja som predtým zrušila výpoveď lebo som sa bála matky no teraz by som to chcela doriešiť aby mi už dala pokoj konečne .

Strana
z2
anonym_95bb21
7. júl 2026

tak zacni nove

anonym_39cef8
7. júl 2026

máš asi 28r, matka ti stále nejako ubližuje, týra ? alebo ako sa prejavuje ?
myslím ze konanie na polícii je už dávno odložené, asi aj skartovaní, lebo to nebolo riešenú súdnou cestou. policajti vtedy konanie odložili a časom uzavreli.
záleží ako ťa riši teraz , podla toho konaj ty a uvedieš aj to ako ťa týrala. ale to asi bude treba dôkazy.
si tu úplne anonymne, napíš trochu viac, okolnosti terajšie a j vtedajšie, lepšie ti vieme poradiť

autor
7. júl 2026
@anonym_39cef8

myslím ze konanie na polícii je už dávno odložené, asi aj skartovaní, lebo to nebolo riešenú súdnou cestou. policajti vtedy konanie odložili a časom uzavreli.
záleží ako ťa riši teraz , podla toho konaj ty a uvedieš aj to ako ťa týrala. ale to asi bude treba dôkazy.
si tu úplne anonymne, napíš trochu viac, okolnosti terajšie a j vtedajšie, lepšie ti vieme poradiť

@anonym_39cef8 a nieje tam nejaká premlčená doba ? ...no v detstve išlo aj o psychické aj fyzické týranie, lenže ona mi nasľubovala nové oblečenie hračky takže som svoju výpoveď opravila že nič sa nestalo, pod jej tlakom ...do teraz má týra psychicky mám dcérku priateľa a robí starosti celej rodine stále vytvára hádky má paniku celý deň chodí a len máva amoky proste chceme ju nejako zastaviť aby nám dala pokoj ..

autor
7. júl 2026
@anonym_39cef8

@anonym_39cef8 na psychiatriu ísť odmieta že je v poriadku ale ničí životy nám trom nechcem aby dcéra trpela a my tiež ... A na odstahovanie nemáme peniaze ja som na ID a priateľ len minimálna mzda

anonym_49db62
7. júl 2026

Na vasom mieste v prvom rade hladam cestu ako sa odstahovat a ochranit vlastne dieta, az potom by som riesila tyranie v detstve. Partner nech si najde lepsie platenu robotu, neverim, ze nedokaze zarobit viac.

domkakvet
7. júl 2026

@anonym_autor tak ty chces podat trestne oznamenie na tvoju matku u ktorej zijes? Tak miesto toho aby si svoju matku vyhodila z jej vlastneho domu radsej premyslaj ako sa postavis na vlastne nohy a mimochodom, ked sa toto dozvie tvoja mama co chces urobit, tak pravdepodobne skoncis na ulici, ked ze bez nej si uplne neschopna.

autor
7. júl 2026
@anonym_49db62

Na vasom mieste v prvom rade hladam cestu ako sa odstahovat a ochranit vlastne dieta, az potom by som riesila tyranie v detstve. Partner nech si najde lepsie platenu robotu, neverim, ze nedokaze zarobit viac.

@anonym_49db62 keby sa nám dalo odsťahovať už sme preč nedá sa nám nemáme peniaze

januska12323
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_39cef8 na psychiatriu ísť odmieta že je v poriadku ale ničí životy nám trom nechcem aby dcéra trpela a my tiež ... A na odstahovanie nemáme peniaze ja som na ID a priateľ len minimálna mzda

@anonym_autor bývaš s ňou? To bol rozum spraviť dieťa keď obaja zarábate málo. Riešte ako sa čím skôr odsťahovať. Keby sa aj trestné konanie obnovilo ubližovať vám bude naďalej keď si to necháte. Teda zrejme ešte viac lebo už nebude mať čo stratiť.

anonym_4c1860
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_49db62 keby sa nám dalo odsťahovať už sme preč nedá sa nám nemáme peniaze

@anonym_autor takze si ides takto poriesit byvanie?

autor
7. júl 2026
@domkakvet

@anonym_autor tak ty chces podat trestne oznamenie na tvoju matku u ktorej zijes? Tak miesto toho aby si svoju matku vyhodila z jej vlastneho domu radsej premyslaj ako sa postavis na vlastne nohy a mimochodom, ked sa toto dozvie tvoja mama co chces urobit, tak pravdepodobne skoncis na ulici, ked ze bez nej si uplne neschopna.

@domkakvet lenže ona ničí životy nám všetkým ja už chcem mať svätý pokoj od nej vyhodiť má nevyhodi lebo bez nás by nemala z čoho platiť účty má dôchodok len okolo 380 eur ona nas potrebuje

autor
7. júl 2026
@januska12323

@anonym_autor bývaš s ňou? To bol rozum spraviť dieťa keď obaja zarábate málo. Riešte ako sa čím skôr odsťahovať. Keby sa aj trestné konanie obnovilo ubližovať vám bude naďalej keď si to necháte. Teda zrejme ešte viac lebo už nebude mať čo stratiť.

@januska12323 nikto nečakal že jej choroba sa takto vyvinie obmotala nám medové fúzy bola celkom v poriadku keď sa mala malá narodiť chcela ju a prejavila sa ako v detstve teraz

autor
7. júl 2026
@anonym_autor

@januska12323 nikto nečakal že jej choroba sa takto vyvinie obmotala nám medové fúzy bola celkom v poriadku keď sa mala malá narodiť chcela ju a prejavila sa ako v detstve teraz

@anonym_autor pretvarovala sa ...chcem už mat proste pokoj a chytam sa každej slamky ...keby nám dali aspoň zákaz približenia volala by som na ňu políciu keby sa chcela priblížiť

anonym_49db62
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vsak pisem, nech partner hlada lepsiu robotu. Vy zijete v jej byte a najradsej by ste ju zavreli do basy alebo na psychiatriu a mali cely byt pre seba. Vy mate dieta, vy ste za neho zodpovedni, vy sa mate postarat o to aby nezazivalo traumy od babicky. To ci mama bude mat z coho zit je jej problem. Ste obetami vlastnej neschopnosti, neschopnosti zabezpecit seba aj svoje dieta. Matku z toho vynechaj. Postarajte sa sami o seba.
Aj keby sa obnovilo trestne konanie, co myslis, ze uz by nastal zazrak a vy by ste zrazu nazivali ako na ruzovom oblaciku v jej byte bez nej? Ten byt by bol nadalej jej, ona by tam mohla nadalej byvat a nikto by ju odtial nedostal. Odist musite vy. Tak na tom pracujte

anonym_c456ec
7. júl 2026

kebyže mám od detstva problémy s mamou... s podŕšení 18 rokov tam nie som.. ja som problém ani nemala ale od 21 rokov bývam s priateľom... prvý byt som kupila ja a druhý sme kupili spolu... aj na ID sa dá pracovať, mnohokrát hľadajú práve takých ľudí kvôli menším odvodom.. odísť k priateľovím rodičom ,keďže sa on nevie o vás postarať a zabezpečiť aby ste boli v bezpečí... chceš aby tvoje dieťa zažívalo to čo ty v detstve??? časom tu dôjde k tragédií...

anonym_b47aad
7. júl 2026

Kým žiješ pod jej strechou musíš ju rešpektovať a podriaďovať sa.
Koho nápad to bol si do detskej izby nasťahovať priateľa a naplánovať si dieťa?
Kde žije tvoj otec, aký máš s ním vzťah?

lindusss2016
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor teba cele detstvo podla tvojich slov tyrala a teraz nikto necakal, ze vam bude zneprijemnovat zivot? Byvas u nej a ona ma ist na psychiatriu? Prepac, ale ty nebudes tiez v poriadku, malickej mi je luto, ale toto je uplne zle a nevhodne prostredie pre dieta. Mas ID kvoli comu? A teda ak aj ID mas, je to nejaky prijem. Priatel sa musi posnazit tak, aby vas zvladol uzivit. Zit u matky nie je v poriadku a navyse si nemysli, ze ty ju obvinis a ju zavru na psychiatriu na dozivotie. Za prve, ty si myslis, ze sudcu by nezaujimalo, prečo si si robila dieta do takehoto prostredia? Uvedomujes si, co vsetko to o tebe vypoveda? A za druhe, na psychiatriu sa chodi len na dobu liecby a potom co? Potom ju kam vyhodis? Preber sa, tadialto cesta nevedie. Jedina moznost je postavit sa na vlastne nohy.

anonym_526a06
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pretvarovala sa ...chcem už mat proste pokoj a chytam sa každej slamky ...keby nám dali aspoň zákaz približenia volala by som na ňu políciu keby sa chcela priblížiť

@anonym_autor toto je dosť nešťastné riešenie. akože ona chcela vašu malú? veď to je vec teba a tvojho muža. A ako chceš vybaviť zákaz priblíženia, keď spolu bývate? Máte divný vzťah, ked sa neviete postaviť na vlastné nohy, požiadajte otca, alebo mužovych rodičov, nech vám nazačiatok dovolia u nich bývať. Dieťa chodí do škôlky? Tak si nájdi aj ty prácu, muž lepšiu prácu a vypadnite preč.

lindusss2016
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor zakaz priblizenia, ak by ate v jednom byte 🫣🙄 to by bol akoze zakaz priblizenia sa na pol metra? Ci ako si to predstavuješ?

anonym_75a5ca
7. júl 2026

A kam by sa chcela priblížiť? K sebe do bytu?chces aby z nej bol bezdomovec?sa odsťahuj

januska12323
7. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vy dvaja ste rodičia a vy nemáte peniaze ani bývanie. Prečo to ospravedlňuješ jej dobrým správaním počas tvojho tehotenstva? Mali ste si zabezpečiť aspoň garsónku keď už ste zarobili na dieťa. Zákaz priblíženia keď bývate vy u nej? Vy choďte preč a zrušte všetky kontakty.

vladislavtorok
7. júl 2026

@anonym_autor skutok nech je akýkoľvek je už premlčaný - poďakuj za to nášmu premiérovi. nič ti ale nebráni dať na súd podnet a vyriešiť to súdnym zákazom priblíženia. Ak ale ty bývaš u nej... neviem neviem kto by na koho mal podávať TO. Lebo toto mi z tvojej strany príde účelové. Týrala ťa keď si bola dieťa potom si to prakticky celú dospelosť neriešila a teraz si zacítila barák a mater šup do starobinca. na toto som prišiel ja z tvojho správania. Sudca nebude hlúpejší tak si premysli aby si z toho nevyšla ešte veľmi zle ty.

anonym_75a5ca
7. júl 2026

Ty si myslíš, že co súd prepise na teba byt? A ju vyženie z vlastneho bytu do ubytovne?😅
Neexistuje
A veľky pozor davaj aby si sebe neurobila problémy

anonym_b6954e
7. júl 2026

Ja som mala doma veľmi zlé vzťahy - vyslovené tyranie nie, ale narcistickú matku. Z domu som odišla ešte v 17r, s rodičmi sa stretávam 2-3x ročne. Takže keby ťa naozaj tak hrozne týrala, určite by si u nej nehnila s priateľom a deckom a na to prihliadne aj súd, ktorý úprimne nemáš veľkú šancu vyhrať a koniec koncov si urobíš len väčšie peklo. Je na čase sa postaviť na vlastné nohy a nájsť si vlastné bývanie. Ty očividne môžeš tiež pracovať, keď máš chuť spriadať takéto drblé plány aj na ID a priateľ môže nájsť aj lepšie platené miesto, potom vám možno vyjde aj na kúpu garzónky. 🤷🏼‍♀️

marsmykkok
7. júl 2026

Autorka A prečo nejdete k priateľovej rodine? Alebo do podnájmu? Akože nemáte z čoho zaplatiť, však priateľ má minimálku okolo 700 eur, ty ID okolo 400, plus príspevky na malú, je problém z toho zaplatiť nejakých 400 eur za jednoiznák nájom? Ostane Vám okolo 700 eur a to na stravu, drogériu, oblečenie bohato stačí. Plus ty aj ked si na ID môžeš si privyrábať ako všetci na ID...

estellas
7. júl 2026
@domkakvet

@domkakvet Súhlasím s tebou
Nie je to dobrý nápad dávať trestné oznámenie keď sa ňou žije. Mama by ju vyhodila ak nemajú dobrý vzťah.
Snažila by som sa nájsť aspoň dvojizbový podnájom.

anonym_85bf93
7. júl 2026

takze nevies zabezpecit samu seba, ocividne ani tvoj priatel sa nevie postarat o seba - nie este rodinu.. byvas u matky, ktoru neznasas a je psycho a do tohoto si priviedla dieta? preboha to preco? Chces znicit zivot dalsieho cloveka?
@anonym_autor

estellas
7. júl 2026

Toto celé nie je dobre riešenie. Musíte sa odsťahovať.
Za ďalšie ak si myslíš, že na psychiatriu ju zavrú navždy tak sa mýliš. Oni niekedy len predpíšu lieky na pustia späť domov, pacient chodí pravidelne na pozorovanie.

billy_jean
7. júl 2026

Kto je vlastník bytu v ktorom bývate? 100% mama? Alebo máš tam nejaký podiel?

domka222
7. júl 2026

Ty tiež nie si v poriadku. Keby mám takú mamu,tak sa hrabem, čo najskôr preč,ešte kým si bola sama.No ty si radšej zabezpečila rovnaké detstvo ešte aj svojmu dieťaťu. A teraz sa chceš zbaviť matky,aby si sa vlastne dostala ľahko k "vlastnému " bývaniu. Choré

anonym_3dc5c9
7. júl 2026

@anonym_autor Prvy krok je, ze sa musite odstahovat.

Strana
z2