Dá sa zapísať titul na bankomatovú kartu?
Zdravím, dá sa zapísať titul aj na bankomatovú kartu - slsp.
Máte niektorá zapísaný? Bez mudrovania, ďakujem ;).
@slovakboy presne tak, aj ten čo má Bc. nech si ho zapíše aj na Billa kartu, neriešim. Mne je veľmi smiešno ako takáto téma dokáže niekoho pohoršiť alebo rozčúliť a vačšinou sú to tí, ktorí ten titul nemajú 😀
@slovakboy mne Dr. povedal, či sa hanbím za titul a zato, že som študovala, že sa netitulujem a just mi ho napísal na zdr. kartu, inde ho nemám, ale zamyslela som sa nad tým, čo povedal, prikláňam sa k tvojmu názoru, dobre si to napísala, v minulosti, sa písal titul všade, dokonca si pamätám aj na schránkach a dverách do bytov, to len dnes sa vysmievajú netitulovaní, tak si radšej titul veľa ľudí nepíše nikde, aby bol pokoj, pečiatku v práci mám s titulom a od zamestnávateľa, nebol to môj návrh a keď vypisujem niečo bez pečiatky a musím napísať meno, tak sa musím titulovať a potom tí netitulovaní si robia srandičky a oslovujú nás titulom ako keby sme meno nemali, proste nevysvetlíš, že to musíme, okrem zdr. karty nemám titul nikde, ale kolegyne majú na OP niektoré, každého osobná vec a druhého do toho nič, neštudoval nech nerieši......
@slovakboy ja len k tej nemocnici - to je pracovné prostredie, do prác.prostredia titul, ak je relevantný predsa platí.
Plus oslovenie doktor "zludovelo asi tak ako učiteľ, je to označenie profesie.
Áno, je hlúpe správať sa pohrdavo k hocikomu.
Ale riešiť ako dostanem titul na bankomatovú kartu? To nie je pohorsujuce, ale zábavné.
Moja skúsenosť je taká, že väčšinou ti, ktorí by sa titulmi aj chváliť mohli, pretože sú naozaj odborníci, tu potrebu nemajú.
Autorka - samozrejme, určite su to ti, co titul nemaju a zrejme závidia, že? 🙃
Ty kokos toto ,neviem co si robíš srandu alebo co 🫣Titul na bankovú kartu? A co tak dat si vytetovat na čelo aby to každý vedel,že máš titul 🙈poznám x ľudí čo majú tilitul pred menom aj za menom a nie jeden a vzivote sa stým neschválili, pokiaľ to nebolo treba ani to nikde neuvádzajú.Moj muž je Ing a nikde to nepíše ani sa tým.nechvali .Ani mail nie ,že Ing 😂😂😂
Ako kto sa titulom chváli tak akurát sa tak povyšuje nad ostatnými.
A co by ti ako ľudia mali titul závidieť 😂😂😂😂😂
Ja nemám titul a zato mam 3 skoly a pracujem s ľuďmi ktorí majú ale nik keď nemusi ani to neriesi ,ešte titul nikomu rozum nenašiel do hlavy 😂😂😂😂😂ale pobavila ma téma asi vezmem pukance a bude sranda 😂😂😂😂
@temperity väčšinou tie kapacity, profesori, docenti si vôbec nepotrpia na tituly napr. na bankomatovej karte - ale taký bakalár, ten je pyšný a má potrebu to tam mať. To je moja skúsenosť......
Tituly mám, mám ich v OP, ale na bankomatovej karte ich nemám. Mám TB. A naozaj nevidím absolútne žiaden dôvod mať titul na karte, jedine tak, že sa chce dana osoba na ňu pozerat
@luliu presne si to napísala. Môj muž má titul a ma ho len OP,VP a doklady ktoré má v práci. Nikde to nedáva. Manželovi kolegovia majú rôzne titul a keď snimi rozprávam na túto tému ja alebo manžel tak každý mi povie a co tam po titule hlavne je aký ten človek je a ani jeden to nemá nacapene na schránke (áno viem to lebo k nim chodíme)
Ja mám dosť minule tu pýtam dá pani na inzerat
Dobrý deň, prajem prosím Vás pekne je to voľné?
A odozva
Áno, Bc.Mrkvova ( priezvisko vymyslene ) ja som išla do kolien 😂😂😂😂 to ako vážne ani hu ani bu ale Bc.😂😂😂
@zuzanka.zuzu
@beronsche teraz tu nechcem urobiť vojnu medzi titulovanymi a netitulovanými. Ono aj titulovaní sa pohoršujú nad tými, čo si píšu tituly. Ja len chcem poukázať na to, že si netreba dehonestovať svoj titul ani iného titul. Spoločnosť by si mala vážiť študovaných ľudí. Vážim si aj upratovačku, ale uvedomme si, že ak budú všetci robiť len nekvalifikovanú prácu, tak nebude mať kto liečiť, učiť, navrhovať technické riešenia, opravovať, stavať, nebude kultúra, šport, veda. A postupne bude národ upadať. Už teraz chýbajú pracovne miesta na Slovensku. Pre vzdelaných. V hocičom užitočnom. Hoci to bude kuchár, alebo nadstavbár s úzkou špecializáciou programovať cnc stroje, nemusia byť všetko inžinieri. Aj remeslá chýbajú. Dobrí ekonómovia. V Nemecku majú rozdiel medzi diplomovaný inžinierom, ktorý sa musí nadrviť matiku ako akademik a medzi inžinierom do praxe. Je to menej náročně štúdium, ale pre prax potrebné. Naše školy aspoň tých bakalárov púšťajú, ale drvia ich práve tú matiku a nie prax ako to robia v Nemecku. Preto ja si nemyslím, že ťažká škola je tá najlepšia. Keď som bol v Nemecku ako mladý inzinier chceli ma vyskúšať z akademických vecí, či sa vyrovnám nemcovi. Šlo sa do hĺbky. Prešiel som bez zaváhania. Sám som sa divil, čo všetko viem. A to nemam červený diplom. Naše školy nás učia to isté, čo ich školy. Vzorce sú všade na svete rovnaké. Ale naše nemajú peniaze, nemajú techniku, nemajú moderné prostriedky, možno aj postupy, nemajú motivovaných učiteľov, čo sa môže prejaviť aj na kvalite výučby niektorých predmetov.
@hors ja si tiež nikde nepíšem titul. Ale na kartu poistenca som si ho vyslovene žiadal uviesť. Čo myslíš prečo? Lebo vidím, že lekári si vážia viac naše tituly ako my sami. A to práve preto, lebo ich škola je najťažšia. Vážia si vzdelanie druhého. Ani moji kolegovia v práci si nepíšu tituly. Len minule ma zamrzlo, ako náš voči mne mladý inzinier, ktorý u nás už robí 10 rokov sa pohoršoval nad prácou kolegov z iného oddelenia a ako dôvod uviedol že nemajú vysokú. Pritom oni ju majú len chodia po výrobe v montérkach a nikde si neuvádzajú titul. No nemohli sme ho presvedčiť, že majú vysoké školy. Ich chyba, zbabrali jednu jeho zákazku. Ale tak to dopadne keď si vzdelaný človek nenapíše titul a ešte si hodí na seba oblečenie robotníka. Pozerajú na neho s dešpektom. Ja som si prestal písať titul potom, ako som si podal ruku ako mladý inzinier s riaditeľom Tesly Stropkov. Predstavil som sa mu ako inžinier. Mal som len rok po škole. Potom sme si vymenili vizitky. On mal dva tituly pred aj za menom. Ale aj tak som názoru, že každý má právo si titul uvádzať kam len chce. Môžte sa nad tým posmievkávať, ale je to malomeštiacke. Rovnako ako je malomeštiackeho sa povyšovať nad robotníka, lebo nemá školu. Nie každý na to má nie každý mal možnosti a príležitosti nie každý mal v mladosti disciplínu. No a čo. Vysoká škola nie je všetko.
@slovakboy ale ty si pleties dojmy a pojmy, tu nikto nespochybnuje, ze vzdelanie je dolezite, len sa pozastavujeme nad posadnutostou titulmi ako takymi - ako zhlukom pismeniek na papieri, kameni ci plastovej karticke. Ide o to, ze ten lekar ci inzinier svoju pracu urobi rovnako bez ohladu na to, ci aj bankomat vie, ze studoval.
Titul na kartu zapísať banka môže, ale neurobí to vždy automaticky. Ako bolo spomenuté, ak sa podpisovala zmluva s OP, kde už titul bol, ten sa doťahuje potom aj ďalej, teda na karte je. Ak sa účet a s nim aj karta vybavoval pred získaním titulu, resp. ten nebol zapísaný v OP, titul na karte nebude. Treba upraviť upraviť kontaktné informacie ku karte. Často sa stane chyba, že klient si príde zmeniť OP, kde je zmena adresy, mena, pridaný titul, ale to zamestnanec zmení len na hlavnej adrese. Ostatné adresy (k ostatným veďlajším produktom) ostanú bez zmeny. V takom prípade treba o to požiadať a zapíšu. 😉
@luliu robim na akademickej pode. By si sa cudovala ako si docenti a profesori potrpia na oslovenie. Od kolegov, studentov aj medzi sebou.
Jednemu vyucujucemu ked zabudnem (nedajboze) jeden z osmych titulov napisat do oficialnych dokumentov, hned mi to pripomenie.
Vsade si ich uvadzaju, medzi sebou sa oslovuju titulmi. Aspon ja mam taku skusenost.
Samozrejme, ze nie vsetci su taki, ale naozaj nevidim nic zle na tom, ked niekomu udeli titul prezident a je to jeho celozivotne dielo vacsinou po patdesiatke, ze je nadseny a titul si chce vsade uviest. Autorka sa pytala na otazku ci sa to da a nie omacky vsetkych naokolo, co som si pred svojim prvym komentarom precitala.
Mám účty v dvoch bankách, a teda mám dve karty. Až som sa bola pozrieť. Na jednej titul mám, na druhej nie. Takže to asi závisí od banky. Ja som o to nežiadala.
@beronsche
@luliu a však píšem, že záleží, ako to pracovník zadá. A že pracovníci to častokrát zadávajú nesprávne, resp. to opomenú. Práve v TB som to niekoľkokrát po kolegoch opravovala. Ak pracovník použije čítačku dokladov, všetky údaje z OP sa načítajú. Ale ak potom pracovník manuálne zadáva k nejakému produktu adresu, buď priradí už existujúcu adresu, alebo vypíše všetko nanovo, tak má neobmedzené možnosti - zadať s titulom alebo bez, zadať celé meno veľkými písmenami, urobiť preklep v adrese… Preto je dôležité aj zo strany klienta, aby si dôkladne skontroloval svoje údaje, či sú zadané správne na každom jednom dokumente. Ak bol účet otváraný s OP, kde titul bol, ale na karte nie je, pracovník zadával adresu druhýkrát, takže aj klient musel podpísovať dokument, kde titul nebol zadaný. Preto to niekto má na karte automaticky a iný klient (aj tej istej banky) to nemá a musí si o zmenu/doplnenie požiadať.
@slovakboy ale ja súhlasím samozrejme ,ze musia byť aj titulovany aj nie .Samozrejme ,že si treba vážiť upratovačky aj riaditeľa pobočky ktorí ma 4 tituli .Ja to plne beriem.Ale v inzeráte sa ozvem ,pozdravom položím otázku a ona mi napíše Áno,Bc Mrkvickova tak ako toto je fakt na smiech .A pani keď si chce dat titul na kreditnú tak nech si da ,nik jej to neberie.Ale je pravda ,že je rozdiel medzi JUDr a JUDr a MUDr a MUDr a tak isto Mgr a Mgr.V manželovej práci sú chalani co majú vysoké školy a praxe až až mm ma odpracované 32r na pozícii na ktorú je treba VS .Pred nedávnom tam prišiel jedn mladý chalan cca do 30 r a hneď ako prišiel tam ja sa volam .....ja mam VS a všetci na porade na neho pozerali ci mu nesibe .Jeden s nich mu hovorí každý znas tu ma VS a co sa mame poskladať alebo co keď ty máš VS ? Máš prax ? .Chalan stiahol chvost a uši a sadol si a bol ticho.Mlady si myslel ,že keď povie ,že ma VS tak sa asi všetci stoho rozložia.
Zaver je taky, ze su ľudia čo by si svoj titul dali vytetovat aj na čelo a sú taky, ze im na titule nezáleží .
ja som ho mala, ale nie, ze by som chcela, ale v inej banke, a este som mala aj problem, aby mi ho pri prevydavani odstranili, nechapali, preco ho tam nechcem
@ivka225 ja už aj na ŠPZ som videla titul 🤣🤣🤣 mne to bolo ale na plač na čo to je vlastne dobre
Mňa by naozaj zaujímalo aký titul má autorka, keď jej tak veľmi záleží na tom aby ho mala aj na bankomatovej karte. A nie, nezávidím…

@slovakboy pán bakalár si ho môže nechať vytetovať aj na čelo, nielen hruď, rovnako tak ja sa tomu potom môžem smiať 😉 staraj sa o seba, nie do mňa