Dá sa zmeniť priezvisko bez svadby?
Ahojte,
Milé dámy, panie a slečny,
Vedeli by ste mi poradiť?
Je tu nejaka čo pracuje na úrade ? Matrike? alebo neviem ?
Ako sa to dá urobiť?
Ohľadne stojí ako by sa dalo zmeniť priezvisko bez toho aby sme mali svadbu.
Nezmenila som si meno po bývalom manželovi a nechcem ani svoje rodné.
Chceme mať rovnaké ale bez svadby.
Na ostatné prečo sa nepýtajte je to naše rozhodnutie.
Dá sa to?
Veľmi pekne ďakujem
@lukbe Ďakujem za odpoveď.. 🙂 cením si to
už som čítala aj to ...
Ja som mala pred rokmi stretko zo strednej a jedna spolužiacka prisla s priezviskom svojho druha. Nezobrali sa, len ona si zmenila priezvisko na jeho. Mali spolu deti. Hadam neklamala, tak sa to asi da...
Určite sa to da
Ano, da sa to.
Ja som mala pred rokmi stretko zo strednej a jedna spolužiacka prisla s priezviskom svojho druha. Nezobrali sa, len ona si zmenila priezvisko na jeho. Mali spolu deti. Hadam neklamala, tak sa to asi da...
@wilkova aj ja som.nieco také čítala ale vieš/ viete § paragrafy sú nato aby sa krútili .. takže asi tak ...
ale veľmi pekne ďakujem za odpoveď ' cením si to 🙂
preto som sa pýtala či niekto nevie niečo viac o tom
bez svadby... však svadba nemusí byť honosná. stačí zabehnúť na úrad a len nahlásiť sobáš - svedkov zoženieš aj na úrade. či ani takýto typ svadby nie?
bez obleku, bez hostiny...
bez svadby... však svadba nemusí byť honosná. stačí zabehnúť na úrad a len nahlásiť sobáš - svedkov zoženieš aj na úrade. či ani takýto typ svadby nie?
bez obleku, bez hostiny...
@deti95060810 však prave toto by mali aj lacnejšie ,
Ahoj ja som si zmenila na partnerove. Stačí dať žiadosť na klieštikom centre a dobrý dôvod.
Všetkým veľmi pekne ďakujem za odpovede. Ste veľmi milé že ste sa mi ozvali na moju otázku 🙂
Ahoj ja som si zmenila na partnerove. Stačí dať žiadosť na klieštikom centre a dobrý dôvod.
@katarinaforever klientskom centre 🙂 stalo to 100 eur
Som ani netušila ze sa to dá 🤭
Da sa to
@katarinaforever mozem vediet co je dobry dovod? Ako fakt ma to zaujma. Tam sa zadava ze preco chcem zmenit priezvisko dovod.
@katarinaforever mozem vediet co je dobry dovod? Ako fakt ma to zaujma. Tam sa zadava ze preco chcem zmenit priezvisko dovod.
@gypsomilka áno musíš uviesť dôvod. Ja mám s partnerom dieťa a dôvod som dala zosúladenie mena s maloletým synom. Poradila mi to tá pracovníčka. Bola tam kočka ktorá mala hanlivé priezvisko ako dôvod a jej to neschválili.
@gypsomilka áno musíš uviesť dôvod. Ja mám s partnerom dieťa a dôvod som dala zosúladenie mena s maloletým synom. Poradila mi to tá pracovníčka. Bola tam kočka ktorá mala hanlivé priezvisko ako dôvod a jej to neschválili.
*zaujima
@katarinaforever dik.
@katarinaforever klientskom centre 🙂 stalo to 100 eur
@katarinaforever minulý rok zdraželi na 140€
@katarinaforever u nej asi nebude dôvod dieťa, to by povedala. Možno si zmenila pohlavie 🤭🤣
Priezvisko si môžeš zmeniť na aké chceš, len je dobré to v žiadosti dobre vyargumentovať. Zaplatíš stovku správny poplatok a do 3 týždňov si ideš vybaviť nové doklady.

To sa dá? :ooooooo