icon

Dali ste ako slobodná matka plnú moc otcovi dieťaťa?

valentina10
5. nov 2012

Ahojte kocky, rada by som sa opytala, ci ste svojmu partnerovi este pred narodenim dietata (ako nevydata matka dietata) davali generalnu plnu moc na vsetky vybavovacky (socialna, zdravotna, ine prihlasenia.,..) ktore sa musia riesit po jeho narodeni ?
Ak nie, davali ste mu nejaku specialnu na urady - konkretne?

medyna
5. nov 2012

ja som nedavala nic, len rodny list dietata a moj obciansky, cislo bankoveho uctu ... pokial sa dobre pamatam .....

simca06022011
5. nov 2012

no mne spominali, ze na matriku to budem potrebovat... ale isli sme na matriku obaja,lebo to bolo cele "komplikovane", takze som nic nedavala. Papiere na urady uz. som mala nachystane v obale pred porodom aj vypisane, iba som dopisala udaje dcerky a datumy a potom uz som len isla 1.lekar, 2. lekar, peciatky a sup na urad s tym, za doobedie som to aj s uradom obehla (kvoli prispevku na dieta a neviem comu vsetkemu, rovno som si nachystala aj papier na prechod z materskej na rodicovskya mala som pokoj). Podla mna ak tam pojde priatel bez teba (hlavne na matriku), bude plnu moc potrebovat a podklady na urad vies podpisat aj doma, na to ze to odnesie uz nic nebude potrebovat od teba.

smatulka
5. nov 2012

nedavala som mu nic, stacil mu papier z matriky o uznani otcovsta a dohode o priezvisku a papier z porodnice a s tym uz mohol vyzdvihnut rodny list a vybavit zdravotnu poistovnu, ostatne papiere som vybavovala postou

myshalka
5. nov 2012

my sme to urobili tak, resp, dá sa to urobiť aj tak, že par tyzdnov pred porodom,ked uz vies, co to bude ides na matriku, tam vyplnis taky formular, zapisete sa do tej knihy tam ci co to bolo,a potom som si ten papier rala aj do nemocky, a bolo to koli tomu,aby dcerke dali uz v porodnici jeho priezvisko.islo vlastne kvazi o priznanie otcovstva tym papierom.inak by malej dali automaticky po narodeni moje priezvisko a musela by som to potom menit.potom ked sa narodila len priatel isiel odniest na matriku rodny list, a do poistovne s tlačivom, a k tomu nepotrebuje ziadnu plnu moc ani nic.. 🙂

stanislavao
5. nov 2012

ved si to mozete vybavit sama, ked pridete z porodnice a nemusite davat plnu moc.

liz_lemon
5. nov 2012

k vybaveniu rodneho listu treba suhlasne vyhlasenie o otcovstve vybavuje sa na matrike, a ked uz bude mat rodny list, moze ist vybavit vsetko sam, bez plnomocenstva, tie papiere kvoli prispevkom a pridavkom tam len zanesie