icon

Daň z predaja bytu

26. feb 2022

Ahojte, prosím, kto sa vyznáte 🙏 poraďte mi prosím, chceme predať byt, ktorý vlastníme 3 roky, ako si vypočítame tu daň, ktorá sa platí za predaj pred uplynutím 5 rokov? Kúpili sme ho za výhodnú sumu, teraz ho predávame za viac ako raz toľko.

Strana
z2
katulienocka999
26. feb 2022

@ivkazba ahoj, pisala si, ze sa to da znížiť aj o zaplatené úroky. Platí to za celé obdobie platenia hypoteky? Myslis, ze ak uz rok nie sme v danej banke vieme aj teraz spatne ziadat potvrdenie od banky?

autor
Odpoveď bola odstránená
ivkazba
26. feb 2022

@katulienocka999 za obdobie, za odkedy si nehnuteľnosť kúpila po predaj. A áno, banka ti dá potvrdenie aj keď už hypo v danej banke nemáš.

natalienka12
26. feb 2022

Mna zo ziadnej skupiny nevyhodili. Jaj nemas argumenty, vies co my ti tu dan zaplatime, co povies?

ivkazba
26. feb 2022

@natalienka12 úplne zbytočná energia. Pani či slečna je absolútne negramotná v tomto, ja vždy ľutujem že radíme takýmto ľuďom.

autor
26. feb 2022

@ivkazba akoze nechápem, normálne sa pýtam, keď máš problém poradiť, tak nerád, ja som ti chcela aj poďakovať aj poslať srdiečka, neviem z akého dôvodu teda rádia, keď a tým máš evidentne veľký problém..

autor
26. feb 2022

@natalienka12 hahaha, len ja viem minimálne o dvoch!

autor
26. feb 2022

Tak už viem ako sa to dá obísť 😁 ani daňového poradcu som nepotrebovala.
Ďakujem všetkým ochotným, ktoré sa snažili poradiť, bez opovrhovania 🙏. Aj tak ste mi pomohli.

natalienka12
26. feb 2022

@ivkazba Ano suhlasim a preto sa ti uprimne cudujem, ze radis v skupine pravne poradenstvo, predovsetkym v oblasti dani za tvoje rady by si museli zeny riadne zaplatit. Tu poradis zadarmo a este si tercom utokov. Ja uz maximalne nejaku drobnost poradim, ale zlozite finty, ktore som ziskala praxou tu nerozdavam uz.

autor
26. feb 2022

@natalienka12 nikto na ňu neútočil, neviem o čom točis ty!!!

missdiva
26. feb 2022

Neexistuje ziadna moznost ako to obist, s ktorou by normalny kupujuci suhlasil.

canis_lupus
26. feb 2022

Ak sa môžem votrieť s otázkou - môj otec zdedil byt po svojej mame a teraz ho chce kúpiť od neho moja sestra. V takom prípade sa daň platí? 5 rokov od smrti mojej babky uplynie tento rok v decembri a my to chceme mať do leta poriešené (sestra ostatných súrodencov bude vyplácať a my si chceme tiež kupovať nehnuteľnosti) 🙏

kitycat
26. feb 2022

Ked nechces statu nic davat tak cakaj 5 rokov. To ze sa tu ofucis, ze to je vela tak ti nijako pomoze.

Zaujimalo by ma o alej zmene si to pocula. Vsak si kupila vyhodne tak prrdaj a zaplat a aj tak tibodtane. Ale taku odpoved si nechcrla.
Mysliet si neznamena vediet a ani tvoj truc to nezmeni. Bolo jasne pri tvojej otazke, ze nebudes stastna s 33%

martul
26. feb 2022

Čítaj čo ti baby píšu, hlavne @ivkazba je odborník, žiadne 33 percent, žiadna amortizacia.

patka06
26. feb 2022

@canis_lupus daň sa neplatí ak mama, po ktorej zdedil bola vlastníkom viac ako 5 rokov, keďže dedil v priamom rade

autor
26. feb 2022

@kitycat neviem o akom truci tu teraz píšeš 🤦😁 bože ale ste niektoré trápne fakt.. si prečítaj kde som čo napísala a potom píš. Pekný deň 🙂

canis_lupus
26. feb 2022

@patka06 ďakujem za info ☺️

daedalus
14. sep 2023

Ahoj, mozes mi napisat do spravy ako sa Vam to podarilo? Sme vo velmi podobnej situacii. Dakujem

Strana
z2