icon

Dieťa pod dohľadom matky. Aké sú zákony?

2610
25. okt 2011

...vkladám diskusiu o tom, aké máte skúsenosti s rozhodnutím súdu, pri zverení dieťaťa do osobnej starostlivosti matky..a následne úprava styku pod dohľadom matky? Ako to súd rieši, sú na to nejaké zákony, atd.... poteší každá rada, príspevok.
V mojom prípade sa jedná o 2r.dieťa a chcem, aby bolo zverené pod mojim dohľadom.
Za všetky odozvy Vám vopred veľmi pekne ďakujem

maca793
•
25. okt 2011

@2610
tak to ti držím palce, myslím si, že na to, aby ti súd povolil v čase návštevy byť v "spoločnosti" dieťata a ex musíš mať vážny dôvod a dôkazy. . inak nie. ale nikdy nehovor nikdy. 😉

2610
autor
•
25. okt 2011

dakujem..no neviem, ako by bolo každej jednej matke, keby jej manžel brával dieťa hodinu cesty od bydliska, do neznámeho prostredia k milenke, k ludom, kt. v podstate nepozná, je na mna naviazané..

irriss
•
25. okt 2011

@2610

Osobna starostlivost - to mas asi na mysli svereni ditete do osobni pece matky...

ale co znamena "uprava styku pod dohladom matky"to je pro mne zahada, s tim jsem se nesetkala...to znamena, ze je v peci otce, ci nejakeho kuratora ci ustavu (?) a dohlizi matka? Zvlastni uprava... ☹

Nezapomnela jsi nahodou na nejaky dalsi udaj?
😉

vejula
•
25. okt 2011

@2610 s tvojim problemom ti sice neporadim, ale zakladaš duplicitne temy, ktore ti aj tak zrušia, takže ti len poradim už žiadne temy s rovnakym znenim nezakladaj, je to len tvoja strata času

irriss
•
25. okt 2011

@vejula
nevsimla jsem si..😉

2610
autor
•
25. okt 2011

@irriss
je to uprava styku dieťaťa..robí sa to pri každom rozvode..a ide vlastne o dohodu ako bude vyzerať stretávanie sa malotého dieťaťa s druhým rodičom, lebo každé dieťa prevažne zveria do osob.starostlivosti matky, a nasledne nato sa určuje styk dieťaťa s otcom.

2610
autor
•
25. okt 2011

@vejula zatim to funguje 😉

irriss
•
25. okt 2011

@2610 tak ja mela asi o starost mene...Soud dal meho syna exklusivne do me pece...

maca793
•
25. okt 2011

mne dal deti do mojej starostlivosti. ani jeden ani druhý otec si deti vyslovene nežiadal do striedavej starostlivosti. a im to tak vyhovuje, kedže ex manžel má svoju rodinu, 2 deti a ex priatel sa o malú od narodenia nezaujíma. dokonca sa jej zriekol ale v rodnom liste je zapísaný a musí platiť výživné. žiaľ, to neplatí, platí za neho štát.

claudica
•
26. okt 2011

@2610 Neviem, či som správne pochopila... Chceš, aby sa otec stretával s dieťaťom a trávil s ním čas iba v Tvojej prítomnosti? Dá sa to, ale to treba poriadne zdôvodniť. Buď zdravotný stav dieťaťa alebo dokázať, že otec sa nedokáže o dieťa postarať, prípadne mu ubližuje atď...

ela2710
•
26. okt 2011

@claudica mne sa zda, ze matka do 3.roku veku dietata moze byt pritomna na stretavkach otca s dietatom

claudica
•
26. okt 2011

@ela2710 Môže byť... Súd posudzuje aj tak každý prípad individuálne. Určite nie je vhodné, ak otec od narodenia dieťa nevidel a príde si po dvojročné na víkend napríklad... To je jasné, že to nie je vhodné a ani možné... Ale zas keď doteraz bol vždy pri dieťatku a pozná jeho potreby, tak by som si to vedela predstaviť.
Len z toho úvodného príspevku vieme dosť málo... no nehádam sa 😉
Moje deti už boli väčšie keď sme sa rozvádzali, tak toto som vtedy našťastie neriešila 🙂

irriss
•
26. okt 2011

Devcata - jsou tu dve temata od stejne autorky,- ktere bezi paralelne ☹ ..., tak jako uz nahore upozornila @vejula 😉

claudica
•
26. okt 2011

@irriss Ďakujem. Už to tam čítam... neviem načo je toto dobré 😨

martinjasen
•
27. okt 2011

Uzamykam temy. Duplicitna prejdite do tejto temy: https://www.modrykonik.sk/forum/rozchod-rozvod-vyzivne/starostlivost-o-dieta-po-rozvode/

Asmira Team