icon

Dieťa pokreslilo papier o ukončení OČR: Čo robiť?

knihomol34
5. dec 2023

Ahojte potrebujem od vás radu, čo robiť keď mi dieťa po kreslila papier o ukončení OČR ? Neviem ako to zobrala zo skrine, maximálne tak 5 minút som na ňu nedávala pozor 🙈
Volala som lekárovi či nevie dať iný papier ale povedal že sa nedá, zamestnávateľ mi ten papier takto nechce zobrať a tým pádom nebudem mať vyplatené OČR 🙄 potrebujem rýchlu radu či sa to dá nejak riešiť lebo už ma ide poraziť 🙄

Strana
z2
jana_eyre_2
5. dec 2023

@nyusika deti stihnú kopu veci do 5tich minút aj rýchlejšie..

terry658
5. dec 2023

@alickapusinka OČR nie je elektronická.

alickapusinka
5. dec 2023

@terry658 jaj tak aha tam je iný princíp. Tak to je problém.

zuzanka.zuzu
5. dec 2023

ja by som ti to potvrdila hociaké 😀 však pokreslit dcéra to mohla až POTOM čo som to ja potvrdila 😉 či prečo nechce potvrdiť? dôležitá personalistika alebo sa bojí že z toho bude problém? a keby si videla ako pokrčené, postrapkane a inak poškodené to nosia dospelí ľudia 🙈 lekár neviem či môže vystaviť duplikat, asi nie, skôr spracuj zamestnávateľa alebo sa poraď v sociálke ako postupovať ďalej

slavkadi
5. dec 2023

@knihomol34 zamestnavatel nech potvrdí takú aká je, ak je to tak pokreslene že nemá kam dať pečiatku a datum, môže to dať na extra papier a priložiť k tomu. Ja by som s tým veru nemala problem. Každá očr má číslo, lekár nevystaví novú. Stáva sa, všetko sa dá poriešiť. Aspoň sa pobavia aj tety na úrade ☀️

lilinka88
5. dec 2023

@dusankomoj doklad o očr má svoje špecifické číslo,čiže začiatok a koniec musia mať rovné. Dr vie vystaviť iba potvrdenie, kde uvedie od kedy do kedy uvedená očr trvala, čo zamestnávateľ vie prečítať z dokladov

dusankomoj
5. dec 2023

@lilinka88 nebola som si istá. Ale aj tak nejaké riešenie existuje,či? Lebo takto nielen príde o peniaze,ale napr.týždeň nebola v práci a čo dostane absenciu,dovolenku?

lilinka88
5. dec 2023

@dusankomoj jasné, zamestnávateľ to môže potvrdiť aj na zadnej strane dokladu, prípadne na papieri, ktorý k tomu pripne. Dôležité je,aby tam ten údaj, pečiatka a podpis boli

misicka921
6. dec 2023

Skúste si to vytlačít plno farebné z jednej strany a druhú si stiahnite kde je na nete a dajte druhú stranu zamestnavatelovi s tým že priložíte aj originál... Ale by som ešte skúsila u lekára že sa to posiela elektronický.. a vždy sa musí dať urobiť kópia napríklad v prípade straty .

knihomol34
autor
6. dec 2023

Tak dnes som skúsila to čo mi tu pani poradila, vytlačila som zadnú stranu + napísala som na papier čo sa stalo atď a priložila som to k OČR a poslala som to zamestnávateľovi 🙂 snáď mi to už uznajú 😅

mamatroch
6. dec 2023

@knihomol34 treba to vidiet pozitivne, aspon Ti na Soc. poistovni uveria, ze si bola realne doma s dietatom 😀

Strana
z2