DKC Kramáre - Nechcú ma pustiť za malinkou
Dobrý deň , pred pár dnami som porodila na Kramároch a dcéra bola hneď prevezená do DKC. Mne bolo povedané že hneď ako budem po sekcii ok môžem isť za ňou. opak je ale pravdou a v DKC mi bolo povedané že musím sa zotavovať po sekcii minimálne 10 dní a potom si spraviť ďalšie testy na covid a až potom môžem prísť. moja otázka znie existuje niaky paragraf alebo niečo podobné podla ktorého ma musia hospitalizovať hneď po prepustení z pôrodnice alebo viem na nich použiť niaku páku? kedže neviem si predstaviť že pôjdem domov a malinkú nechám tam. už dosť čo som teraz bez nej. ďakujem
@ladyloo moja kamoska mala cisarsky a nechceli jej dat v noci dieta a spravila cirkus a dieta jej dali, v nemocnici, ide to vazne to ide !!! ver tomu, nik nema pravo ti povedat, ze tvoje dieta nemozes mat az o par dni bye bye, co si nechas ok to je tvoj problem, ale kto by si toto bol nechal.
sme tak nastaveni rokmi, ze je to normalne, ale nie je. Zena ma byt po porode s dietatom bodka. V tomto ma nase porodnictvo obrovske rezervy, no nastastie nie vsade a pomalicky sa to meni, ale ked si to zeny nechaju nezmeni sa nic !!
@brita7777 ale krajina je v mimoriadnom stave to je prva vec...a druha je ze to dieta ma nejaky problem, preto je na takom oddeleni...tvoja kamoska mala zdrave dieta predpokladam...je to velmi smutne ako to je, viem o tom svoje, zial, cirkus jej nepomoze, ale možno bude mat stastie na ludskejsieho lekara, alebo podmienky na oddeleni polavia, bojovat treba..
@brita7777 to dietatko je v kardiocentre! Do kardiocentra nezoberu novoredenca len tak z prdele... keby si tam mala dieta a prisla by tam osoba, ktora ho moze nakazit, tak by si hovorila inak. To je furt ohananie sa: "ja mam pravo.... ja mam pravo..." ale niekedy to pravo jednoducho nie je mozno realne uplatnit. Ak su tam ine deti a je riziko ich nakazenia a ohrozenia ich zdravia, tak sa musi uprednostnit ich pravo na zivot... a nie pravo byt s rodicom. A to, ze deti umieraju denne na xy inych diagniz nie je dovod neriesit to. Na tuto umierat nemusia. Staci disciplina a pochopenie. Okrem toho sa moze nakazit personal. Kto sa bude potom o tie deticky starat? Keby bolo to dievcatko bez problemov, tak nie je v KDC ale s mamou. Zjavne nejaky problem ma a tym padom ocitlo v ohrozenej skupine.
@jankalukasova presne tak!!
@zajo222 v momentálnej situácii majú na to právo....je to pre bezpečnosť detí a aj pre bezpečnosť zdrav.personálu....si zober že by tam zobrali 10mamičiek s deťmi a 1 by bola bezpríznaková na koronu.....čím viac ľudí, tým vyššie riziko a hlavne v nemocniciach....je mimoriadny stav, takže je to rovnaké opatrenie ako zákaz návštev alebo zatvorené DSS....
@jankalukasova keby keby..to su take domnienky..no keby si mozem vymysliet milion inych keby..
@brita7777 waw... skutocne konstruktivna odpoved na urovni.
~°~
@brita7777 máš pravdu, ale prepáč v terajšej situácii je to hlúpe presadzovať....každá nemocnica a každé oddelenie má svoje postupy a možnosti - ale momentálne je najdôležitejšie aby sa k pacientom nedostal nik kto môže byť bezpríznakový nosič....tu nejde o chripku ani o bežnú virózu.....a dieťa je na oddelení kde sú rizikovípacienti, takže nikto nebude riskovať že tam zoberú potencionálne bezpríznakovú mamičku ktorá im tam nakazí personál alebo dieťa...vo všetkých oddeleniach sa minimalizuje počet pacientov a ostávajú len akútne stavy a zdra.personál....aby sa ochránili pacienti a aj personál - je zákaz návštev...v terajšej situácii sa mamička môže postaviť aj na hlavu, ale musí si uvedomiť že prvoradé je zdravie jej dieťaťa a každý z nás môže byť bezpríznakový nosič...
Ahoj napisem ti moju skusenost akurat som s malym na kramaroch aj ked na inom oddeleni. Mal operaciu bola som od neho vyse 3 tyzdnov.. No najviac pomohlo ozvat sa mailom priamo na riaditelstvo vysvetlit svoju situaciu preukazat ochotu za test zaplatit, trvat na charte prav dietata . Ono to dlho trva ja som cakala tiez kym vobec bude z ARA prevezeny na ine oddelenie a kym mi spravia testy a vysledky atd.. Ale v kazdom pripade nikde nieje napisane ze musis sa 10 dni zotavovat po sekcii..
Mojho maleho previezli na neonatologiu hned po narodeni a nechceli ma vziat prvych 5 dni lebo som sa naozaj nevedela samostatne postarat ani o seba. Ale potom bez problemov
Vela stastia
@mogaa v prvom rade bola testovana, v druhom rade tehotne su najmenej ohrozena skupina, po tretie a co to male, sa narodilo a je bez mamy, zaujima sa on niekto ako sa ono citi !!? ja uz k tomu nema viac co napisat, chcela som ju len podporit, ze nech ma dieta pri sebe co najskor a nech sa nevzdava nezmyselnymi nariadeniami
Ak nie si slobodna matka, muz ti isto pomoze s nou.
@brita7777
@mogaa
Baby ohladom mamickiek a bezpriznakovych testovani atd.. Maminky su hospitalizovane az s potvrdenim ze su NEGATIVNE... Ja sama som tu .. Vsetky opatrenia chapem a striktne dodrzujem ALE ak tu bude korona este 5 mesiacov tak co? Dieta bude vyrastat bez matky a ona zatial bude doma a bude informovana iba cez telefon??
Personal kazdy den chodi domov a do prace, urcite maju rodiny, urcite musia nakupit , tak isto sa tu pohybuju aj sanitarky a upratovacky, nie vsetci maju auta a musia do prace MHD.
Nic nieje bud alebo.. Vsetko ma svoje pre a proti a toto nieje ani zdaleka domyslene.. Takze ano podla mna ma byt matka dietata prvorada ( samozrejme s negativnym vysledkom) navstevy su zakazane a matky mozu ist max raz za den z oddelenia kupit si vodu alebo jest.
@jajko22 bohužiaľ aj deti umierajú. Na Slovensku zatiaľ nezomrelo a verím ze ani nezomrie ale sú aj také prípady.
@brita7777 štatistika vyjadruje len percentuálne vyjadrenie koľko % ľudí malo aký priebeh....ale nevylučuje žiadnu skupinu ktorá sa nemôže infikovať....v nemocnici je uplne jedno či sa personál nakazí od bezpríznakového človeka alebo človeka s ľahkým priebehom...v tomto je toto ochorenie zákerné že ťa môže nakaziť niekto kto nemá žiadny príznak a myslí si že je zdravý....
@brita7777 rizikovost skupin nehovori o % nakazenych ale o % umrtnosti alebo tazkeho priebehu (treba citat, na ktoru statistiku sa clovek pozera....). Nakazit sa moze ktokolvek. Nie je rizikovo vyssej ci nizsej nakazlivosti v niektorej zo skupin.
@maciatkolulu ja som napisala ze v zahranici su testy zdarma?? Ja som napisala ze to ze ju nepustia za deckom sa moze stat len na slovensku. A mimochodom. Som v zahranici a otestovat sa mozem dat zadarmo. Resp. Moja poistovna mi vsetko hradí takze neviem neviem 😊
@mogaa citaj poriadne. Pisala, ze bola testovana ako ju prijali na porod. Odrodila, este stale je v nemocnici. Nemocnicu neopustila. Aspon nepise, ze by uz bola vonku. Ak je stale v nemocnici, a ak by sa nakazila, tak len tam. No dakujme pekne.
@zajo222 neviem, kde by si sa mohla na SK obrátit. Asi len pravnik. Ak si stale v nemocnici, daj sa len previezt k dietatu. Kvazi z nemocnice do nemocnice. A este na margo cisarskeho. Ak je vsetko ok, tak nic take ze zotavovanie tolko a tolko dni. Ja mam 2 cesarskie v priabehu 3,5 roka a pir obidvoch som mala dieta pro sebe od prvej sekundy a to cely cas a starala sa o dieta sama. Z nemocnice domov som odchadzala na treti den.
@yanni
@aylinn
@jankalukasova
@mogaa
@brita7777
@tinkatinus
@andreal1
@jankalukasova
Dievčatá takže takto. stále som v nemocnici, testy mám a su negatívne, dnes som znovu volala na DKC a po nápore a preukázaní toho že ma domov poslať nemôžu primár povedal že ma teda prevezú keď budem gynekologicky ok. Čo už som zajtra by ma mali pustiť a ihneď ma preložia. nechcem tu rozpútavať hádky a naozaj vám všetkým ďakujem. naozaj len treba byť vytrvalí a neodlomný a podarí sa to. pn primár nemal na výber pretože nemal žiadny dôvod na to aby som tam nemohla byť iba ten že to tak majú zaužívané.
@zajo222 tesim sa, ze sa to podarilo. Jasne, ked je test negativny a prevezu Ta z nemocnice do nemocnice, tak by to malo byt v poriadku. Hlavne nech je dcerka zdrava a ste cim skor doma ♥️
@aylinn aj ja...
Každopádne jedna sa o choré dieťa, ktoré je vysoko rizikové, rovnako ako sú na oddelení iba rizikové deti, tzn opatrnosť je na mieste, sestry a doktori majú dosť problémov a starosti s vlastnými malými pacientmi, takže je na mieste, že nemajú personál, ktorý by sa postaral o matku po cisárskom, rovnako je na mieste, že gynekologovia oddobria jej zdravotný stav ako uspokojivý a je schopná sa starať sama o seba a choré dieťa a nie kolabovat tam. Tieto deti sú viac chránené aj v normálnom režime a po oddeleniach sa nebeha mirnix dirnix, tobôž teraz. Opatrnosť je absolútne na mieste a co ja viem tak akuraz v DKC sú ústretoví tím pracovník, nikto nemá záujem oddeľovať dieťa od matky, práve naopak, ale situácia je taka aká je.... A veru nemocnica a tobôž pokiaľ sa nejedná čisto o pôrodnici je semen istom všelijakých nákaz.
@zajo222 držím vám palce, sama som si prešla pred 22 rokmi niecim podobným....
Nehovorí vam nic nozokomialna nakaza ?chapem ze je to velmi citlive ale na obe striehne vela komplikácií, načo ich kvoli par hodinam provokovat...
@brita7777 ako? Mala si niekedy dieťa, ktoré malo vážny problém a bolo v kardiocentre, fakt si myslíš, že dieťa vezmú deň, dva po pôrode a prevádzajú len z pasie, lebo sa nudia a je ich prioritou, aby decko nebolo s matkou, vooobec im nejde o život dieťaťa??? V tomto zkorumpovanim zdravotníctve. Máš pocit, že jej to robia naschval😂😂😂😥. A vôbec nejde len o túto situáciu, ide o to, že na takomto oddelení sa nejdu deti vyhtievat do inkubátora. Ale to ty asi našťastie nevieš, tak bud radšej ticho, lebo tvoje odpovede sú fakt mierne od veci.
Pred dvomi mesiacmi by ste sa navzájom zatvárali do basy najradšej za prítomnosť na ulici bez ruská, bonzivali, scény robili, dezinfikovala manžela, kľúče, nákup a teraz ruky hore, mam pravo a pod ho medzi deti do kardiocentre., potom zase právo na návštevu, lebo však mám právo, potom čo? Opäť píšem, ak rodila v normálnej nemocnici a nie napríklad u kochá, tak sa ocitla v dosť infekčným prostredí, akým nemocnice sú. Ak je po cisárskom, márne tu iné píše, ako hopkali na druhý, tretí deň, mám za sebou tri, viem čo to je, hopkali, nemocnici, kde v prípade potreby je personál co pomôže, v kardiocentre majú čo robiť so svojimi pacientami. Verím tomu, že dané oddelenie sa snaží, aby mali mali pacienti čo najväčší komfort, aby mohli byť v rámci možností s rodičmi. A vkuse písať o sk zdravotnictve ako o desivom....ja som mimo a viem porovnať. Nie je to také ružové s bielymi obkacikmi na tom vysnenom západe. A tento postup je momentálne vo všetkých nemocniciach. Pravidlá sú pre všetkých aj pre matky v záujme ochrániť jej vlastné dieťa a áno aj druhé deti.
Bože to je strašné, odrodiť a nemôcť vidieť svoje dieťa.

@brita7777 zial mam svoje skusenosti s detskymi oddeleniami a ked maju svoje pravidla, nepohnes s nimi..pre nich su prosto prvorade tie deti a ich bezpecnost...aj ked je to hnusne, sama som to zazila