icon

Dlh na poistnom a tehotenstvo

19. dec 2020

Viete mi prosim niekto povedat ci spadaju prehliadky v tehotenstve pod neodkladnu zdrav. starostlivost?Zial este z roku 2010 alebo skor (1800€) som mala dlh ktory ma uz exekutor (nekontaktoval ma 10rokov tak som na to prisla az ked som mala zdravotne problemy asi 3roky dozadu) V nemocnici som zacala svietit na cerveno ako neplatic a nemala som narok ani na gastro vysetrenia.V dany rok som zistila ze mam na poistovny dalsi dlh (hned som sla a dala si urobit splatkovy kalendar) Ten uz mam splateny ale zial dlh u exe kruteho si neviem dat do poriadku kedze suma je vysoka.V Januari ma caka este par prehliadok a nasledne porod a moja otazka znie,mam narok na poradme,pasy a vsetko okolo toho aj napriek tomu,ze mam ten dlh?Dakujem za rady.Dlh ny som si rada splatila tal ako poistovni zial s Panom neni rec a nemam 1800€ ktore mozem hned zaplatit.

Strana
z3
autor
21. dec 2020

@mogaa no cize jedine ako samoplatca dakujem.Exekutora samozrejme riesit budem ak sa mi vobec podari aspon tym listom doporucenym lebo na obycajny ani na mail nereagoval a dovolat sa mu zial neda.Doteraz som riesila dlh na poistovni ktory mi vznikol kym som pracovala na dohodu aby sa aj ten nedostal k exe cize to bolo prvorade.Do januara neporiesim uz nic asi 😒

mogaa
21. dec 2020

no podľa mňa min.do 10.1.neporiešiš nič.....nie všade sa robí, väčšinou sú už všade dovolenky a tam kde nie, tak sa riešia urgentné veci , lisť od neplatiča pre nich urgentný nie je.....medzi sviatkami sa tiež skoro nikde nerobí, väščinou sa všade začína až po 6-8.1., lebo ženy majú dovolenky kvôli deťom.....najskôr list prejde bez nejakú admin.pracovníčku ktorá ho zaeviduje a až potom ho odovzdá exekútorovi na riešenie......

Strana
z3