icon

Dlžoby pred sobášom

motylik1987
27. mar 2012

ahojte,potrebovala by som poradit ako je to s dlzobami pred sobasom?po sobasi ma narok exekutor siahnut napr mne na peniazky kvoli dlzobe ktoru ma priatel este za slobodna?prosim ak mate skusenost s tym budem vdacna za kazdu radu...

viki2912
27. mar 2012

@katmi my 9865mame byt,ktory je vo vylucnom vlatcnictve manzela,mame zuzene bezpod.spoluvlastn.na byt nemam narok,mame definovane,ze byt splaca vylucne on zo svojich prijmov.vygogli si zuzene bezpod.vlastn.

katmi
27. mar 2012

@viki2912 a este jedna vec.. ak nemas zapisnicu o rozdeleni BSM schvalenu sudom, tak je ti to na dve veci...

viki2912
27. mar 2012

@katmi nestazujem sa.

viki2912
27. mar 2012

@katmi vsetko co prebieha na uradoch typu notar,exekutor je garanotvane...vsetko je zapisane a uchovane...a kopia ide na uschovu a schvalenie.

katmi
27. mar 2012

@viki2912 nepotrebujem si nic googlit.. vyznam sa v tom celkom dobre,nakolko s tym robim... zalezi od toho,ako vam notarka definovala zmluvu alebo co vam to vlastne urobila...
ja ti to hovorim zo strany sudnej a nie ako to nejaka notarka urobi a este si za to vypyta nehorazne peniaze..

motylik1987
autor
27. mar 2012

@anieli_1 no ono ak nam schvalia splatkove kalendare tak je vsetko v pohode...pre mna za mna aj po 5e cely zivot im to budem platit...

viki2912
27. mar 2012

@katmi islo o to,ze sa upravili vlasnicke prava na byt....ktory je tym padom vylucne manzelov....je tam definovane vsetko,ako k bytu kedy prisiel,cela kupna zmluva a spsob splcania...

viki2912
27. mar 2012

@katmi e som nepocula ze clovek chodi po sudoch ak si chce upravit vlasnicke prava na svoju nehnutelnost.mam vysoku skolu,aj manzel,zrejme vieme co robit.

anieli_1
27. mar 2012

@viki2912 rusia to led sudy a musi byt na to riadny dovod a nie len toto....... a dokonca aj zrusenie toho zas ide cez sudy......takze ak o niekde robi notarka tak by som to brala za podvod

viki2912
27. mar 2012

@anieli_1 robil to renomovany notar...trepes hluposti,mam 5 semstrov prava...nehovor ze krajsky sud alebo obvodny riesi majetkove veci,nehovorim o sporoch!!si ujasnio pojmy a dojmy

viki2912
27. mar 2012

my a nerozvadzame,manzel a ja sme ccheli,aby bol byt v jeho vylucnom vlastnictve...v relaitke,aj pravnici v relaitke,aj znama notarka nam povedali,ze sa to riesi formou dodatkuk zmluve na notarksom urade.takze?????????????
@anieli_1

katmi
27. mar 2012

@anieli_1 nieje to podvod.. robia to notari.. to ano.. pytaju za to nehorazne prachy... vid ako si vypytala od @viki2912.. ale ako som napisala, ak sa to tyka BSM, mal by to schvalit sud... zbytocne jej daco vravis,ona si aj tak bude trepat svoje,lebo ma VS.. jak keby tu ostatni boli sprosti..ale neva..

@viki2912 ano, predstav si... sudy riesia majetkove veci, v tomto pripade konkretne BSM.. a nie su obvodne sudy.. ked mas 5semestrov prava,toto by si vediet mohla....

viki2912
27. mar 2012

@katmi tak vidis,riesia to notari...a nie je to podvod.

anieli_1
27. mar 2012

@viki2912 tak my sme ale riesili nejake veci a tie mali ist cez sudy a clovek ktory nam s tym pomahal tak nam to vysvetloval ze by nam to vystavil sud..........a este k tomu mozno pozeram vela telku ale raz v sudnej sieni(c su tusim pravdive pribehy) riesili toto ale praveze zrusenie............ona podlala o rozdelenie bsm bo jej muz bol alkoholik ale nechcela sa rozviest a narobil dlhy a nechcela aby to na nu dopadlo a sud jej vyhovel a dostal sa z toho a on teraz podla na spetne vratenie..........

katmi
27. mar 2012

@viki2912 dobre sa tu smejem.. si velmi dobre precitaj, co som napisala! pokial nemas notarsku zapisnicu schvalenu sudom, ak sa to tyka BSM,tak je neplatna..

viki2912
27. mar 2012

@katmi uz som sa bala,ze napises ze to rovno riesi specialny alebo rovno harabin na najvyssom

viki2912
27. mar 2012

@katmi ale sak co pisem,ved co som ti ja pisala,ze zapisnica ide na schvalaenie....akoze si si neprecitala co som pisala?

viki2912
27. mar 2012

@katmi e ved samozrejme,spada to pod jurisdickiu sudu,tak to musi odobrit sud...ale spisuje to notar,tak?

katmi
27. mar 2012

@anieli_1 naco sa jej snazis daco vysvetlit?? ona ma svoj nazor..tak nech si ho ma... ja koncim tuto debatu.. lebo take premudrele ako sem chodia davat rady.. sa mi dakedy rozum zastavuje.. 🙄 ale na takych ako je ona bohatnu prave notari... lebo taku nehoraznu sumu moze dat za zdrap papiera len niekto, kto fakt nevie, kam s prachmi.. sud si vypyta poplatok za navrh, co sa v porovnani s poplatkom za spisanie dokumentu u notara neda ani porovnat... ale tak nechajme ju tak.. ma to hotove,ma svoju skusenost a svoju pravdu,tak nech si ju ma..

katmi
27. mar 2012

@viki2912 nie.. navrh na vyporiadanie BSM alebo teda ak to chces aj po tvojom: na zuzenie BSM si spisete vy, ako manzelia, resp.jeden s manzelov alebo ak si netrufate,tak pravnik.. a nie notar.. pise sa NAVRH na rozdelenie BSM za trvania manzelstva... vy mate ZMLUVU.. ak som spravne pochopila.. NAVRH a ZMLUVA su dve rozne veci...

anieli_1
27. mar 2012

@katmi tak asi by sme sa mali poklonit teda aspon ja ze mam len maturitu 😝 a my sme riesili istu dobu ze mm vyhlasi bankrot muselo by to ist cez sudy a ten by nam mal dat to rozdelenie bsm keby to bolo take jednoduche tak uz som davno u notara skoda ze som nevedela......ako uz sme si to poriesili uplne inak..........a keby mam tych 400 eur na to aby som ich vyhodila von oknom tak nepotrebujem rozdelenie bsm ale zacnem splacat dlhy 🙂

katmi
27. mar 2012

@viki2912 moje posledne slova.. viac tu uz nereagujem... len jedna otazka - NACO vyvalit nehorazne prachy za notara, ktory spise nejaku zmluvu alebo zapisnicu alebo co vam to vobec spisal, a davat to na schvalenie sudom,ked ak podas priamo navrh na sud ta to vyjde o 90% lacnejsie a mas to schvalene hned??? ja len nechapem to zmyslanie, ze doslova vyhodim 400€ za papier, ktory mi aj tak musi schvalit sud... co uz..asi mam ine myslenie .... pa

lucia.kl
27. mar 2012

môj mm mal dosť dlžoby pred sobášom a čo som sa bavila aj s exekútorom a aj právniko, tak nemôžu siahnuť ani na môj majetok ani na môj účet v banke - to mám priamo od exekútora, lebo raz mu prišiel domov list s tým, že zablokovať účet v banke a tam moje ču, tak som hneď volala exekútora a ten mi povedal, že ak je na moje meno, tak nesmú...,

viki2912
27. mar 2012

@anieli_1 tu neslo o dlhy...proste nam pravnici v relaitke povedali k notarovi,sli sme,spisali sme...podpisali sme to zuzene bv....bla bla....to je cele.
@katmi pokial viem,notar ma pravnicke vzdelanie....u notara sa riesia pre krista pana veci tykajuce sa majetkoveho vysporiadania....!!!!!!!

katmi
27. mar 2012

@viki2912 maj si svoju pravdu.. nereagujem uz viac.. ja som si svoje povedala a trvam na tom, pretoze viem, co hovorim..

23tinka
27. mar 2012

Ahoj...dlžoby ktoré má Tvoj priateľ a sú písané na jeho meno s Tebou nemajú nič. Exekútor bude naháňať iba jeho a je na Tebe či mu s nimi pomôžeš ako sa dohodnete ale najlepšie aj keď len v splátkach splatiť aby ste nemali zbytočné nervy z exekútorov ktorým sa platia nemalé peniaze a dokážu siahnuť na každý jeho príjem a zablokovať účty...

sashabb
27. mar 2012

@viki2912 nerieš to, @katmi si bude mlieť svoje.
ja viem tiež o tom, že sa dá bez problémov BSM zúžiť 😉

viki2912
27. mar 2012

@katmi AJ JA VIEM CO PISEM.nemyslim,ze som sa v niecom zmylila...zvolili sme tuto cestu,bolo nam povedane,ze je jednina,zo strany realitky,zo strany viacerych ludi.ist k notarovi a spisat zapisnicu....to je cele...mozno je to lacnejsie inou cestou,ale o inej forme sme nevedeli.tak sme isli tou cestou notarskou.kazdy notar je clenom notarskej komory,a nikto nebude riskovat e pride o licenciu a pravo vykopnavat svoje povolenie a vylucie z komory!si uvedom co pises,lebo si napisala,ze porusila svoje pravomoci a ja mam na papaieri peciatku ze neporusila!

katmi
27. mar 2012

@sashabb ano, mas pravdu.. budem... robim s tym a viem, ako to chodi.. predstav si.. a nikto tu nehovori o tom, ze sa neda zuzit BSM.. si precitaj debatu a potom laskavo reaguj.. dakujem!

viki2912
Odpoveď bola odstránená