Dlžoby pred sobášom
ahojte,potrebovala by som poradit ako je to s dlzobami pred sobasom?po sobasi ma narok exekutor siahnut napr mne na peniazky kvoli dlzobe ktoru ma priatel este za slobodna?prosim ak mate skusenost s tym budem vdacna za kazdu radu...
@katmi Občiansky zákonník:
§ 143a
(1) Manželia môžu dohodou rozšíriť alebo zúžiť zákonom určený rozsah bezpodielového spoluvlastníctva. Obdobne sa môžu dohodnúť aj o správe spoločného majetku.
(2) Manželia sa môžu dohodnúť, že vyhradia vznik bezpodielového spoluvlastníctva ku dňu zániku manželstva.
(3) Dohoda podľa odsekov 1 a 2 vyžaduje formu notárskej zápisnice. Manželia sa môžu voči inej osobe na túto dohodu odvolať len vtedy, ak jej je táto dohoda známa.
@kveta Občiansky zákonník:
§ 143a
(1) Manželia môžu dohodou rozšíriť alebo zúžiť zákonom určený rozsah bezpodielového spoluvlastníctva. Obdobne sa môžu dohodnúť aj o správe spoločného majetku.
(2) Manželia sa môžu dohodnúť, že vyhradia vznik bezpodielového spoluvlastníctva ku dňu zániku manželstva.
(3) Dohoda podľa odsekov 1 a 2 vyžaduje formu notárskej zápisnice. Manželia sa môžu voči inej osobe na túto dohodu odvolať len vtedy, ak jej je táto dohoda známa.
@viki2912 myslim ze katmi uz pocopila ze sama zo seba spravila zial nie prave rozumnu bytost tu na fore - byt nou tak sa tu v teme uz radsej neozyvam - problematiku zjavne neovlada
@kveta kvetka predmanzelska zmluva na sk neexistuje a;le ako pisala alice (myslim ze ona je pravnicka ) existuje zuzenie formou notarskej zapisnice... pripadne teda uplne zrusenie
pre motylik - asi najlepsie by bolo sa informovat priamo u exekutorky
@mirka285 aj po mojom upozorneni, ze uz nemienim reagovat na jej prispevky ma neustale obtazuje a uraza.. co uz.. aj takym musi slnko svietit.. asi jej treba zase pomazat prispevky,aby dievca pochopilo.. ano, vravela som svoje,ale nie od veci.. ale to by ona musela byt schopna pochopit.. je mi jej uprimne luto..
@mirka285 ale ona sa vydavala za odbornicku a hned na zaciatku napadla viki - nie priamo len stylom ze co s prepacenim za hlupaka vyhodi len tak 400 euro do luftu - prepac mirka ale v tomto konflikte mi prisla katmi ako ta agresivnejsia - a zial aj ako niekto kto nehorazne zavadza a doteraz si nepriznal chybu - co by bolo ferove voci zakladatelke
ako tak citam,som si pozrela aj zakonnik,a viki ma pravdu.katmi ty sa evidentne mylis a suhlasim s babami,zuzit sa len formou zapisnice u notara....nehadajte sa tu ale baby 🙂 mame si radit. 😉
katmi @viki2912 to je len notarska zapisnica.. nic ine.. rozdelenie BSM alebo zrusenie BSM schvaluju IBA SUDY!
katmi @viki2912 btw. asi si dost bohata, ked notarke len tak za zdrap papiera rozdavas 400€.. a to teraz nic v zlom.. len ze pani notarka si na Vas dobre zarobila...
katmi @viki2912 a este jedna vec.. ak nemas zapisnicu o rozdeleni BSM schvalenu sudom, tak je ti to na dve veci...
@viki2912.. ale ako som napisala, ak sa to tyka BSM, mal by to schvalit sud... zbytocne jej daco vravis,ona si aj tak bude trepat svoje,lebo ma VS.. jak keby tu ostatni boli sprosti..ale neva..
@katmi ale ved ona ti tvrdila,ze zuzene moze byt u notara urobene,tak a ty si tvrdila,ze nie.ci?
@dai trvam na tom, ze tu ide o nepochopenie sa.. nemylila som sa v tom, co som napisala o rozdeleni alebo zruseni BSM.. nemam sa k comu priznat.. len k tomu, ze sme nepochopili jedna druhu, co som tu uz viackrat napisala.. ze lutujem, ze som sa s nou pustila do debaty,lebo sa to vlastne ani netykalo temy a ja som sa zakladatelke uz vyjadrila... pekny den...

@dai zlata si,velmi pekne si to napisala,ja som sa jej to snazila vysvetlit,ale stale mlela svoje,dookola to iste....hlupana sa robi mudrou.