Dlžoby pred sobášom
ahojte,potrebovala by som poradit ako je to s dlzobami pred sobasom?po sobasi ma narok exekutor siahnut napr mne na peniazky kvoli dlzobe ktoru ma priatel este za slobodna?prosim ak mate skusenost s tym budem vdacna za kazdu radu...
@viki2912 ja som to citala viki - pohoda - no, to je tak ked niekto chce byt za mudreho a nema nato poznatky - aspon trosku pogooglit mohla predtym ako pisala - ked uz
takyto typ ludi poznam - su to rozny zakomplexovany uradnici pracujuci na sude, miniserstvach a podobne - akoby im to davalo nejake pravo sa vyjadrovat k veciam ku ktorym treba aj vzdelanie ineho charakteru ako maju oni( co nemusi byt pripad katmi ) ale zial prave ti sa radi vydavaju za odbornikov a pritom nic za tym nie je
@dai vystudovala som politologiu a medz.vztahy,mam par semestrov z prava,a navyse vlastnu skusenost a niekto ako ona ma presviedcat o opaku,o blude,o utopii?????svoje nenaplnene pravnicke ambicie ako som uz pisala by mala filtrovat inde,nie tu,a zavadzat ludi svojimi prapodivnymi domnienkami a prekrucat fakty....
Absencia sebareflexie a neschopnost priznat si chybu. To je to co som tu postrehla, citajuc poslednych par stranok. Ziadne nepochopenie. Ako nestranny pozorovatel konstatujem nasledovne - KATMI je ta co by sa mala ospravedlnit a uznat si chybu, ze sa mylila. A to vzhladom na fakt, ze VIKI2912 pisala o niecom uplne inom.
Ono, povedat mylila som sa, prepac, chce naozaj charakter a nie je to jednoduche. Ale nic nie je trapnejsie ak si niekto presadzuje svoje, hoci sa myli a niekolko ludi ho o tom presvedci. Sorry. Takze KATMI tentoraz pesek vysiel na teba. 😉
Inak podnetna diskusia, clovek sa zas nieco priucil, kedze podobne veci neriesi, nezistuje.
Ahojte.este raz dakujem vsetkym za rady a pomoc.to co som potrebovala vediet som sa dozvedela tak uz prosim nereagujte lebo zrusit sa tu diskusia neda.nechcem aby to vyznelo nevdacne ale niektore spravy mi nechodia dva krat prijemne.len pre objasnenie,nebojim sa ze ma privedie priatel na mizinu,zijeme spolu 3roky a spolocne dlzoby nemame,len som chcela zistit ak by sa mu nedajboze nieco staolo po svadbe,ci by nepresli predchadzjuce dlzoby spred manzelstva na mna a naopak.na to som uz odpovede dostala a este raz dakujem vsetkym za rady...cenim si to ale chcela by som uz diskusiu ukoncit,aspon z mojej strany samozrejme. 😉
...zaujímavé čítanie... 😀
@viki2912 ...existuje nieco ako zuzene bezpodielove vlastnictvo manzelov...ak spisete zuzene bezpod.vlastnictvo napr.na byt, ktory je na tvoje meno,v tom pripade,manzel na neho nema narok vobec...
@katmi ...ake zuzene???? existuje len bezpodielove spoluvlastnictvo manzelov..
@viki2912 ...nerobia to sudy,ale ide sa na notarsky urad a tam sa spise zapisnica..stoji to cca 400 eur
@katmi ...to je len notarska zapisnica.. nic ine.. rozdelenie BSM alebo zrusenie BSM schvaluju IBA SUDY! ... btw. asi si dost bohata, ked notarke len tak za zdrap papiera rozdavas 400€..
@viki2912 ...my mame zuzene bezpod.spoluvlastn.na byt nemam narok...vygogli si zuzene bezpod.vlastn.
@katmi ...ak nemas zapisnicu o rozdeleni BSM schvalenu sudom, tak je ti to na dve veci... nepotrebujem si nic googlit.. vyznam sa v tom celkom dobre,nakolko s tym robim... zalezi od toho,ako vam notarka definovala zmluvu alebo co vam to vlastne urobila... ja ti to hovorim zo strany sudnej a nie ako to nejaka notarka urobi a este si za to vypyta nehorazne peniaze..
@viki2912 ...islo o to,ze sa upravili vlasnicke prava na byt... v relaitke,aj pravnici v relaitke,aj znama notarka nam povedali,ze sa to riesi formou dodatkuk zmluve na notarksom urade...
@katmi ...robia to notari...ale ako som napisala, ak sa to tyka BSM, mal by to schvalit sud...pokial nemas notarsku zapisnicu schvalenu sudom, ak sa to tyka BSM,tak je neplatna... navrh na vyporiadanie BSM alebo teda ak to chces aj po tvojom: na zuzenie BSM si spisete vy, ako manzelia, resp.jeden s manzelov alebo ak si netrufate,tak pravnik.. a nie notar.. pise sa NAVRH na rozdelenie BSM za trvania manzelstva... vy mate ZMLUVU.. ak som spravne pochopila.. NAVRH a ZMLUVA su dve rozne veci... a problematiku ovladam dost dobre...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@katmi
...žiaľbohu tvoje príspevky ťa usvedčili...
...najprv si ani netušila, že nejaké zúžené bezpodielove vlastníctvo existuje...
...netušila si, že sa robí notárskou zápisnicou a dokument od notára si nazvala "zdrapom papiera"...
...potom si tvrdošijne opakovala o zrušení BSM (v čom si mala pravdu), ale to nebolo predmetom diskusie...
...podľa môjho názoru vyjadrenia o tom, že sa v problematike vyznáš a ovládaš ju dosť dobre, sú skôr tvojim subjektívnym názorom ako realitou...
PS: ...a to mi stačilo 10 minút na googli... 😀
@ywana cely cas pisala blbosti a robila sa zaujimavou a dolezitou...a pritom absolutne splietala.aj s manzelom sme sa na jej prispevkoch len bavili....tak blbu osobu som nikdy v zivote nestretla...a stale bude hudiet svoje,dookola....a kazdy kto si toto precita,si ihned urobi o nej obraz.viac tu nenapisem,a ty @katmi daj vypoved v praci,alebo si dopln vzdelanie,pretoze si mimo absolutne.tymto sa ospravedlnujem hlavnej pisatelke,motylik....za hlupost niektorych ludi nemozem,verim,ze ta katmi nepobluznila svojimi blbostami a zelam ti vsetko dobre.a vsetkym uvedomelym
@ywana
@jabadaba
@dai
@maminkita
@esterka111dakujem

@maminkita dakujem