icon

Dostanete finančnú podporu po návrate zo zahraničia?

tana999888
10. feb 2024

Dobrý deň, pracovala som v nemecku, stratila som zamestnanie narok na dávku v nezamestnanosti nemam, mam majetok auto a zijem z rodicmi ktory majú príjem. Dostanem nejake peniaze od statu ked sa nahlasim?

mamina7070
•
10. feb 2024

najskor nic ale teda kolko mas rokov aka je hodnota auta byvas s rodicmi v jednej domacnosti ?

13uzivatelka11
•
Autor odpoveď zmazal
•
vlado818
•
10. feb 2024

Ano kazdy tyzden 500€. Len treba napisat Jeziskovi.

natalienka12
•
Odpoveď bola odstránená
•
0silvia0
•
10. feb 2024

@tana999888 idealne sa pytat na urade prace. Auto a majetky sa zistuju pri socialnych davkach, nie pri davkach v nezamestnanosti. Ale ked pises, ze na davky v nezamestnanosti narok nemas, tak na socialne davky tazko.

Zalezi ako dlho si pracovala, musis mat odrobene tusim 2 roky. Moj muz robi v Nemecku uz cca 10 rokov, pocas korony prerusil pracu v de a normalne dostaval par mesiacov davku v nezamestnanosti.

mamina7070
•
10. feb 2024

@0silvia0 narok na davku v nezamestnanosti pise ze nema logicky ostava len davka v hmotnej nudzi a tam sa posudzuje aj majetok

syslik81
•
10. feb 2024

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/426401-n... zalezi ako dlho si bola zahranici ..a kde si mala stred zaujmov etc ... tiez samozrejme ako dlho si robila.. to ze nemas uplne narok nieje pravda ...

iwesska
•
10. feb 2024

Ak si Ficova rodina, tak dostanes. Inak sa budes musiet vratit do Nemecka a riesit davky tam.

0silvia0
•
10. feb 2024

@mamina7070 ved tak som to napisala v zmysle akom doplnila @syslik81, cize este moze preverit, ci skutocne na tu davku v nezamestnanosti nema narok