Dôvody na zmenu mena
Pred včerom som tu písala ako prebieha zmena mena. Do procesu som sa už pustila no pani na úrade mi oznámila, nech napíšem do žiadosti čo najviac dôvodov prečo požadujem zmenu,lebo že inak mi to nebude schválené (aj keď si to platím).
Preto sa na vás obraciam, či mi viete poradiť nejaké dôvody.
PS meno mením lebo s ním niesom stotožnená, mam k nemu odpor a najväčšiu averziu...
@noramackova si Eleonora?
@opica_skorica nie niesom, to je pomerne pekne meno
@tosomja áno áno, to všetko plánujem. Pani úradníčka sa vyjadrila, že čím viac dôvodov tým lepšie 😭
@tosomja Libuša..
@noramackova veď je to pekne meno. Jedinečné.
@tosomja možno keby niesom mladá žena, ktorá zato počúva len posmešky od ZŠ.. navyše ma tak nikto nevola, ani vlastní rodičia.. to meno som dostala nátlakom rodinného člena.. mama sa vola rovnako..
@noramackova hrozné, prepáč. Áno, zmeň.☹️
Libuša Šafránková....
@noramackova Tiez by som uvazovala nad zmenou ☹️ Nech sa Ti to podari 🙂
@noramackova tak tam napis aj trauma od detstva, posmesky. Drz sa.
@noramackova jeej veď Popelka sa tak volala. Libuska Šafrankova. Ja by som bola hrdá na také meno.
@drahomirrra to myslíš vážne? Libuska krajšie ako Drahuska.
@macik166 Ano, Keby som sa volala Drahomira tiez si zmenim meno
Tuto diskusiu nech si precitaju vsetky tie trafene matky, co chcu davat decku nejake super hyper netradicne meno 🤦♀️ Ze ako tym dieta moze trpiet
A inak, mne sa meno Libuša velmi paci.
@noramackova ahoj, ak to chceš naozaj nafúknuť, napísala by som šikana od školských čias, výsmech, ale uviedla by som aj "príbeh" tvojho pomenovania - na nátlak despotického (pra)deda/babky, ktorý už nežije, napriek tomu ťa ani najbližšia rodina tak nikdy nevolala, lebo nikomu sa to meno nepáčilo a vlastní rodičia s ním neboli stotožnení, namiesto toho ťa volajú (a napíš meno, akým sa chceš volať) a preto chceš toto meno mať aj oficiálne.
Slečny, dámy alebo teda budúce maminy, čo toto možno čítate.. ako človek naozaj 25 rokov trpiaci svojim meno.. vždy si najskôr premyslite a spýtajte sa okolia na meno ktoré chcete dať dieťaťu.. naozaj vám bude potom vďačne v budúcnosti ❤️
@noramackova môžem vedieť aké meno si chces dať? My ti hneď odsuhlasime, či môže byť. Tu sú expertky na všetko.
@noramackova s týmto tvojim posledným príspevkom úplne súhlasím. Keď to vidím, ako sa mamičky predbiehajú, aby dali čo najoriginalnejsie meno, a vôbec neuvažujú o tom, že to meno je úplne mimo.
@belllinka Keby mna mama pomenovala Mia, Zoe, Lilly, a podobne, tiez si zmenim meno 😁
@noramackova Kasli na uradnicku, lebo ti poradila hlupost.
V jej pripade plati:
Iniciativny blbec je horsi, ako triedny nepriatel.
Precitaj si zakon c.300/1993 Z.z., o ktorom ta uradnicka zrejme nema, ani sajnu.
Pokial viem, Libusa nie je slovenske meno a pokial si ho chces zmenit na slovensky ekvivalent, tak na to nepotrebujes povolenie.
Pokial si ho chces zmenit na uplne ine meno, ako ekvivalent, na co uz povolenie potrebne je, tak proste len uprimne napis dovod, ktory ta k tomu vedie a vykasli sa na sprostosti, ktore trepe tupa uradnicka.