icon

Eternit

henta
26. mar 2023

Ahojte, chcem sa opýtať ako to je s eternikom. Jeden od nás z dediny búra starú strechu a chce to niekde zakopat????ako to je? Co hovorí zákon-hlavne životné prostredie?

ice8
26. mar 2023

@viestta "vtedy ked sa to davalo na strech nebolo tolko poznatkov, povazoval sa azbest za bezpecny. Na tu strechu ste to nedavali pred 15 rokmi, vsak?"
povedala osoba, ktora propagovala vakciny zbuchane za 6 mesaicov za bezpecne...

cacianka
26. mar 2023

@mandzula ddt sa používalo hlavne na mandelinku, a doteraz, cez 30 rokov od zákazu používania je v pôde

44janica44
26. mar 2023

@cacianka asi si chcela písať niekomu inému a nie mne.

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
ice8
26. mar 2023

https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/4726...

Ano je, ale není důvod k obavám. Kolem azbestu se šíří nekdy až nesmyslná hysterie. Nebezpečný je azbestový prach, který dýcháte. Malý příklad: Do relativně nedávné doby (cca 30 let) se téměř všechna spojková a brzdová obložení dělala z osinku, což je azbest. Všechen prach, který se dostal do ovzduší opotřebením těch obložení jsme dýchali. A ti, co se ho nadýchali nejvíc stále žijí a dožívají se 80 a více let. Co je opravdu velice zdraví škodlivé je pracovat ve výrobě, kde denně dýcháte vysoké koncentrace azbestu. Jinak v podstatě o nic nejde.

PS: z coho su vyrobene respiky, ktore ste nutili ludi nosit, napriklad v obchodoch? Zebyyyyy.. uuuum... mikroplast?

https://www.startitup.sk/denne-prispievame-k-ek...

A toto mat na hube cele dni, cele ROKY.. dobre dobre.. idem si po popkorn..

henta
autor
26. mar 2023

Jezisi len nie z eternitu na vakcinaciu😱🙈🤦‍♀️ toto dokážu len ženy.

cacianka
26. mar 2023

@44janica44 trochu omyl, ale viac doplnenie tvojho príspevku

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
oli18
26. mar 2023

@silvia6530 Na likvidáciu azbestových striech dáva štát dotáciu. Ešte keby to tak verejnosť vedela.

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
mandzula
26. mar 2023

@cacianka viem, len som pisala, co mi spominala starka - obsypali hlavu, dali satku a nechali na noc.

44janica44
26. mar 2023

@ice8 keď ta budu niekedy operovat nezabudni celému operačnému tímu povedať nech zásadne nepoužívajú ruska a pre istotu ani rukavice (+ostatne jednorazove pomocky a material)aby náhodou na teba mikroplasty nenapadali, že ty sa prípadných vírusov a baktérií co by ti mohli dotykom a vzduchom preniesť do rany nebojis, lebo vlastne ani neexistujú.

Áno aj mikroplasty sú problém ale treba si zvážiť co je horšie.

cacianka
26. mar 2023

@mandzula mňa natreli petrolejom 🫠🤐

viestta
26. mar 2023

@ice8 s tebou sa nebavím, zabudol si?

viestta
26. mar 2023

@cacianka co na mandelnku, aj na vsi. Dodnes majú ti co jedli tie zemiaky rezidua DDT v nervových tkanivach

ice8
26. mar 2023

@44janica44 precitaj si moj prispevok este raz prosim, mna nezaujima kto co nosi, mna neohrozuje to, ze ty nosies respik, mna ohrozuje to, ze ty ma nutis nosit respik, chapes?

@viestta ja viem, ze pravda boli a preto sa so mnou nebavis.. dam ti ale do pozornosti jeden clanok, statistiky, co ty na to ?
https://www.postoj.sk/127079/europska-statistik...
Lockdowňáci, držte sa pevne Európska štatistika o nadúmrtnosti dokazuje, že pandémiu najlepšie zvládli Švédi

Toto je výsledok: Najnižšiu nadmernú úmrtnosť malo v rokoch 2020 – 2022 Švédsko.

Teda jediná spomedzi 31 európskych kra­jín, ktorá svojich občanov nikdy neposlala do lockdownu.

aj pohranicna straz mala rozkaz strielat do ludi, to ich ospravedlnuje z vrazd ludi, ktori chceli utiect z krajiny? Tak isto teba neospravedlnuje, ak si vyzadovala alebo este vyzadujes nezmyselny zakon..

pockat, ty si 100% slobodna? a teba vydieraju platovo? ano? chapem to dobre? 🙂

viestta
26. mar 2023

@ice8 mam tvoje konšpiračné kydy vieš kde. Ci sa týkajú Ukrajiny, Iraku alebo azbestu. Špeciálne tie tvoje mam presne tam

ice8
26. mar 2023

@viestta Ty si naozaj nedokazes uvedomit, ze sa historia opakuje? Raz DDT, raz cigy, raz nieco ine.. A "ejha ZRAZU" po 30 rokoch "sorry, mylili sa kolegovia, je to ZLE, NEPAPAJ TO! ale tvoja chyba, nes si nasledky sama"
Je velmi smutne, ze si ludia nedokazu uvedomit, ze DNES nie su najmudrejsi, a su to mnohe veci, ktore im skodia, a su dokonca "zakonom prikazane"..
Ved pockaj, uvidime, ako tvoje deti budu hovorit o dnesnych udalostiach, budu sa ta pytat preco preco.. na tvojom mieste si chystam odpovede uz dnes..

aby bol moj prispevok konkretnejsi, vcera DDT, dnes napriklad glyfosat (a su aj hrosie, ale ty vies vsetko, takze nemusim sa rozpisovat)

ice8
26. mar 2023

@viestta prave si oznacila clanok z postoj.sk za konspiracny?
naozaj?

silvia6530
Odpoveď bola odstránená
77daniela77
26. mar 2023

@oliolijanka Asi ze ho uz vedia dat prec ked to tam pisu.....Ale nepaci sa mi ze na likvidaciu azbestovych striech sa plati taka vysoka,suma,lebo aj preto to ludia budu likvidovat takto riskantne radsej sami.....tu sumu by bolo dobre nejako riesit aby sa tomu predislo.

jahodova01
26. mar 2023

Dávali sme dole eternit pred dvoma týždňami. Prišla firma, dali to do mechov, ktoré odviezol kontajner na špecializovanú skládku kde sa to zlikvidovalo. Následne sme dostali potvrdenie od životného prostredia ze to bolo legálne nakladanie s nebezpečným odpadom a je to v súlade so zákonom zlikvidovane. Dá sa na to čerpať aj dotácia z obnovdom.

oli18
26. mar 2023

@silvia6530 no vidíš, zase si o niečo múdrejšia😉

77daniela77
26. mar 2023

@jahodova01 Ano? tak to je vyborne ked sa uz da ovsem ta dotacia vybavit bez problemov a roznych prekazok.....

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
77daniela77
26. mar 2023

@oliolijanka To musis hned na mna utocit?Ja som o streche pisala len ze sme ju museli dat draho likvidovat....a dala som o mastenci clanok.....si ako piraňa!

77daniela77
26. mar 2023

@viestta No tak mnohi maju zase tie tvoje kydy tykajuce sa tebou menovanych tiez presne tam!

viestta
26. mar 2023

@77daniela77 môžu mať. Som s tým stotoznena

belllinka
26. mar 2023

@henta ice8 je chlap 😂 A je vacsinou dost mimo.

silvia6530
Odpoveď bola odstránená