icon

Išli by ste k lekárovi so žiadosťou o PN?

31. mar 2024

Ahojte, isli by ste k svojmu vseobecnemu lekarovi a povedali na rovinu, ze chcete ist na PN?
Jedna sa o to, ze za 3 tyzdne nastupujem na matersku dovolenku a tehotenstvo mam fajn, bezproblemove, ale v praci to uz nedavam s chrbtom a hlavne s kostrcou - pracujem za PC, cely den po sediacky a ked si sadnem, hned ma zacne boliet kostrc, taka hnusna tupa bolest, musim sa kazdych 15 min postavit, ak sedim dlhsie, musi mat kolegyna dvihat a len zatinam zuby. A ked si pochodim a zasa si mam sadnut na tu hnusnu stolicku, tak sa mi vobec nechce. Ked sedim doma na gauci alebo na stolicke v kuchyni, tak to vobec nie je take strasne ako v praci, neviem, ci to je stolickou alebo cim.
Co by ste robili, uz to tie tri tyzdne pretrpiet, cci ist k dr s tym?

Strana
z2
pribinak
31. mar 2024

HO si vziat nemôžeš?

panonia
31. mar 2024

Mne lekár sam od seba povedal v 6 mesiaci nech uz zostanem doma. Tie 3 týždne to je uz naozaj jedno, podľa mna ta v pohode vypíše.

caroline_
31. mar 2024

Určite by som sa dala vypisat, ani by som nevahala, určite ťa v pohode vypíše

michaela329
31. mar 2024

Normálne povedz tieto veci gynekológovi, on Ťa vypíše. Mne PN núkal na každej poradni, aj keď mi nič nebolo

deti95060810
31. mar 2024

povedala o problémoch ktoré máš v práce - bolesť chrbta...
alebo nech poradí čo s tým...

sissy27
31. mar 2024

V prvom rade by som zasla za nadriadenym a spytala sa, ci vieme spolu najst nejake riesenie - home office, nova stolicka, zmena prac. pozicie, cokolvek co by vyhovovalo obom stranam. Pretoze nie si chora, len nemas vhodne pracovne podmienky. Ak by nebola ziadna ochota zo strany zamestnavatela, tak az potom by som hladala sposoby, ako nechodit do prace ( docerpat dovolenku, posunut nastup na matersku, pn…)

lija22
31. mar 2024

samozrejme, absolutne bez debaty. Ziadaj pn gynekologa skor, ale aj obvodny by mohol

majamat
31. mar 2024

PN je urcena pre zdravotny problema ty ho mas. mas na nu narok. vypytaj si ju.

cucica
31. mar 2024

Samozrejme, ze ano.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
31. mar 2024

@lonely66 nevieš citat? Skús si prečítať čo pose autorka 🤦🏻‍♀️

minenkak
31. mar 2024

A však máš zdravotné problémy, normálne to povedz u lekára,či už gynekológ alebo všeobecný

lonely66
Odpoveď bola odstránená
pribinak
31. mar 2024

@lonely66 čo rýpeš? Normálne som sa autorky opýtala či má možnosť HO. To je celé.

Nie každá žena chce silno oddychovať, niektoré chcú pracovať, majú rozrobené veci, chcú aj niečo stihnúť pred odchodom na MD.

eliska13
31. mar 2024

PN, alebo sed na nafukovacom vankusi

zorkahorka
31. mar 2024

Jasne, ze chod

sinusoida
1. apr 2024

Áno a treba mu povedať, že ťa bolí chrbát a vypíše ťa.

autor
1. apr 2024

@pribinak nie, u nas sa neda pracovat z domu, mne by to najviac asi ozaj vyhovovalo na stojaka robit 😀

autor
1. apr 2024

@panonia tak v piatok mam poradnu, spytam sa ho na to, ja som cakala, ze skor obvodny ma vypise s tymto problemom 🙂

autor
1. apr 2024

@lonely66 no ved to vlastne, mozno by ma to bolelo aj doma, lenze doma tolko neodsedim v kuse 😀 ale tak ako vravis, ak ma vypise, aspon pooddychujem este. 🙂

autor
1. apr 2024

@sissy27 no mna sa uz zamestnavatel pytal aj predtym, ci nechcem ist na PN, zrejme uz chcel nahradu za mna hladat. Takze jemu by ta moja PNka asi aj vyhovovala 😀

sissy27
1. apr 2024

Jemu to vyhovuje, pretoze ti zaplati len prvych 10 dni a potom uz nic… je to prenho lacnejsie ako investovat do novej stolicky 🤷‍♀️ nezabudaj, ze ako pn budes mat obmedzene vychadzky (ak vobec nejake) a kontroly chodia aj tehotnym… a samozrejme sa pripravis o cast prijmu.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
zazka666
1. apr 2024

Jednoznačne. Nie som chorľavy typ. Ale keď som študovala aj práca aj debil ex, už som to prestala dávať psychicky. Vysvetlila som to lekárovi a vypísal má na dva týždne tuším. Aj pri inom lekárovi som uspela. Ale ja sa dávam vypísať tak tri krát za 5 rokov.

dagas
1. apr 2024

@lonely66 lenže teraz už neobmedzené vychádzky nedávajú...alebo aspoň pokiaľ viem nikomu okolo mňa nedali.
@autorka nemáš ešte nárok ja dovolenku ? Ja mám nástup na MD v piatok ale brala som si ešte dovolenku tak chvalabohu som už doma .Ale posledné dni to bola čistá katastrofa,v noci som nespala, ráno o piatej vstať to bola sila a vkuse ma bolelo brucho a kríže,nohy mi tŕpli...už som nevedela čo od radosti . Daj sa na PN veď máš dôvod.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
castopky
1. apr 2024

Áno ísť k. Dr.

michaela329
1. apr 2024

@lonely66 no pozor, neobmedzené vychádzky sa už takmer nedávajú. V robote 3 tehotné a ani jednej ich nedali. Sociálka po tom dosť ide. Ale tie 3 týždne vydrzi.

ropucha6
1. apr 2024

Ved mas normalne zdravotny dovod, urcite ta gynekolog vypise.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2