icon

Ja Slovenka, muž Talian, bývame v Nemecku. Aké občianstvo bude mať naše dieťa?

martrle
22. máj 2022
olimuc
22. máj 2022

Slovenské alebo talianske, na to aby mal nemecké by ste museli spĺňať urcite podmienky - myslím, že mat pobyt dlhsi ako 8 rokov v DE plus celú dobu byt zamestnani … skočte na KVR, pani pozrie do záznamov a povie vám. v DE sa nedostáva občianstvo, podla krajiny narodenia ale podla rodicov

sense
22. máj 2022

Slovenské a talianske, ak mu obe vybavíte. Nemecké len v prípade ak spĺňate podmienky

selest
22. máj 2022

Po matke

martrle
autor
22. máj 2022

@olimuc dakujem pekne...no manzel.je tu už 20r...a ja asi 5r..nechcem nemecké obcianstvo aby malo dieťa.. preto sa pýtam...dakujem....

martrle
autor
22. máj 2022

@sense takže môže mať obe ? Slovenské po mne a talianske ak vybavím ci? Je zakázané dvojité...uz som z toho debil co platí...ci platí dvojité ci nie ?

ervenka
22. máj 2022

@martrle od od 1.4.2022 Uznava svk dvojite obcianstvo. A vzdy bola vynimka,ze novonarodene deti-tie mohli mat dvojite obcianstvo. Informacia zo svk ambasady

sense
22. máj 2022

@martrle nie je zakázané dvojité obcianstvopokiaľ majú rodiča každý iné občianstvo, cize dieťa získa občianstvo narodením, alebo neskor sobasom, slovenské na slovenskej ambasáde s nemeckým rodným listom ak. Sa narodí dieťa v nemeckú a vybavíš slovenský rodný list, samozrejme musíš ty doložiť ze si občianskou Slovenská, rodný list a pas. a talianske na talianskej ambasáde, tam chlapovi povedia co potrebuje ale tiež bude musieť požiadať o taliansky rodný list, samozrejme v rodnom liste kde sa dieťa narodí musí byť on uvedený ako otec, plus preukázať ze je talianom.

ervenka
22. máj 2022

@martrle este ma napadlo- slovensko zaujima, ci si svk obcanom v CASE PORODU. T.j. ak budes vybavovat pre seba novy pas, odloz si stary. Ja uz nemam, na ambasade povedali, "no bude zlozitejsie, ale nie nemozne".

sense
22. máj 2022

@ervenka to aj mne povedali na ambasáde lebo ze potom budem musieť dokázať ze som naozaj Slovenka

martrle
autor
22. máj 2022

@ervenka ďakujem pekne všetkým

martrle
autor
22. máj 2022

@ervenka aha vďaka krasne za všetky rady

martrle
autor
22. máj 2022

@sense naozaj vďaka