Je 13. plat zákonom daný?
Ako to funguje s 13.platom?? Je povinný? Či môžu dať aj nejaké poukážky či ako?
nie nemusia dat nic 🙂 ziadny zakonom dany 13. plat neexistuje
Nie
13.plat patri medzi benefity, nie povinnosti 😉 my sme napriklad v praci nemali 13.plat ale vianocne odmeny. Ale to je tiez len dobra vola zamestnavatela. Ziadny zakon mu tuto povinnost neuklada.
tak toto fakt pobavilo...
skoro som caj vyprskla 13 nasty plat vobec nie je povinny
Som v pracovnom procese takmer 30 rokov a 13. plat som este nevidela ani nezazila🤷♀️
Ti zgrlosi vo vlade isto maju!🤣
V Rakusku mame aj 13. aj 14. zienky moje.
Ach Slovensko nase🙏 Zasluzili by ste si vsetci a predovsetkym zeny!
Nie, nie je zakonom dany a bohuzial, mnoho slovenskych zamestnavatelov ho vobec nevyplaca.
@lienkashoppingqueen je to jedno, aj v Rakúsku len ročný plat rozdelia na 14 casti namiesto na 12
statny zamestnanci maju 13.platy, ci sa mylim? Vojaci, zamestnanci v kasarnach,… moja mamina ma taky plat ako upratovacka
@tehulka2011 myslim ze sa mylis, je rozdiel dostat 12x plat a vyzit z neho + 2x plat navyse, s ktorym akokeby neratas. Ale mas pravdu v tom, ze naozaj medy lizat to tu neni. Ziaden luxus. Priemer ako na Slovensku, ked uvazim, co a za kolko robim a co si mozem dovolit.
No bodaj by to tak bolo :D
@lienkashoppingqueen, ale nie zákonom daný. Len obvyklý.
@vroni ok, to som nevedela. Chvalabohu teda ze su firmy ochotne firmy platit.
Nie povinnost to nie je. Skor by som povedala, ze v tejto dobe je to uz rarita a dost velka vyhoda, ak sa zamestnavatel rozhodne dat zamestnancom 13.plat
@lienkashoppingqueen, to tiež nie. Je obvykle zakotvený v kolektívnej zmluve a ta je záväzná pre všetky firmy v danej branzi. Takže "povinny" vlastne je (s výnimkami), ale nie daný zákonom.

Nie, nie je zákonom daný