Je bežné, že hotel vyžaduje údaje o deťoch?
Ahojte, sme na zahranic.dovolenke a hotel vyziadal osobne udaje aj o maloletych detoch. Meno, priezvisko, bydlisko, datum narodenia a cislo pasu. Este nikdy sa nam take nestalo, tak mam neprijemny pocit, ze niekto ma vsetky udaje o mojich detoch. Je to bezne? Dakujem.
Tak tu nejde len o daň z ubytovania.
Ak by sa niečo stalo a prišli by policajti alebo by sa evakuovalo recepčný ma povinnosť poskytnúť úplné zoznamy ubytovaných hostí. Veľmi pochybujem, že v prípade požiaru si recepčný bude rýchlo spomínať na ktorej izbe sú deti a v akom počte.
@akvi uz na letisku maju o tebe uplne vsetky udaje, este aj odtlacky prstov. Riesit po dlhej ceste po prichode do hotela ze nemaju pravo si odfotit moj doklad je zbytocne "predlzovanie casu" kym ta ubytuju. Uz vidim ako sa s nejakym recepcnym napr.niekde v Omane dohadujes ze si nesmie fotit tvoj pas....
@baumka boli sme teraz jul bulharsko t nechceli nic
Potom juzny cyprus tam som vypisovala mena datum marodenia aj cisla obcianky vsetkych 3ch mna sj 2 deti
Samozrejme maju právo.
@akvi ale oni ti neberu doklad, jedna sa o hotel, nie o pofiderneho chlapika na stanici aby som sa obavala mu nechat v ruke doklad. A inak, v com je rozdiel ze si udaje recepcny odpise, alebo rovno odfoti? Vo fotke? No nech sa paci, kludne nech maju moju fotku, co s nou urobi? A ked uz si raz udaje odpise tak ich rovnako ma k dispozicii, cize tanecky ze nedam pas a prepisujte si su uuuplne zbytocne.
@akvi cize, ked som len opisala cisla OP a pasov deti, je to v pohode? Dakujem😊
Hotel môže pýtať ten doklad k nahliadnutiu, ale nemá právo si ho kopírovať, nedajbože vziať a vrátiť na ďalší deň a pod. Takže neviem, ako to myslíš, že si len odpísala čísla OP. Doklad tak či tak môžu požadovať k nahliadnutiu.
@akvi dali mi 4papiere k vyplneniu, o nas vsetkych 4..
Ak ti dali papier, vyplň, čo požadujú, to je ok.

V hoteloch v zahraničí si vždy vyžiadali na recepcii pas alebo iný doklad totožnosti. Aspoň ja mám takú skúsenosť.