icon

Je bežné, že hotel vyžaduje údaje o deťoch?

7. aug 2024

Ahojte, sme na zahranic.dovolenke a hotel vyziadal osobne udaje aj o maloletych detoch. Meno, priezvisko, bydlisko, datum narodenia a cislo pasu. Este nikdy sa nam take nestalo, tak mam neprijemny pocit, ze niekto ma vsetky udaje o mojich detoch. Je to bezne? Dakujem.

Strana
z2
sovica
7. aug 2024

V hoteloch v zahraničí si vždy vyžiadali na recepcii pas alebo iný doklad totožnosti. Aspoň ja mám takú skúsenosť.

janai1
7. aug 2024

Tak tu nejde len o daň z ubytovania.
Ak by sa niečo stalo a prišli by policajti alebo by sa evakuovalo recepčný ma povinnosť poskytnúť úplné zoznamy ubytovaných hostí. Veľmi pochybujem, že v prípade požiaru si recepčný bude rýchlo spomínať na ktorej izbe sú deti a v akom počte.

akvi
7. aug 2024

@janai1 je ale rozdiel evidovať počet osôb a je iné evidovať osobné údaje.

zooeynka
7. aug 2024

@akvi a ako zabranis hotelu v zahranici aby evidoval tvoje osobne udaje z pasu? Proste si urobia fotokopie a hotovo

janai1
7. aug 2024

@akvi ty vieš aké zoznamy sa dávajú polícii? Vždy tam je číslo dokladu. A keď aj policajti niekoho hľadajú ako prvé sa pýtajú na číslo dokladu.
A ano hľadajú sa aj mladiství

akvi
7. aug 2024

@zooeynka tak ja napríklad nedávam pas/OP z ruky. Môžu si odpísať údaje ale nie prefotit doklad. Nemajú ana to právo.

zooeynka
7. aug 2024

@akvi uz na letisku maju o tebe uplne vsetky udaje, este aj odtlacky prstov. Riesit po dlhej ceste po prichode do hotela ze nemaju pravo si odfotit moj doklad je zbytocne "predlzovanie casu" kym ta ubytuju. Uz vidim ako sa s nejakym recepcnym napr.niekde v Omane dohadujes ze si nesmie fotit tvoj pas....

slavomira236
7. aug 2024

@baumka boli sme teraz jul bulharsko t nechceli nic
Potom juzny cyprus tam som vypisovala mena datum marodenia aj cisla obcianky vsetkych 3ch mna sj 2 deti

akvi
7. aug 2024

@zooeynka tak do takych krajin ja necestujem a nikde, kde som zatial bola, tak som doklad nedavala z ruky a kludne si pockam, kym si udaje odpisu, mozu sa aj na hlavu postavit, proste nemaju pravo ti brat doklad.

sofia1
7. aug 2024

Samozrejme maju právo.

zooeynka
7. aug 2024

@akvi ale oni ti neberu doklad, jedna sa o hotel, nie o pofiderneho chlapika na stanici aby som sa obavala mu nechat v ruke doklad. A inak, v com je rozdiel ze si udaje recepcny odpise, alebo rovno odfoti? Vo fotke? No nech sa paci, kludne nech maju moju fotku, co s nou urobi? A ked uz si raz udaje odpise tak ich rovnako ma k dispozicii, cize tanecky ze nedam pas a prepisujte si su uuuplne zbytocne.

akvi
7. aug 2024

@zooeynka asi si ešte nikdy nepočula o podvodoch s dokladmi. Veď ty si rob ako chceš, ja si tiež budem. Zákon nedovoľuje hotelu a pod. brať doklady, ak ich vezmú z rúk, porušujú zákon.

vevesh
7. aug 2024

@akvi ja mam problem dat doklad skor cezhranicnej policii ako hotelu. Oni maju pravomoc ti ho aj rozstrihnut a nic nezmozes (realna skusenost🫣🫣🫣). Inac tak ci tak ma hotel vsetky udaje na zneuzitie tvojej identity, dokonca aj platobnu kartu, ak nezaplatis cashom...🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

akvi
7. aug 2024

@vevesh nemá rodné číslo a nemá doklad prefoteny. S prefotenymi dokladmi sa robia bežne podvody s pôžičkami a pod.

akvi
7. aug 2024

@vevesh a platobnú kartu my máme osobitnú na takéto účely, resp ja aj cez net platím zásadne len virtuálnou, kde prevadzam presnú sumu.

vevesh
7. aug 2024

@akvi rodne cislo ti v zahranici netreba- oni totizto ziadne take nemaju🫣a ani doklad -len cislo dokladu. A na podvod im staci cislo klasickej ec-platobnej karty (tej, ktorou platis normalne v obchode...)- to len taka informacna vsuvka.

zooeynka
7. aug 2024

@akvi a bezny ucet v banke mas? Aj tam si pracovnicka banky okopirovala tvoj OP....

janai1
7. aug 2024

@akvi prosím ťa, kde si na kópiu dokladu viem zobrať pôžičku?

akvi
7. aug 2024

@vevesh viem, nejde predsa len o zahraničie. Podvody s účtami na cudzie kópie dokladov sa ale dejú bežne, tak nevidím dôvod vystavovať sa zbytočne riziku.

akvi
7. aug 2024

@zooeynka tak zase je tak trochu rozdiel banka a nejaký penzión, kde na recepcii sa vystrieda x ľudí a kópiu dokladu si tých x ľudí môže ľahko vziať.

Akože ženy, mne je vážne jedno, či vy svoj OP dáte komukoľvek, ja to proste nerobím.

liz_lemon
7. aug 2024

@jaga18 my sme sa teraz vratili z PL, a tam chceli len muzov OP, moj nechceli, ani ziadne udaje o detoch

autor
7. aug 2024

@akvi cize, ked som len opisala cisla OP a pasov deti, je to v pohode? Dakujem😊

akvi
8. aug 2024

Hotel môže pýtať ten doklad k nahliadnutiu, ale nemá právo si ho kopírovať, nedajbože vziať a vrátiť na ďalší deň a pod. Takže neviem, ako to myslíš, že si len odpísala čísla OP. Doklad tak či tak môžu požadovať k nahliadnutiu.

autor
9. aug 2024

@akvi dali mi 4papiere k vyplneniu, o nas vsetkych 4..

akvi
10. aug 2024

Ak ti dali papier, vyplň, čo požadujú, to je ok.

Strana
z2