icon

Je možné dopísať otca dieťaťa do rodného listu?

ivaonsky
31. júl 2012

mala ma 3,5 roka a v rodnom liste otec neznami, teraz by sme chceli z partnerom aby bol v rodnom liste- da sa to dodatocne dopisat?

strapco13
•
31. júl 2012

treba dat ziadost o osvojenie si dietata ..ale neviem ci to zapisu a do rodneho listu, alebo je na to ine tlacivo

pink_lady
•
31. júl 2012

ak je to bio-otec, jasne ze sa da dopisat, musi na matrike podpisat "vyhlasenie o otcovstve". ak nie je bio-otec tak aj tak sa da, ale davala by som si sakra pozor nevies co bude o par rokov - tym ze bude v RL ma rovnake pravo na dieta ako ty resp bio-otec. preto odporucam si dat na sud aj navrh na zverenie do starostlivosti - tvojej. v tomto pripade, ak ho budes mat zvereneho, hoc by ste sa rozisli, nemoze s nim odist len tak za hranice napriklad...ak by si ho nemala zvereneho, on sa pohada, a vezme dieta hoc aj do ameriky, afriky nik ti nepomoze, neporusi ziadny zakon. to zverenie je potrebne aj kvoli zastupovaniu na uradoch ...

veronininika
•
31. júl 2012

Myslím,že áno. Švagor nemal 18, keď sa mu narodila dcéra, takže nebol uvedený v RL. Keď dovŕšil 18, menili RL a teraz sa konečne vzali, takže malá má už tretí RL 😀