Je možné ísť od začiatku tehotenstva na PN-ku, dovolenku a ďalšiu PN-ku?
Ahojte. Som v 6tt. Zaujimalo by ma, ci je mozne ist na pn (na mesiac), potom si cerpat dovolenku (tyzden) a potom ist na dlhodobu pn (5 mesiacov), po ktorej by nasledovala materska. Pocas cerpania dovolenky by som totiz potrebovala na tyzden vycestovat, co by nebolo dobre pocas pn-ky, lebo by mi mohla dojst kontrola. Dakujem za rady.
@era777 Skutocny dovod je ten, ze mam velke stresy v robote, kvoli comu mam problemy so spankom, busenie srdca.... co samozrejme nie je dovod na pn, ale bojim sa, ze tieto neustale stresy mi teraz pocas tehotenstva mozu ublizit. Na tu mesacnu pn by som isla oficialne zo zdravotnych dovodov - choroba (od obvodacky) a tu druhu pn by som si dala rizikovu, ak mi to gynekolog uzna - mam 36, nie je to s istotou, ale myslim si, ze by ma vypisal. A treba mat nejaky oficialny dovod na prerusenie pn? Dakujem.
Teoreticky môžeš, ale čerpanie dovolenky ti musí schváliť zamestnávateľ a začatie a ukončenie PN lekár. Ak nájdeš ochotného lekára, tak sa to dá, ale rátaj s tým, že budeš mať obmedzené vychádzky. Prerušenie PN neexistuje, jedine mimoriadne vychádzky na konkrétny deň, napr. ak ide o pohreb alebo sobáš atď.
Dakujem @wena Takze by mi musel lekar tu prvu zacat a ukoncit a tu druhu opat zacat a ukoncit? Teda pri tej druhej by sa mi opat ratali prve 3 dni 25% z platu? S tou dovolenkou by to nemal byt problem.
@chocolate_cake zalezi od toho akeho mas gynekologa, mozno ti povie ze tehotenstvo nieje choroba... Uz ty musis vediet ako s nim vychadzas, aky je ... Oficialny dovod ti netreba, ved ta nemoze drzat na pn na silu .... Das si pn od obvodnej, ukoncis pn docerpes dovolenku a nastupis na PN u gyndosa a budes tahat ... Ci chces, este aj u gyndosa prerusit PN ?
@era777 Nie, nie, len ten jeden krat. Tak teda uz viem, ako to mam vyriesit. Dakujem ti velmi pekne za radu, velmi si mi pomohla 🙂 ❤
@chocolate_cake tak potom to mas bez problemu , das si pn napr. Zapal priedusiek od obvodnej, po mesiaci sa vyliecis ukoncis PN ..nastupis na dovolenku, a po dovolenke sa das vypisat od gyndosa a potiahnes si az do nastupu na MD ... Su to dvaja lekari, 2 PN , 2 rozne diagnozy ... Pohodka 😊

@chocolate_cake a dovod PN ? Mas rizikove ? Alebo len chces byt doma preto, ze si tehu ? Pn sa da prerusit ...
Myslim, ze v 6 tt mas este dost casu,rozmyslat co bude neskor, je to este moc skoro 😊