Je možné zrušiť určenie otcovstva na matrike?
Ahojte pokračovanie k môjmu príbehu ktorý sa tu riešil pred 3 dňami. Mam dotaz. Ak som podpísal aj s partnerkou (už ex) že dieťa je moje a bude mať moje priezvisko na matrike je možné, že pri pôrode to za mlčí alebo to môže akokoľvek zrušiť? Ďakujem za odpoveď
@nemam_menoo píšem to už druhý krát tvoje priezvisko neznamená že si otec a naopak, ak nebude mať tvoje priezvisko tak to neznamená že otcom nie si 😡 ty nebojujes o dieťa, ale o svoje ego, svoju pýchu 🤦
@doriiis tak, ak by sa prišlo ze moje nie je tak vtedy to bude riešiť súd a zruší otcovstvo a myslím, ze všetko co by aom jej dal by musela vrátiť. Alr vždy lepšie ako nebyť otec na papieri všetko zisťovať potom žiadať na súd a dieťa zatiaľ nemoct vidieť nie?
@nemam_menoo toto si skus zavolat na matriku, ale podla mna, ak by ona chcela, tak zrusit to vie. Kludne staci povedat, ze si to zle vyratala a teda otec nie si ty, ale Jozo od susedov. Nemaju jej to ako dokazat.
@zuzanka.zuzu nie bojujem o to, ze povedala ako ho neuvidím a ten papier z matriky neodovzda. Ak sa mi vyhráža už teraz a mala sa narodí, tak ked nebudem zapísaný nemám právo zatiaľ maličkú ani len vidieť!
@nemam_menoo a čo si jej urobil????
@bytc20 ano toto jedine mi napadlo. Ale spolu sme to museli ísť aj podpísať obaja a prišlo by mi to blbé, keby to vieme zrušiť samostatne jeden alebo druhý.. A toto je vlastne moja otázka na ktorú neviem odpoveď
Matka to môže zrušiť kedykoľvek do pôrodu, otec len ak dokáže, že otec nie je. Trošku na hlavu, ale čo už.
@nemam_menoo takisto moze povedat, ze si ju k tomu dotlacil, a ze otcom nie si. Je vela variant. Treba si zavolat a poinformovat sa.
Podľa mňa ona veľmi dobre vie,že nie si otec.
1.Zrusenie otcovstva nie je také jednoduché,hlavne po tom,čo si sa k nemu dobrovoľne priznal.
2.Pochybujem,že bude vymahatelne od matky niečo,načo máte len ústnu dohodu
3.To,že dieťa bude mať tvoje priezvisko,neznamená automaticky,že budeš mať nárok sa s ním stretávať.Ani tvoje meno v RL to nezaručuje
Pani matka veľmi dobre vie,čo robí,ty len nahanas vlastnú predstavu a ego a to dieťa dostáva dosť naprd štart do života.
@zuzanka.zuzu napíšem, že nič a aj tak nikto neuverí. Zistil som, ze nemusím byť ptec, zistil som ze ma onlyfans, našiel som ju u svojho kamaráta doma ( všetko ba začiatku vzťahu) a momentálne presne pred týždňom som zistil, že ma tinder a našiel som správy s chlapom o ktorom som si myslel, ze dieťa môže byť jeho a v nich stalo.. On písal ze sa o ne postará o obe a nech počká ešte 2 roky a urobí jej aj druhé ( správy zo septembra) a poslal som ju domov k rodičom. Ona sa sekla všetko sa snaží otočiť proti mne a každému povedala, ze neurobila nič a ja som ju poslal v 9 tom mesiaci preč. A toto môžem od prisahať na to naše dieťatko. Zväčša tu ľudia veci zvelicuju, ale ja nemám dôvod.
@miggy naozaj? Matka môže samostatne? A na určenie musia byť dvaja.. Však tp je proti logike
@doriiis súhlasím v istom zmysle. Priezvisko neznamená ze som rodič. Rodic6je ten kto výchova. Ale mam aspoň iste nie len povinnosti ale tak isto privilégiá. Takže pokiaľ otec zapísaný som styk s maloletou ni umožniť musí. Aj mne je ľúto tej maličkej ver mi.. Ale nemám co urobiť
@nemam_menoo však sa daj zapísať ako otec ale dajte priezvisko po mame 😉 či to už nie? 😎
Tak ak si nie si istý, že dieťa je tvoje, tak daj určenie otcovstva na súd. Zase, ako by ti bolo, ak by si dieťa videl 2krat do mesiaca, platil a biootec s biomatkou by s ním fungovali ako šťastná rodinka a na tebe by sa zabávali. Aj to je proti logike.
@zuzanka.zuzu nemal by som s tým problém. Ale zapísali sme na matrike moje. Takže nejdem tam o to v podstate ako sa bude malá volať ale o to co ex urobí
@nemam_menoo podla mna to proti logike vobec nie je. Matka je vzdy na 100% ista, ona jedina sa vie vyjadrit k otazke otcovstva. Ty jej mozes len verit. A ked matka na mattike povie, ze otcom nie si, tak ta nemozu zapisat do RL. Lebo ty sam nevies ako to je.
@nemam_menoo aha. už o to nejde a na prvej strane ešte áno? 🙂
@miggy samozrejme testy urobím. Ale ľahšie je byt písaný otcom môcť zatiaľ dieťa vidieť a ak by nebola moja požiadať o zrušenie otcovstva. Ako nebyť zapísaný, zatiaľ ju nevidieť požiadať o zapísanie a az tak mat možnosť styku. Pre mna je podstatné vidieť a starať sa o maličkú od 1 dna..
@nemam_menoo od prvého dňa? 😂😂😂 to sa aj tak nebudeš môcť
@zuzanka.zuzu mam pocit, ze ste moja ex a prisli ste ma sem urážať a nazývať chu*om. Pletiete jablká z hruškami a vlastne k téme nič neviete adekvátne povedať. Na všetko vám plne oponujem a odpovedám, avšak zjavne vám určitý chlap veľmi ublížil. Máte komplex a nie všetci sme rovnakí. Ja len chcem a bojujem za svoje dieťatko aby som ho mohol mať a vidieť od prvého dňa. Tak prosím komplex si riešte inde, ďakujem 🙂
@nemam_menoo Ty si vazne myslis, ze ked ta ona neznasa, ze od 1 dna ti da dieta na strazenie? Ani zakon ti neumozni tak male dieta si narokovat.
@bytc20 ano ale ona povedala ze otec som. A potom ako by to mohla sama zrušiť, keď sme to boli obaja podpísať. Na podpis treba dvoch na zrušenie jedného?
@nemam_menoo ok, od prvého dňa to nebude možné ani keď budeš v rodnom liste. Ak ex v nemocnici povie, že si ťa tam neželá, tak môžeš sa aj na hlavu postaviť. A aj čo sa týka styku s dieťaťom, tiež ti žiaden súd neupravi styk od 1.dna. my sme na súdne pojednávanie čakali vyše roka. A ak dovtedy ťa ex k malej nepustí, tak si veľmi nepomôžes. Od prvehodna môžeš akurát tak platiť. To je všetko ....
@maciatkoe samozrejme je to obrazne myslene. Ale v takom prípade mám nárok dieťa vidieť aspoň za prítomnosti rodiča. V prípade ak je otec neznámy tento nárok nemám..
@miggy no ano, ale ak som zapísaný ako otec, tak mi musí byť umožnený aspon styk za prítomnosti matky. Ak zapísaný nebudem a budem to riešiť súdnou cestou tak presne môže byť, ze aj rok malú neuvidím... A to nechcem..
@nemam_menoo ona jedina vie ako to je, preto jej podpis staci. Pride mi to uplne logicke. Ale ako som spominala vyssie, kludne si tam zavolaj.
@nemam_menoo dietatko je pre teba prvoradé? A preco nebolo, ked si mu vyberal mamu? Buď si nespoznával dostatocne dlho, alebo teraz z nej robis nieco co nie je ..
@bytc20 no určite tam zavolám. Ale vieš mne na tkm nepríde logické to, ze obaja sme tam išli obaja sme museli súhlasiť a podpísať to. A teraz zrazu ona príde sama tam bez môjho vedomia a zruší to? Tak načo som tam chodil a spisoval to?? Potom to je zbytočný doklad.. Určite ráno tam zavolám
@hindakus poznal som ju pár rokov. 3 roky sme sa nevideli a po 3 rokoch sme sa spolu vyspali a dieťatko vzniklo. Ona si h o chcela dať zobrať ja som za neho bojoval. Potom som prišiel na to co robila posledné dva roky atd. Avšak dieťatko uz bolo. Nie som blbec, ze by som sa kvoli minulosti vykašľal na nu.. Ale bohužiaľ veci mi robila stále.
@nemam_menoo To ze priznanie otcovstva podpisala, bola jej dobra vola. Keby nechcela, nedonutis ju. Ty by si bez nej nic podpisovat nemohol, lebo nikto ti nemoze dokazat, ze si otec. Preto staci jej podpis na zrusenie toho otcovstva. Aj ked osobne si myslim, ze netreba jej ani nic podpisovat, proste neodovzda ten papier a hotovo.

@bytc20 ano toto viem. Ale v prípade, ak je to na matrike a musia to podpísať obaja, tak zrušiť to mozu tiež len obaja nie? Načo by to potom bolo?? To len premýšľam tak obyčajne..