Je potrebný pas do Prahy?
ahojte babenky.chystame sa z manzelom a detmi na par dni do prahy,mislite ze nam treba pre deti pas?ja si nemislim ze mozno by stacili rodne listy,ale manzel ze nie,boji sa velmi ze by sme mali problemi s tym.
každé dieťa,ktoré nemá občiansky preukaz, potrebuje na vycestovanie cestovný pas 😉
tož ja neviem. Do 10 dni sa ja bavim.platili sme vcera 16 eur.
Mozno do 15.dni je to 8.
Nebola taka moznost ze do dvoch troch tyzdnov.ale len d
o desat dni za 16 alebo este do troch za 24.
Skontroluj muzovi bloček...
Lebo aj ja by som si vybrala lacnejsiu verziu...
Potrebujeme cestovat mimo sr.inak mne urobili pas minuly rok v lete za 7dni.bez polatku.asi nemali vela prace.
@katieg85
pozri sa,ja nikoho nechcem urazat,iba nechapem ludi co sa pytaju na veci,ktore su zakonom dane. raz ked je to povinne, tak je to povinne a nic s tym nenarobis ci sa ti to paci, ci nie.
a hladat, snorit dalsie temy s touto istou otazkou nema vyznam. je to samozrejma vec, ktoru by si ako obcan SK mala davno vediet. bolo to velakrat prepieranea avizovane v mediach, tlaci, vsade ked to prislo do platnosti. co je na tom nelogicke? naco to stazovat a robit si problemy, spekulovat ako to obist, riskovat , ked mozes dat decku vystavit pas za par eur a mas pokoj. 😒
@zuzka38
ono to mas tak, najlahsie sa je urazit ked cloveku napises co si o tom myslis. polozila otazku, tak nech caka rozne reakciu na nu. a ako pises, ked vedela polozit otazku, tak lahsie by jej bolo zdvihnut mobil a zavolat priamo na pasove, kde by jej to presne vysvetlili,aj kolko ju bude pas na decko stat. alebo si to vyhladat v google.namiesto toho tu bude cakat na rozne odpovede ludi, ktore jej pisu jedno a to iste.
a darmo sa uraza, ide tu filozofovat nad tym, preco dospelak moze ist na OP a decko musi mat pas,preco to, hento....a cudeuje sa,ked jej ostrejsie odpovies.
ale predsa taketo bezne veci nevediet...ved to davali v kuse v mediach, vsade sa o tom hovorilo.,pisalo.....a este stale sa niekto najde, co po X mesiacoch od platnosti zakona ide dumat o nesmrtelnosti chrusta. 😢
@nika1020 nepotrebujem mužovi kontrolovať bloček, lebo ja som bola robiť s malým pas, ja som platila kolkom v hodnote 8€, my sme súrne nepotrebovali pas, takže do 30 dní nám stačil, ale ako som písala - 10.07. sme boli vybaviť a 24.07. mi prišla sms že pas je hotový!
Občan starší ako 16 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
•do 30 dní 33 €,
•do 10 pracovných dní 66 €,
•do 2 pracovných dní 99 €.
Občan od 6 do 16 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
•do 30 dní 13 €,
•do 10 pracovných dní 26 €,
•do 2 pracovných dní 39 €.
Občan mladší ako 6 rokov zaplatí za vydanie cestovného pasu
•do 30 dní 8 €,
•do 10 pracovných dní 16 €,
•do 2 pracovných dní 24 €.
@nika1020 aj my sme platili ešte minulý rok 8€ do 30 dní vo vekovej kategórii do 6 rokov za pas pre syna (neponáhľali sme sa...) a pokiaľ viem ceny sa nemenili... @lalinko2010 to vypísala presne .... a tento rok som bola dať robiť pas dcérke - už patrí vekovo do kategorie 6-16 rokov, takže sme platili 13€ ... 8.7. sme ho boli dať robiť a 22.7. mi prišla sms, že si ho môžem vyzdvihnúť ... rovnako to bolo aj minulý rok, tiež nám vydali nový pas do 2 týždňov ... 😉
@lalinko2010
...no a hned je v tom jasno....
Kazda mame inak vekovo stare deti...
Super informacia.

musi byt pas, rodny list ci karticka poistenca nieje cestovny doklad a dokklad totoznosti ako je obciasnky. jednoznacne dat spravit pas. mi sme s polrocnou pred 3 rokmi chodili do ciech ale len an vlastny pas, aj ked nas niekto vola ze do rakuska bez pasu ani na krok nestoji mi to na nahodnu kontrolu a ostat v dakej vysetrovacke a dieta v dakom socialnom urade ci v decaku