Je správne podpísať nájomnú zmluvu bez detailov?
Dobrý deň, prvykrat idem sama do podnájmu. Majiteľka mi však dala do zmluvy len celkovú sumu za nájom. Kamarátky mi radia že takúto zmluvu podpísať nemám. Neobsahuje sumy za energie, vodu… poradíte či je takáto zmluva správna? Vždy keď som bývala s niekým v podnájme tak v zmluve som to uvedené nemala.
@veronicka88 zdravím, prosím Vás, s priateľkou sme mali taktiež byt v prenajme a pár dni dozadu nám majiteľ oznámil nedoplatok vo výške 900€ ( už tam nebývame ), depozit sme dávali do rúk, nie na účet a v zmluve sme takéto veci rozpísané nemali ( čo sa týka energii )..neviem, či sa dá s tým niečo spraviť, ale ak ano, rad si nechám poradiť..
@mirkeks to je majáky obrovský nedoplatok?žiadala by som kópie vyúčtovania a vysvetlenie. Predchádzajúce roky ste mali čo?preplatky?ja by som mu napísala že poprosím o DIČ lebo si to idete roezistit ako to je s paltbami a zmluvou má daňový úrad ako je správny postup a uvidíš reakciu. Podľa mňa sa už neozve
@veronicka88 to sme bývali spolu s priateľkou prvý rok, každopádne DIČ v zmluve nemá, má tam síce kolónku DIČ, no miesto toho tam ma číslo IČO..v zmluve je veľa chýb a taktiež tam veľa chýba..
@mirkeks IČO?ak máš IČO musí mať DIC ak podniká,či?
@veronicka88 ano ma, pozeral som to akurát
@mirkeks ale je aj otázne či podal DP🙄nič to na Tom nemení že výšku ste nemali danú v zmluve takže reálne nevieš koľko ona platila či neplatila zalohy
@veronicka88 no len otázne je teraz skôr to, že čo s tým..nemám absolútne žiadneho tucha..🫣 na druhej strane naša blbosť, že sme si pred podpisovaním zmluvy nevyhľadali, ako má zmluva vyzerať, respektíve aký má mať obsah..už som z toho na prášky
@veronicka88 prosím Vás a ako riešiť preplatky /nedoplatky ak sa mi v priebehu roka budú meniť nájomníci. Vyučtovanie bolo k. 31.12. Ako im to rozratavate? Najmä kúrenie? Ďakujem.
@silvikam máme stálych nájomníkov,nemusela som to nikdy riesit
@veronicka88 žiaľ dnes mi povedali, ze mimoriadne vyúčtovanie nerobia. Takže mi moc nepomohli.
@patka06 depozit si nechávam tak, ci tak, lebo odchádzajú predčasne ( mladí sa rozišli). A v zmluve mam, ze depozit mi ostáva ak vypovedaju zmluvu skôr. Ono vyúčtovanie sa vždy robí za rok. A ak sa mi zas teraz od augusta podarí zohnať nájomníkov, ako im prípadný nedoplatok rozratam? Odpočty meračov sme si robili každý mesiac aj pre moju informáciu, ci sa náhle nemení spotreba. Skôr mi ide o kúrenie. To sa rozratavate aj na plochu. Akože je to na nervy, takto v priebehu roka meniť ľudí.
@silvikam novým už nemáš roblem..
A starých ak si necháva depozit nerieš.

@kristiii Načo mám vybehávať na poštu, vystáť si rad a zaplatiť "Realizácia SIPO pri priehradke pošty" 1,50 €, keď rovnakú a lepšiu službu mi urobí banka a bez poplatku? Platba automaticky odíde aj keby som ležal v nemocnici, alebo bol na dovolenke.