Je zákom o zákaze styku dieťaťa so starými rodičmi?

zuzkaremiaska
15. aug 2011

Maminky, prsoím vás,neviete mi poradiť,či existuje nejaký paragraf,zákon o zákaze styku mojej ročnej dcéry s mojimi svokrovcami?Veď práve kvôli nim sa od nich budeme sťahovať, lebo je to s nimi na nevydržanie. O moju dcérku neprejavujú skoro rok záujem (a to bývame v jednom dome-oni dole,my hore), ani na ňu nepozrú, nespomenú si,keď má sviatok, robia napriek,sú zákerní,svokor neustále pije,svokra deti neznáša,búchajú,trieskajú dvermi,neberú na nič ohľad.Proste hrôza. Manžel sa ich často zastáva a dal mi podmienku,že sa presťahujeme iba vtedy, ak bude môcť chodiť s dcérkou k jeho rodičom. Ja ale nesúhlasím,nakoľko práve kvôli nim odchádzame. Načo zrazu majú vídať malú,keď doteraz nejavili záujem??? Nemali pre ňu pekné slovo....jednoducho s tým nesúhlasím!!!!! Budem vďačná za každú radu, skúsenosť a názor.

elise
15. aug 2011

@zuzkaremiaska starý rodičia môžu sudne požiadať určenie návštevných hodín vnúčat niečo také ako styk dieťaťa s otcom. možno by bolo dobre zo začiatku nechodiť k svokrovcom vôbec kým sa zabývate v novom a zvyknete si, pototm by som možno riešila stretnutia napríklad v cukrárni alebo na jarmoku alebo niekde v parku.

marikac
15. aug 2011

pravne na to narok nemaju....iba ak by ste to dotiahli az pred sud a ten by ne/ rozhodol o navstevach starych rodicov.....to by ste si vsak mali najma s manzelom vydiskutovat vy dvaja,kedze z tvojho infa je zjavne,ze zaujem nemaju (to by ich manzel tlacil do toho?ci ako?)

vejinka
15. aug 2011

nechapem preco muz trva na tejto podmienke ak stary rodic nejavi vonkoncom ziadny zaujem o vnuca.porozpravaj sa s manzelom o tejto skutocnosti a zdorazni mu ze aj ked byvate pod jednou strechou neprisli ani zablahozelat malej! Spytaj sa dcery pred muzom ci lubi babku a dedka a podla jej odpovede postupuj dalej.

zuzkaremiaska
autor
15. aug 2011

@vejinka presne si vystihla môj názor! a malá ani mojich svokrovcov nepozná,lebo sa jej vyhýbajú, a teda aj mňa. obchádzajú nás zďaleka,ale trieskať s dvermi,keď uspávam ju,to vedia super!!! dcérka má rok, svokra ju naposledy držala v náručí,keď mala 2 mesiace.

mandragora22
15. aug 2011

@zuzkaremiaska zvlastny je postoj tvojho muza, kedze svokor pije a svokra deti priam nenavidi, ako uvadzas, a on sa ich este zastava takym sposobom, ze vase stahovanie podmienuje tomu, ze budete chodit nadalej tam na navstevy, je to postoj viac nez divny. nehnevaj sa za to, co napisem, ale velmi by som zvazovala, ci ostat vobec s nim, ked ma taky postoj. ale to je len moj nazor na zaklade toho, co citam, ze si napisala. do hlbky nevidim, takze nic v zlom 😉

vejinka
16. aug 2011

@zuzkaremiaska takze vlastne su to pre malu cudzi ludia .tu sa niet o com bavit.proste nedat a basta nech sa drahy aj na hlavu postavi!

zuzkaremiaska
autor
16. aug 2011

@mandragora22 presne tak,nepáči sa mi to,vystihla si to úplne presne.Preto sa obávam aj sťahovania,lebo niektoré problémy sa síce vyriešia, ale druhé prídu.A muž bude robiť s tým problémy a nátlaky.On nech si k nim chodí,ale bez malej.Z prvého manželstvamám 10ročnú dcérku,ktorá mi nedávno povedala:Mami,nájdi si niekoho,kto bude mať rád teba aj tvoje dcéry! Je dosť citlivá,vidí do nášho vzťahu,je svedkom našich problémov.

zuzkaremiaska
autor
16. aug 2011

@vejinka áno,cudzí ľudia,ale muž povedal,že sú to jej starí rodičia, ktorí majú právo na svoju vnučku.Áno????A kde doteraz boli????

sisaha
16. aug 2011

@zuzkaremiaska vies ono ked tvoj muz chce tam chodit, tak mu v tom nezakazes, lebo aj ked sa rozidete, tak mu sud urci stretavanie sa d dietatom (do 3 rokov sice povedzme v tvojej pritomnosti), ale neskor si ju vezme kde chce..a ked pojde na navstevu k nim, tak to asi neovplyvnis. Ak by isiel popud od tvojich svokrovcov, tak nemaju pravo na urcenie styku.. Pride mi ale divne, preco tvoj muz na tom tak nastoji..NO mozno pre pokoj v rodine by som ta po odstahovani sla..aj s nim a nech aj on vidi, ako sa budu spravat..Mozno sa to vyriesi same a aj tvoj muz pochopi, ze ste im ukradnutí...Sama by som tam dceru nepustala, kedze svokra by mohla zacat ovplyvnovat dieta... 😒

warholette
16. aug 2011

@zuzkaremiaska ved mu naslubuj hory-doly, len aby ste sa odstahovali, a ked budete prec, veru sam zisti, aki su...

zuzkaremiaska
autor
16. aug 2011

Baby,ďakujem za vaše rady a názory,ale teraz mi ide hlavne o to,či existuje zákon,aby som zakázala manželovi brávať dcérku k jeho rodičom, s ktorými mám veľmi zlé skúsenosti. Manželom sa nerozvádzame,lem sa chceme odsťahovať od jeho rodičov,kde bolo hotové peklo!!!

xlucia
16. aug 2011

@zuzkaremiaska nie zakon na toto neexistuje. mozes to dosiahnut iba sudnym zakazom sa stretavat. a to sati nepodari

sashabb
17. aug 2011

@zuzkaremiaska viem, že je to ťažká situácia, ale vaša malá je taktiež jeho dieťa a tebe by sa tiež nepáčilo keby ti zakazoval chodiť k tvojim rodičom. Treba sa nad to povzniesť. Chlap to môže chcieť už len z "trucu" aj keď vie aký su jeho rodičia. Počítam, že ho máš rada a veríš mu, tak ho nechaj nech tam s malou ide. Určite mu časom dôjde aky su jeho rodičia a prestane tam chodiť aj sám.

martinkkka22
20. aug 2011

taky zakon by som brala aj ja 🙂

diid
21. aug 2011

ako sa spominalo, trucovanim nevyhras. Muz ked chce, tak poda o rozvod, urcia mu dni kedy bude s dietatom, a kedze by byval u rodicoch, tak dieta by tam bolo s nim a bez teba co by bolo pre teba horsie. kludne aj 1 rocne dieta mu mozu zverit na par hodin bez tvojej pritomnosti. Ved mozete tam spolocne ist raz -dva krat do mesiaca na hodinku dve, vezmi kopec hraciek pre dieta, ktore si svokru vsimat nebude ani ona ju, ty sa jej venuj cely cas, a bude aj muz spokojny aj vsetci. Mala som podobny problem, lenze svokra mala privelky zaujem o moje deti ale bez mojej pritomnosti aby ich mohla drezurovat svojim sposobom. Mozno tvojho muza hneva, ze sa takto spravaju a dufa, ze sa zacnu zaujimat o vnucku , co je mozne ked budete byvat mimo, budete si vzacnejsi.

amadora
21. aug 2011

súhlasím, podľa mňa jediné čo by si získala je to že by si stratila muža. lebo dosť pochybujem že by sa mu páčilo keby ideš na súd zakázať jeho rodičom styk s deťmi. to by asi nerozchodilo žiadne manželstvo... radšej by som sa snažila s manželom dohodnúť na nejakom rozumnom riešení

nelinka2009
30. dec 2018

@zuzkaremiaska len ho nechaj... ono ho to po par navstevach prejde... a daj mu podmienku za podmienku... kazdy druhy vikend u babky s malou nech pekne aj prespi a stara sa... ty zatial pekne pojdes s kamoskami na welnes vikend, popripade zur... do toho jeho nic... aj ty si potrebujes od nalej oddychnut... vsak to panka prejde neboj... davam tomu tak dva mesiace a daj mu presne rozpis, ktore vikendy to budu!!! nieze ked sa pankovi bude chciet a starkej!!! nie nie!! vtedy, ked sa to tebe hodi!!! drzim palce... ver mi, ja som nechcela malu pustat k svokrovcom... muz tlacil, potom som ju dala na 10 dni... odvtedy ma babka take vyhovorky preco nie a ani mala tam uz spavat nechce 😄😁😆😅😂 ale to uz mala 4 a teraz ma 9... tvoja je este malinka, takze pekne aj s tatinkom a nech sa deje cokolvek... ci teploty, ci zuby... ved nech si to babka do syta uzije!!!

vendulka80
30. dec 2018

Myslim, ze názor 10 ročnej dcérky stoji za povšimnutie...zaslúžite si milujúce osoby vo svojej blízkosti. Nie mamičkinho služobníka a tupých svokrovcov bez citu.

nelinka2009
30. dec 2018

@zuzkaremiaska jo a sviatky a narodky normalne pozvat k vam na tortu a tak... uvidis aky ti bude muz vdacny a hned s pozvankou aj oznamit co treba malej k narodkam kupit... popripade poslat link... poriadne drahe odrazadlo... neskor letny tabor, lyziarsku vystroj... ved babka chce vnucku preto vidat, aby si s nou tvorila vztah zrejme... tak nech sa adpon 2-3 krat do roka poriadne plesne po vrecku ;) vy si zatial mozete odkladat na dovolenku 😁😆😅😂 uvidis ako budete vsetci spokojni, len svokra nie 😄😁😆😅😂 a ked prinesie nieco ine... normalne pred malou, ze 'vidis, nemozes jazdit na odrazadle, lebo babka ti ho nedopraje...' a tak.. neboj v tomto nejsi jedina, len vacsina zien ide s muzom do hadok a niektori sa preto aj rozvedu... nebud blba, otoc to vo svoj prospech... kazda minca ma dve strany... ja som sa prvu ich navstevu strasne opila... bolo mi to strasne luto, ze je mala tam a nie so mnou... takze sa nakoniec tata musel starat cely vikend sam 😄😁😆😅😂 mala som strasnu opicu
.. odvtedy uz radsej sam nechodi 😄😁😆😅😂

mircalla
30. dec 2018

@zuzkaremiaska Podla mojho nazoru manzel sa stahovat nechce, preto ti dal tuto nezmyselnu a nesplnitelnu podmienku. Takze by som zacala u manzela.

lavender273
30. dec 2018

@nelinka2009 @vendulka80
Tema z roku 2011 🙂

veronikaszabova
30. dec 2018

@nelinka2009
@vendulka80
@nelinka2009
@mircalla
Stara tema 🤣😏👍

beky1813
30. dec 2018

@nelinka2009 ty co furt vytahujes stare temy? 🤣🤣🤣

vendulka80
30. dec 2018

@veronikaszabova jaaaaj bozeee🤣🤣🤣davová psychóza. Jedna odpíše a píšeme vsetky🤣🤣🤣🤣🤣