icon

Jednorazový 100 eurový príspevok na dieťa

barborkakr
21. apr 2022

Citali ste baby? Ze vlada schvalila? Len nikde neuvadzaju kedy vyplatia ci nasledujuci mesiac, v lete ci o rok😊🙏🏻🤷🏻‍♀️

zuzliq
21. apr 2022

@danyelia ale tu nejde o prázdnu špajzu. Sú domácnosti, aj s deťmi, aj dôchodcovia, ktoré majú taký príjem, že ich zdražovanie vôbec nezasiahne. Nezasiahol ich ani kovid. Tak prečo majú len tak niečo dostať?
Veď smerujme pomoc tam, kde je potrebná a zvyšné peniaze venujme do zlepšenia stavu tohto štátu.
Alebo sa na to vykašlime a platné do všetko casch.

mima1
21. apr 2022

@simonka123234 a tych 500€ by co komu pomohlo? Ze by sa mali chvilu lepsie. A potom by sme boli rovnako v srac… ako aj teraz

katkaseiner
21. apr 2022

@marci77 som velmi zvedava co z tych ich populistickych blabolov budu vobec schvalene.... toto je fakt vlada ktora najviac slubila... okrem toho ze zabasnu predoslu vladu sa im este velmi nic nepodarilo ...

alenamihal
21. apr 2022

@stanislavicenka halllooo za 12r si dostvala len po centoch !!!! Slovakom nikdy nie je dost !!! tiez by som sa potesila par eur navyse !!! ked neprsi nech aspon kvapka !!! Chod do zahranicia a nedostanes nic uz 9.mes po porode.

katkaseiner
21. apr 2022

@zuzliq inak to je sranda, asi patrim do tej skupiny co si spomenula... ale sranda ze kedze pracujem a dari sa mi tak si nic nezasluzim... vies a ti co len by brali sa nesnazia o nic viac... podla mna... Nechcem si tu pripadat ze ak nezijem z ruky do ust, nemam o nic zaujem.... samozrejme doprajem aj nizkoprijmovym, ale o co som aj ja horsia?

chestnut
21. apr 2022

@zuzliq prepac ja s tebou nesuhlasim, som matka samozivitelka, nemala som rodicovsky ako dnesne matere, vsetko nas obislo…preco mam podporovat vsetkych co z pohodlnosti vyciciavaju stat?narazam na sucasnu situaciu ze dieta ma napr.3 roky februar aj moja mala, nikoho to nezaujimalo dnes nepochopitelne pandemicky sem, tam…zeny oddaluju navrat do prace ako mozu…preco mame stale vsetko tahat my pracujuci????tiez mi nik nic nedal a co mam ja a moje dieta je vysledkom toho ze sa snazim a makam

ivetta1234
21. apr 2022

@katkaseiner no som zvedava ci sa aspon to podari...uz aj v tom som skepticka 🙄

katkaseiner
21. apr 2022

@ivetta1234 uz vsetci co-to vieme o nasej slubotechne-vlade... cize kym to necinkne na ucet, clovek radsej neveri

danyelia
21. apr 2022

@barborkakr Tak ja som zas typ človeka, ktorý by viac doprial reálnu finančnú pomoc ľuďom (dôchodcom, rodinám, matkám samoživiteľkám, chorým, aj pracujúcim a slabo zarábajúcicm, aj napriek všetkej ich snahe...) ako rozhajdákal peniaze na zbytočné testy (špachtle do nosa za niekoľko miliónov €, lotérie, helikoptéry 🙄...) Ale tak áno, 100 € na chodníku len tak nenájdeš, pomôže aj to...

danyelia
21. apr 2022

@zuzliq Myslela som to skôr tak, že keď sa nakupovali špachtle do nosa na testovanie za milióny €, vyplácali vysoké ,,odmeny,, za očkovanie v lotérii, plánujú sa nákupy helikoptér a pod., vtedy sa v tej zázračnej špajzi vždy nájdu peniaze, no ak sa rieši pomoc ľuďom, tak sa to stále rieši, dohaduje, filozofuje, prečo sa to nedá a tak. No neviem, ak u nás pôjde zdražovanie takým tempom, tak podľa mňa sa postupne dotkne každého, aj dôchodcov, rodín s deťmi, matiek samoživiteliek 😒 Samozrejme, tých fakt ,,bohatých,, asi nie...ale tie zvýšené ceny potravín v obchodoch určite ,,pocítil,, resp. vníma asi každý...

lilienkah
21. apr 2022

Mám takú otázku dostanú to aj rodiny ktoré čakajú dieťa v máji/júni? 🤷🏼‍♀️ Ďakujem

alenah31
21. apr 2022

@lilienkah pokiaľ sa dieťa narodí do 30.6. (vrátane) tak áno.

lilienkah
21. apr 2022

@alenah31 ďakujem ❤️

dollyzv
21. apr 2022

Ja nechápem k čomu sú dobré tieto tlačovky,resp. Načo ich robia keď to nieje ešte schválené? Polovica ľudí s nimi už bude rátať a potom to nakoniec zamietnu..

maialeo
21. apr 2022

Tesim sa, ze sa na to zas vsetci zlozime 😀 Na jednej strane nam pridaju po stovke, na druhej strane nam uberu 150- 😀 Sprosta slovač... 😀

zuzanka.zuzu
21. apr 2022

@chestnut JA som nedostala, NEDOPRAJEM ani iným 🙈🙈🙈 už v druhom riadku keď si napísala "dnesne matere" som vedela čo za úbohý výlev to bude 🙄

zuzliq
21. apr 2022

@chestnut ja naopak s tebou súhlasím. Načo sú nám také príspevky, onaké príspevky, predĺženie rodičovského pre každého. Ak to niekto naozaj potrebuje, potom pomáhajme. Ale aby si mamička mohla kúpiť najdrahší kočík dostane 900 eur pri narodení, aby mohla sedieť doma dostane pandemický, to je o čom? Práve pre matky s chorými deťmi, pre matky samoživiteľky, pre zraniteľné skupiny by sme mali mať adresné dávky v takej výške, že im to ozaj pomôže. Keď sa pozviechajú a začne sa im dariť, potom pomoc skončí. Teda teba obdivujem, že si to zvládla a nechcem ti krivdiť.
Keď neustále rozdávame každému, jednoducho peniaze chýbajú.

zuzliq
21. apr 2022

@katkaseiner toto je ťažká téma. Mňa až dvíhalo zo stoličky, keď Fico vykrikoval, že bohatí majú dosť, treba ich poriadne zdaniť, treba im krátiť dôchodok, majú byť solidárni. Preňho bol ale bohatí každí nad hranicou chudoby.
Podľa mňa správny štát pomáha každému, čo to potrebuje, ale nechá šikovných ľudí užiť si svoj príjem (teda dane sú primerané). Čestní ľudia zase spravodlivo odvádzajú do systému a žiadajú o príspevok, ak to potrebujú. Nesnažia sa klamať a okrádať. Ja viem, že je to naivné, ale nebolo by to pekné?
V takom svete by otázka nestála, či si to nezaslúžiš ( samozrejme, že si zaslúžiš), ale či to potrebuješ.

marisoul
21. apr 2022

@dollyzv tie tlacovky sa robia preto, aby cez ľudí urobili tlak na tých, čo by to nechceli podporiť.

stanislavicenka
21. apr 2022

@alenamihal prave preto, ze to je nesystemove riesenie. Absolutne nicomu to nepomoze. Ano, tu nebude nikdy nikomu dost, a ludia zabudaju, ze v zahranici neexistuje ani taky statut ako rodicovsky prispevok.

simca06022011
21. apr 2022

@simonka123234 no jasne, daju kazdemu 500EUR a dane nam zvysia do nebies. Keby radsej tu DPH znizili :DDD

simca06022011
21. apr 2022

Mna zaujal ten vyrok, co som niekde citala, ze tieto "prispevky" zaplatia "bohate firmy" (nebol to presne taky vyraz, ale teraz si to nepamatam).. to ma strasne zaujima ktore su to tie vyvolene firmy, co toto zaplatia.. aby sa nestao, ze vacsie uz najozaj pozatvaraju a odidu a ostane tu akurat tak kopa nezamestnanych, a zdierat budu zivnostnikov....

karolinav
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
21. apr 2022

@zuzliq suhlasim... ja ked potrebujem na nieco (oprava auta, pokazena chladnicka) tak nepytam od Fica, ale siahnem do uspor.... a to inak oni velmi dobre vedia... len by mali presne specifikovat komu davat a komu nie, lebo ja muzovi nekupujem oblek za 2tis. E, nikto nam na nic neprispieva... ako hospodarime, tak mame...

katkaseiner
21. apr 2022

@simca06022011 ano, tiez som citala ze to zaplatia monopoly... predpokladam ze tie monopoly pekne odzrkadlia cenu v cene sluzieb... takze do jednej ruky dostaneme, z druhej to posleme dalej... cisty politicky tah

luckajanko
21. apr 2022

@barborkakr žiadnych 100€ ale 75€ k 25€ prídavku na dieťa..lebo sa tam píše že jednorazový zvýšený prídavok na dieťa čiže dokopy 100€..keby sa zase niekto chcel nechať nachytať ako na jeseň..

hiro
21. apr 2022

Jednorazovy to je bagatel. Som ale zvedavy ci prejde tych 100 na danovy bonus. To by bolo teda zaujimave. Kedze to ale planuju v dalekej buducnosti tak dovtedy sa na to asi zabudne...

gabika128
21. apr 2022

@zuzliq prečo by mali len tak dostať? Za to, že napríklad sa v živote snažíme, zarábame, vzdelávame a platíme nemalé dane a odvody nemaju moje deti dostať rovnako ako ostatní? 😂😂😂😂😂😂 potom kúpim deťom lepšie, drahšie niečo a s veľkou radosťou aj nové veci darujem hoc aj cudzím ľuďom, na charitu, onko deti a aj bezdomovcom prispievame a ty si tu dovolíš napísať, že my nemáme čo dostať zvýšené príspevky na deti? Neuveriteľné. Sa hanbite všetci čo takéto niečo napíšete.
A tiež sa hanbite aj tí, čo hundrú že aj tak je to málo.

dagmarovita
21. apr 2022

Skúsme vypocitat z kazdeho nákupu 20 % daň a krát obyvatelia Slovenska a krát počet nákupov cca, pretože každý musí jesť a iné veci potrebné na fungovanie nehovoriac, to sú vysoké príjmy štátu, z toho by nebol problém zvýšiť pomoc rodičom.

maialeo
21. apr 2022

@dagmarovita ty si odbornicka na dane? je to celé inak...