Jednorázový príspevok kvôli zdražovaniu
o tom to sa ani neda nic myslet..... 5 najohrozenejisch skupin dostane jednorazovy prispevok no najviac ma sokovalo RODINY s nezaopatrenymi detmi..... a co SAMOSTATNE ZIJUCE nezaopatrene deti??? tie majú co zrat?? s coho si platit byvanie ked nemaju nikoho..... som znechuten
Je to cele od veci ale je to pre nich ľahšia cesta povyplácať niektorým po 100 vyde ich to lacnejšie než aby zabojovali o zníženie DPH ktorá by bola pre všetkých ale čo čakať od nášho štátu ktorý len hrabe pre seba a ozebracuju ľudí takže tu sa môžme len posťažovať nazori ľudí sú im ukradnuté a už dávno to maju premyslené ako na to zoberú badžet
@mogaa jezisi toto tu ani nepis 🙉🙈 lebo hned tu bude ze im zavidis vojnu. Co sa tyka tých škôlok, tak kde mas problem? Vsak si zaplat sukromnu, nie? Ked na to nemáš, nájdi si druhu robotu, hm? Alebo naco si si robila dieta, ked sa nevieš postarať? (Myslene ironicky, ale podla mnohých "empatickych" matiek odtiaľto fakt, predpokladám ze ich to netrápi, preto také reakcie).
my sme sa na tychto opatreniach doma tak smiali, je to priam trapne co robia. Lamentaciu som niekde videla/pocula, vraj keby znizili DPH bude znizena aj pre tych "ktori na tom nie su zle". A to je prosim kolko % slovakov? :DDD uplne smiesne vyhovorky. Neznizia, nezavedu strop cien, ani nic, pretoze nechcu a nemozu. Nemozu pretoze rozhajdakali miliardy a zadlzeni sme, nemozu zadlzovat este viac. Museli by niekde usetrit. A nemaju kde. Plus musia este ratat s rozdavanim inde...
@dada0902 vies, ja nikomu tu vojnu nezávidím... pokial by sme tu peniaze prehadzovali vidlami, budis. Ale sme najväčší chudaci v Európe pomaly a hrame sa tu na spasiteľa. Ty ked chces preložiť dieta v skole, neda sa, nie je miesto. Hygienik nedovolí. A zrazu, zazracne sa to da. A to nie je jedine. Ukrajinec dostane vyssi príspevok ako Slovák. To myslím hovorí za všetko.
Toto je zas tema od autorky ktora sa tu rozculovala ked matovic predstavil tu danovu reformu - ze rodicia dostanu prispevok na kruzky pre deti a ona sa rozculovals ze nic nedostane lebo je samostatne zijuce nezaopatrene dieta.
Bolo jej x-krat vysvetlene, ze rozne prispevky moze poberat priamo ona, ale vzdy chyta za slovicka vseobecne formulacie "rodicia mozu poberat", "rodina s detmi" - lebo ona nema rodinu a nebyva s rodicmi 🤦♀️
Ja toto lamentovanie nechapem. Mozno zijem vo svojej socialnej bubline, no REALNE NEPOZNAM nikoho, ktoje v nudzi a umiera na Slovensku od hladu. Teds poznam par rodin na zaplakanie, no vzdy su to tie: 1. Kde aspon jeden fajci 2. kde aspon jeden pije 3. Kde maju hypoteku na “domcek”, leasing na auto a uver na dovolenku a mama si chce “uzit” dieta aspon do jeho nastupu do skolky doma 4.kde je to samozivitleka s tromi detmi s tromi roznymi otcami. 5. Par rodin, kde za to moze choroba, ZTP, nestastie, tragedia - tie podporim vzdy ako len viem. No vacsinou su to situacie, ze ti ludia su vdacni za nevyhnutnu pomoc, zaberu, pozviechaju sa a dalej ziju normalne. Kazdy, kto je zdravy, moze v nasej krajine zit takybzivot, aby nemusel cakat na 100 eur a aby ich nemusel zavidiet tym v nudzi… cakam komentare na mna za 3,2,1 ;)
Ja neviem čo ma Krajniak s DPH a inými kuriozitkami na ktoré tu nadávate.. si myslím, že vo svojom rezorte robí čo môže.. ak to schvália, snáď príde ten príspevok čoskoro, chcela som ísť ku kaderníčke pred letom na riadne ombre a nechce sa mi zas obťažovať muža na moje vykopávky, nakoľko som už 5 rokov doma, lebo vďakabohu žijem na Slovensku, kde ma nebudú vykopávať z prace ak tam nenastúpim pár týždňov po pôrode 😅
@rohypnol1 velky suhlas! Kazdy den citam prispevky ako tu zeny hundru a stazuju sa na vsetko.Pritom drviva vacsina kupuje znackove handry, nadbytok potravin a planuju dovolenky pri mori.O vozovom parku na nasich cestach radsej pomlcim🤦♀️ Asi sme sa velmi dlho mali dobre a zili nad pomery..
@evamarek77 Ja sa necitim ako chudak a nevyzeraju tak auta na nasich cestach ani domy nasich obyvatelov, pis za seba..
Prd pomôže 100eur.... To chce dlhodobé riešenie - nenormálne zdrazievaju potraviny, energie.... Vsetko proste všetko.... 🤮🤮🤮
@evamarek77 nesedim v parlamente, mam normalnu pracu,kedysi plus brigadu a samozrejme hypoteku na byvanie.Zijem jednoduchy zivot,sem tam si doprajem dovolenku alebo nieco drahsie pre radost ale stale mam financnu rezervu a nespolieham sa na stat a politikov.Nikdy som nebrala ziadnu davku dokonca ani PNku.Desiatky rokov sme zili v blahobyte s plnou spajzou ktoru rozkradli socialni demokrati.Chod si pocestovat ine krajiny v Europe alebo vo svete a zistis,ze sa tu mame este velmi dobre.Slovensky narodny sport je pindanie a neustale stazovanie sa.
@lienka.7 čo je nespravodlivé?
Začni žiť tak, ako tí Rómovia a dostaneš presne také isté dávky.
Ubezpečujem ťa, že mnoho neromov žije oveľa horšie, ako niektorí (a nie je ich málo!!) Rómov.
Ja som šťastná, že na žiadne dávky nie som odkázaná, pretože by som nechcela byť v situácii, v akej sú ľudia na nej odkázaní
@nyusika ty si presne jedna z tých "empatickych" matiek. Tak bud šťastná, a dufaj, ze nikdy sa tebe alebo niekomu inému nestane nejaké nešťastie. Potom len uvidis, aký je tento stat štedrý. Ale dakomu takému ako ty, je to zbytočné vysvetľovať.
@evamarek77 darmo tu budeš vysvetľovať ze su proste ludia, ktorí žijú na doraz. A pritom robia co môžu. Podla nich sú to totiž neschopné socky. Pochopia az to zažijú.
@evamarek77 Neviem ako to myslíš "Nechcem byť sviňa,no dostať prispevok na dospelého 200e, na dieťa 100e pre zahraničných obyvateľov je v poriadku?
Naše deti dostavajú prídavky na deti 25.50e." , ale ten príspevok môže dostať každý, kto ubytuje Ukrajincov/odídencov, pretože momentálne nemajú kde bývať a štát takto kompenzuje náklady ľudí na ich ubytovanie a zároveň motivuje aj iných, aby sa nebáli, že na to doplatia, ak poskytnú bývanie pre ľudí v núdzi. Ide o mimoriadnu situácia a tieto príspevky sa nebudú vyplácať večne, zatiaľ to vyzerá, že iba do júna, potom sa uvidí podľa situácie, ale dlhodobo to nie je ekonomicky udržateľné. To sa nedá porovnávať s prídavkom na dieťa a pod.
@evamarek77 Rozdiel je len v tom, že tí cudzinci sa ocitli v mimoriadnej situácii akou útek pred vojnou na 100% je a ten príspevok nedostávajú utekajúci Ukrajinci, ale ľudia, ktorí im poskytnú ubytovanie, na 99% sú to Slováci a štát týmto Slovákom kompenzuje náklady, ktoré im vznikli a niečo navyše ako odmenu za to, že pomohli ľuďom v ťažkej chvíli. Kľudne môžeš získať ten príspevok aj ty, podmienky sú zverejnené....

úprimne....čo vyrieši jednorázový príspevok 100eur? iné štáty zlacnili DPH, či regulovali ceny....naši politici dajú pár ľuďom po 100eur......môžme sa baviť o tom že dávajú len z toho čo si môžeme dovoliť, ale mne osobne pripadá že tento štát dá viac Ukrajincom ako človeku čo tu platí odvody....určite pomáhať musíme, ale v rámci možností a minimálne toľko pomôcť vlastným občanom ako cudzincom....koľko našich mamičiek muselo ostať doma lebo im nevzali dieťa do škôlky? a zrazu je kopec volných miest pre ukrajinské deti, dokonca sú peniaze na stavanie nových škôlok....detto zdravotná starostlivosť....