icon

Kam všade ísť po pôrode?

bzucinka2
17. mar 2010

Ahojte maminky, chcela by som sa opytat tych co to maju este cerstvo v pamati, co vsetko treba ist vybavovat po porode, kde vsade treba vyplnat tlaciva ako napr.rodicovsky prispevok, kocikove. Ja si to uz nepamatam, tak nech mam doma uz pripravene papiere. Dakujem! 🙂

didiana333
•
17. mar 2010

v prvom rada na matriku pre rodný list.... 😀 ale chodte radšej spolu aj s oteckom,ak nieste zobratí,lebo ja som išla sama a potrebovali suhlas otca,či suhlasí s menom... 😀 😀 😀 tak sme boli na dvakrát...

a potom ,ked máš rodný list,tak chod na príslušný soc,urad a tam ti daju všetky žiadosti o príspevky...vyplniť a zaniesť naspet...to je asi všetko...

hanka274
•
17. mar 2010

plus zdravotna poistovna,socialna,na matrike este aj na trvaly podla matky prihlasit. A s oteckom treba ist ci ste zosobaseni,alebo nie,podpisuje otcovstvo.

bzucinka2
autor
•
19. mar 2010

didianka, hanka dakujem velmi pekne 😉

greguska
•
20. mar 2010

- najprv matrika - rodný list
- zdravotná poisťovňa
- sociálna poisťovňa - prihláška na dôchodkové poistenie, vyhlásenie, ak si v druhom pilieri aj oznámenie sporiteľa
- úrad práce - žiadosť o príspevok pri narodení dieťaťa, žiadosť o príplatok k príspevku, potvrdenie ošetrujúceho lekára, už si presne nepamätám, čo ešte bolo treba, bolo to niečo zo sociálky 😝

rybka7826
•
22. mar 2010

ahojte,
chcela by som sa opytat.....ked som dostala RL, tak som isla s kopiou do SP - tak som vedela, ze treba ist....najprv ma ale posuvali z dveri do dveri a potom mi povedali, ze staci, ked dochodkove a 2.pilier - vsetky tie papiere aj s kopiou RL donesiem az pred koncom MD......naco potom vypisuju kade-tade, ze co najskor po ziskani RL treba dorucit jeho kopiu do SP? stretli ste sa s tym aj vy?

hanka274
•
22. mar 2010

rybka, to si este over, to sa mi nezda... over si ci ta prihlasili...

gapa
•
22. mar 2010

rybka,
kopiu ttreba doložiť k žiadosti o materké, t.j. na oddelenie nemocenských dávok/nem.poistenia. To si podpisovala v žiadosti o matereké, že im oznámiš rodné číslo dieťaťa, čo sa robí kopiou RL dieťaťa.

dalsia je potom prihláška na dôch.poistenie. Ak si stále zamestnaná a poberáš materké, tak ozaj stačí sa prihlásiť pred ukončením MD. Ale vo všeobecnosti, ak niekto nebopoberá materské, nie je zamestnaný, tak treba dať prihlášku do 45dní po pôrode.

bakatuska
•
22. mar 2010

ahojte ja by som potrebovala poradit minuly tyzden som bola na soc. pois. a tam som sa dozvedela ze za mna stat neodvadzal odvody co som bola na materskej 3 roky, ze som im tam nedala nejaky papier. No nervozna som z toho lebo clovek sa snazi, lieta kade tade a nakonec zistim ze to nemam v poriadku. Ale ked sa mala narodila tak som tam chodila nieco vybavovat len uz si nepamatam ze co. Tak teraz neviem o co mozem prist ked to nemam v poriadku ale pritom zamestnana som bola a aj som ale za 2 mesiace nastupujem na dalsiu matersku. Dakujem

bashka
•
22. mar 2010

mozno tu najdete nejake uzitocne info 🙂

http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-po-poro...

gapa
•
22. mar 2010

bakatuska,
ak si si nepodala prihlášku do soc.poistovne od začatia čerpania rodičovskej dovolenky, tak od ukončenia prvej MD už si nebola dôchodkovo poistená štátom. V SP je dobré všetko čo odovzdávaš si dať potvrdiť na kopii. Teraz na prihlášku nezabudni.

mucka01
•
13. apr 2010

ahojte
neviete niekdo či sa dieta ma prihlásit na sociálnu pojistovnu ked sa narodí jenom na slovensku a potom bude žit a vyrastat v čr.Matka slovenka otec čech.