Kde vybaviť otcovstvo a priezvisko pre dieťa?
Dobrý deň, otcovstvo a priezvisko pre dieťa po priateľovi musím vybavovať v mieste trvalého bydliska alebo tam, kde budem rodiť?
Môžeš z domu cez internet
https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...
a ja ze sa to vybera v momente aktu splodenia , ze kto bud otec a ake bude mat priezvisko.
a ja ze sa to vybera v momente aktu splodenia , ze kto bud otec a ake bude mat priezvisko.
@anonym_8ed7fa no vidíš moja, niekto v posteli a niekto na úrade
@anonym_8ed7fa keby bol chlap chlapom tak toto neriešia, ale matku čakajúcu jeho dieťa si vezme za manželku, tak majú rovno otcovstvo aj priezvisko vyriešené
@anonym_autor Ďalšia, ktorá ide dávať dieťaťu meno po priateľovi...nepoučiteľné.
@anonym_autor Ďalšia, ktorá ide dávať dieťaťu meno po priateľovi...nepoučiteľné.
@anonym_82ed80 svoje hodnotenia, kto je a kto nie je chlapom si strč vieš kam 😅
@enmery a z čoho sa mám akože poučiť? Už mám jedno dieťa, ktoré sa nevolá ako ja, po rozvode som sa vrátila k dievčenskému menu a žiadne problémy z toho nemám.
@enmery práveže som sa poučila, že manželstvo už viac NIE
@enmery a z čoho sa mám akože poučiť? Už mám jedno dieťa, ktoré sa nevolá ako ja, po rozvode som sa vrátila k dievčenskému menu a žiadne problémy z toho nemám.
@anonym_autor parada, ty sa budeš volať ináč, jedno dieťa ináč, druhé zase ináč.
@anonym_autor parada, ty sa budeš volať ináč, jedno dieťa ináč, druhé zase ináč.
@ibrunova nechápem, čomu nerozumieš?
@anonym_e4f69f A? Mám komplikované a dlhé meno a keď už sa jedno dieťa volá inak ako ja, tak už je to jedno, po ktorom rodičovi sa bude volať druhé.
@anonym_8ed7fa keby bol chlap chlapom tak toto neriešia, ale matku čakajúcu jeho dieťa si vezme za manželku, tak majú rovno otcovstvo aj priezvisko vyriešené
@anonym_82ed80 nie každá čakajúca matka stojí o svadbu s pupkom zarovno nosom😎 V zdravom vzťahu tieto veci vôbec riešiť nemusíš, pretože 1. dieťa je oveľa väčší záväzok než svadba a 2. k svadbe dôjde v pravý čas, keď to bude vyhovovať obom 😉
@anonym_autor Veď dočkaj času, ako hus klasu...😉
Máš už jednu zlú skúsenosť a just ďalšie dieťa a ideš mu dávať meno chlapa...hovorím, nepoučiteľné niektoré.
@anonym_82ed80 nie každá čakajúca matka stojí o svadbu s pupkom zarovno nosom😎 V zdravom vzťahu tieto veci vôbec riešiť nemusíš, pretože 1. dieťa je oveľa väčší záväzok než svadba a 2. k svadbe dôjde v pravý čas, keď to bude vyhovovať obom 😉
@tiezjedna v zdravom vzťahu sa nepreskakuje poradie, ale dieťa sa plánuje s manželom, aj keď chceš jazdiť, si najprv urobíš vodičský, "veď to je len papier" až potom kupuješ auto
keď nie sú schopný/ochotný urobiť menší záväzok, ale rovno vhupnú do väčšieho záväzku, premýšľajú vôbec?
sobáš na úrade sa zvládne za 20 minút aj s pupkom, ale to nie, to by už bolo obmedzujúce vstúpiť do manžestva
Máš už jednu zlú skúsenosť a just ďalšie dieťa a ideš mu dávať meno chlapa...hovorím, nepoučiteľné niektoré.
@enmery mám zlú skúsenosť s manželstvom, so spoločným majetkom v manželstve, so spoločnými peniazmi a so spoločnými dlhmi, z toho som sa poučila. Nemám zlú skúsnosť s iným menom dieťaťa. Veď v manželstve som sa volala rovnako ako muž, aj dieťa.
Neviem ci zle citam ale autorka sa na nieco uplne ine pytala 😀 inak v podobnej teme boli tiez same moralistky ale ked som sa opytala ze teda v com tak velmi to manzelstvo zenu chrani tak zrazu nikto nic. A to nie som proti manzelstvu, vobec, ale zas ze by to davalo zene nejake extra vyhody to fakt nie.
@anonym_autor Veď dočkaj času, ako hus klasu...😉
@enmery čoho sa mám akože báť? Veď ma pouč
@anonym_8ed7fa no vidíš moja, niekto v posteli a niekto na úrade
@anonym_autor nuž moja,
ja som si ,,vybavila,, v kostole a nebolo treba na úrad aby sa otecko k niečomu priznával.
@anonym_autor nuž moja,
ja som si ,,vybavila,, v kostole a nebolo treba na úrad aby sa otecko k niečomu priznával.
@anonym_f898ea Krásne, gratulujem! A aj so stratou panenstva si čakala až do svadobnej noci?
@anonym_autor neber si k srdcu komentovanie týchto pani manželiek, určite sú to úžasne osobky 😅 pre nich keď nie sle vydáte, sme nič a všetko mame komplikovane. Takže k veci - tento papier o určení otcovstva som spolu s mužom šla spísať na matriku, riešila som ro v meste bydliska. Pôrod som mala ale v rovnakom meste ako bývam. Tam sme sa dohodli na muzovom priezvisku a bolo hotovo do 5 min. Tento papier som brala aj do pôrodnice, keď prišla pracovníčka z matriky odovzdala som jej ho a bolo. Zatiaľ žiaden problém, že mám iné priezvisko ako môj syn, aj tak ma volajú jeho priezviskom takže už som zvyknutá aspoň reagovať ☺️
"mám zlú skúsenosť s manželstvom, so spoločným majetkom v manželstve, so spoločnými peniazmi a so spoločnými dlhmi"
So vsetkym spolocnym je problem, ale so spolocnym dietatom nie je problem 😃 ja len ze zabavny oxymoron.
@anonym_f898ea Krásne, gratulujem! A aj so stratou panenstva si čakala až do svadobnej noci?
@anonym_autor a keby aj, zmiešakala si ten moment asi 3O rokov
Stačí zájsť na matriku, na počkanie vypíšu papiere a obaja to podpíšete.
Tiež sme tak boli týždeň dozadu, za pár minút vybavení a hotovo. Tiež mi vyhovuje že decko bude mať iné priezvisko než ja, aspoň sa k nemu nemusím priznávať. 😎
@anonym_e4f69f poznám takú rodinu, čo mater má 3 deti a každé s iným a každý z nich sa volá priezviskom inak - vrátane toho muža čo má s tou ženou to jedno posledné dieťa. Je to riadny úlet.
@tiezjedna v zdravom vzťahu sa nepreskakuje poradie, ale dieťa sa plánuje s manželom, aj keď chceš jazdiť, si najprv urobíš vodičský, "veď to je len papier" až potom kupuješ auto
keď nie sú schopný/ochotný urobiť menší záväzok, ale rovno vhupnú do väčšieho záväzku, premýšľajú vôbec?
sobáš na úrade sa zvládne za 20 minút aj s pupkom, ale to nie, to by už bolo obmedzujúce vstúpiť do manžestva
@anonym_82ed80 lepšie vziať sa po x rokoch a x deťoch, keď už vieš, do čoho ideš, než kvôli priezvisku a preto, že "musíš", aby ťa tetka neohovárala a potom sa rozvádzať a holou riťou, prípadne monoklami a deťmi na antidepresívach 😉
@anonym_autor Ja len taky cerstvy priklad zo zivota - chalan, 34.rocny, si odisiel zacvicit do fitka. Praskla mu aorta, zomrel. Zostala po nom priatelka a dve deti. Ziadne vdovske nedostane. Bude mat co robit, aby z ledva 1000€ platu zaopatrila 3 osoby.
Takze ano, je to len papier… napriklad do chvile, kym sa nenaplni, ze prezi svoj den ako by to bol posledny.
@anonym_autor Ja len taky cerstvy priklad zo zivota - chalan, 34.rocny, si odisiel zacvicit do fitka. Praskla mu aorta, zomrel. Zostala po nom priatelka a dve deti. Ziadne vdovske nedostane. Bude mat co robit, aby z ledva 1000€ platu zaopatrila 3 osoby.
Takze ano, je to len papier… napriklad do chvile, kym sa nenaplni, ze prezi svoj den ako by to bol posledny.
@mimolimit čo tu splietaš o akom “vdovskom”? Čo bol dôchodca v 34-rokoch a poberal vdovský dôchodok? Vymysli si iný “príklad zo života” 😆

Na hociktorej matrike