Koalícia schválila skrátenie premlčacej doby za znásilnenie
To dnes odhlasovala tato koalícia, hnusaci. Nejaký 29rocny egomaniak Gluck zo Smeru vraví, že stačí 10 rokov, znásilnenia na deťoch budú jednoduchšie. Ešte stále ma niekto pocit, že registrované partnerstva sú najväčší nepriatelia morálky? https://kosice.korzar.sme.sk/c/23277929/podozri...
@slovenka753 ale nemali by sme sa snazit o to, chciet a dozadovat sa toho aby kazdy trestny cin bol potrestany? Lebo to co pises je taka relativizacia skutku. Je smutnym faktom, ze v tomto state uz do dnes bola mizerna vymozitelnost prava, teraz sa to posuva este do uplne inej dimenzie ale pri tychto dvoch deliktoch by sa mali nielen sprisnit tresty, ale mali by sme trvat na tom aby sa obete dockali potrestania pachatela, ale aj o to bay boli chranene a nebola im prisudzovana vina na tom, co sa stalo (pozname, Nemala tam chodit, Nemal sa tak obliekat, Nedosla hned...) Obzvlast ak ide o nasilie na zenach a detoch.
@belllinka ja som vyslovene reagovala na prispevok. ohľadom trestného činu znásilnenia. Holt, nerobia nič čo neohlásili vopred vramci kampane. ČO sme si zvolili to máme, resp. Čo si zvolila demokratická väčšina tohto štátu
@viestta och áno, ale to ako bude / nebude páchateľ potrestaný nemení nič na tom dĺžka premlacej doby.l3v9 je jedno či dôjdeš 9 rokov po spáchaní činu alebo 19
@slovenka753 este doplnim, teraz je cerstvo medializovany pripad, kde sa nasiel pachatel znasilnenia po osmich rokoch podla DNA. Nie som pravnik, takze neviem ako sa ta premlcacia lehota pocita, ale ak by stacili dva roky obstrukcii, tak aj ked sa vie kto je pachatel, vyhol by sa trestu. Je to podla teba v poriadku?
@viestta ale na to aby bolo dňa musí byť čin ohlásený, urobené všetky úkony na zaistenie stop atď. Tu sa písalo o tom že niekto sa po x rokoch spamätá že vlastne sa niečo stalo. To skončí tak ako som písala vyššie
@slovenka753 nie, nie je to jedno. Lebo tych 20 rokov davalo vacsiu sancu na to aby pachatel bol potrestany. A tu nejde len o znasilnenie ale aj o zneuzovanie. Kolko zneuzivanych deti si az v dospelosti uvedomi, ze boli zneuzivane. Mnohe nenaberu odvahu o tom hovorit cele roky. A ten zmrd, ktory ich zneuzil si spokojne zije svoj zivot a teraz uz bude mat zabezpecenu beztrestnost. No fasa. Toto sme chceli. 🙄
zufalstvo a hanba. to je jedine co k tomu viem napisat.
Niečo neskutočné čo sa tu deje. Človek by si povedal že roky komunizmu, mečiarizmu, potom desiatka rokov Smeru ná už prebrali dostatočne. Strašne zúfalstvo a beznádej.
@viestta áno to sme si zvolili. Zmiee sa stým. Súčasťou garnitúru len tak nezastaví nikto. Ohnu všetko jak potrebujú. A darmo sa tu budeme rozčuľovať.
Ps. Bohužiaľ aj na zneužívanie detí platí to čo som písala. Len výpoveď jedného človeka nie je dostatočným dôkazom.
@slovenka753
Nerobia nič, čo neohlásili v kampani? To akože niekde oznámili, že skrátia premlčacie doby v prípade znásilnenia? To by naozaj niekto volil takéto prasce?
Dúfam, že každý jeden z tých, čo dnes hlasovali za tento hnus, bude zaspávať s tým, že ak by raz niekto znásilnil jeho dcéru/sestru/manželku/matku, po 10 rokoch to už bude v pohode.
Obeť s tým síce bude žiť celý život, ale veď koho to vlastne zaujíma?
@slovenka753 nie, nikdy sa s tym nezmierim. Nezmierim sa s niecim takym co sa tu deje. Obsadenie parlamentu momentalne zmenit nemozem, ale nikdy sa nezmierim s tym, co sa deje a nebudem sa tomu mlcky prizerat.
@slovenka753 robí sa to kvôli hranolovi, ktorý sa pred 10-timi rokmi “hral” s malými dievčatami v hoteli Zlatý kľúčik
@rikarika Toto je presne stavané na tie prasatá, čo chodia znásilňovať deti, ktoré rodičia v dobrej vôli, že pomáhajú svojim deťom, odovzdajú do ústavnej starostlivosti - znásilňovať maloleté tam chodil Richter, Kollár,... a ktovie koľkí ďalší. Dúfam, že teraz sa každému rodičovi-voličovi koalície bude pokojne spávať.
Uz som tu pisala pred volbami, aby ste vyhovorili vasim rodicom, ci starym rodicom volit Fica a Peleho. Lebo vacsiu cast volicov maju prave z radov seniorov. Ja som tak kedysi davno zakazala mojej svokre a posluchla. Otcovi som prikazala, koho ma volit. Teraz to mozte urobit pri volbe prezidenta. A neohanajte sa tym, ze su svojpravni, teraz ide o vela.
Nemam pekneho slova. Dno.
Ja myslim, ze v ustave by malo byt zakotvene, ze trestny cin je trestnym cinom od momentu spachania uz navzdy. Navzdy. Ziadne premlcanie. Vrah ostane vrahom, znasilnovas ostane znasilnovacom.
@oli18 nie, ich volebny elektoriat nebol zlozeny len zo seniorov, aj ked aj ti mali v nom vyznamne zastupenie. Podla predvolebnych prieskumov vacsinu volicov vladnej koalicie tvorili ludia v produktivnom veku s nizsim az strednym vzdelanim zijuci na vidieku a v mensich mestach, zamestnanci a ekonomicky necinni. (sama som ostala z toho prieskumu prekvapena)
@vanilkovazmrzka suhlasim, nasilne ciny a zlociny proti ludskosti by nemali mat premlcaciu dobu
@slovenka753 nezmierim sa s tym. a budem sa rozculovat az do prasknutia. rezignacia nie je riesenie, len angazovanie. Ked nam vsetkym zacne byt jedno co sa tu deje tak sa premenujme na Burkina Faso. 10 rokov tam a 10 inam- to je predsa len zlomok toho co sa tu udialo! Ved ti poslanci ani nemali sancu si tie navrhy precitat. Bez diskusie,ako buldozer idu a nicia vsetko co im stoji v ceste.
@slovenka753 úplne všelijako, napríklad dna testami, ako sa už veľakrát stalo, vid aj priložený link. Alebo svedectvami dalších. Problém totiž nie je v žiadnych hereckých, ale presne naopak - ženy extrémne malo nahlasujú sexuálne násilie! Tragicky malo
@vanilkovazmrzka presne tak! Vraha Daniela Tupeho maju teraz konecne riesit pred sudom a ono sa to premlci?!!!!!! premlci! ja byt jeho rodicom sa zblaznim od zufalstva, a potom asi uz by mi bolo vsetko jedno a oko za oko….. spinavci hnus a hanba,mafianska cvarga ach aka som vytocena.
78 kusov čistého hnoja, nič krajšie na nich nemôžem napísať. Aj ten hnoj je len pre to, že keby si tu od srdca napíšem čo chcem, tak mi zmažú profil 🥲 grciam z toho čo sa tu deje, ako ľudia môžu stále omieľať nejaký západ a agendy lgbti, keď im ich miláčikovia s “národnými” názormi rozvracajú štát pred očami. Naozaj je to choré, nie len tie znásilnenia, všetko. Celá táto koalícia je totálny výsmech slušným ľuďom, ale ficovoliči riešia len to, že PS nevie počítať a výborne sa na tom zabávajú. Mne sa vlastne chce grcať z polovice národa, lebo zvoliť si týchto ľudí musí chcieť slušnú dávku mentálnej zaostalosti. Len pre to, aby náhodou nevideli homosexuálov v “akcii”
@slovenka753 s tymto sa mame zmierit?
https://www.aktuality.sk/clanok/FAzcTR4/za-stat...
@slovenka753 s tymto sa mame zmierit?
Poslankyňa Števulová uviedla, že si skrátenie lehoty všimla už v utorok a išla za tým s ministrom spravodlivosti Borisom Susko. Ten podľa nej nevedel o tom, že sa to v novele nachádza.
„Prišla som za pánom Suskom, ktorý buď to hral alebo nevedel, že to bude mať taký dopad. (...) Nevedeli ste to, pokiaľ som včera za vami neprišla a diskutovali sme spolu, ako to ešte zvrátiť. Mala som nádej a naschvál som to nehovorila verejne. Aby som vám dala možnosť zmeniť to,“ opísala Števulová. Po prejave poslankyne sa v pléne zdvihli opoziční poslanci a tlieskali.
„Sme na úrovni okolitých krajín. Záleží nám na tom, aby boli dostatočne chránené obete týchto trestných činov,“ skonštatoval Gašpar v súvislosti s skrátením lehoty pri premlčaní znásilnenia.
Dnes som citala, ze v Rakusku sa zavazne trestne ciny vobec nepremlcuju. USA, Kanada, Australia nema ziadne premlcacie doby pre zavazne zlociny. Akoze ozaj, ako sa citi rodina Daniela Tupeho ked vidia tieto hlasovania. To musi byt nieco strasne.
Nehovoriac o tom, ze aj minuly rok sa nasli 4 tela v obci pri Galante. Jedna vrazda bola po 9 rokoch odhalena, dalsie tela boli zakopane kolko rokov ? Nastastie tohto cloveka uz odsudili, ale kolko takych po Slovensku stale beha? Kolko mafianov bude spokojne spavat, ze po 15 rokoch su ich vrazdy premlcane?
Ja by som bola za to, aby pri zavaznych trestnych cinoch nebola ziadna premlcacia doba.
@slovenka753 uz to neviem dohladat, ale Jariabek sa vyjadril v tom zmysle, ze ani nestiha sledovat za ake zmeny hlasoval, ale doveruje Gasparovi, ze tie zmeny su spravne. Kurna co toto je!!!! S tymto a mame zmierit? S touto zberbou... (radsej si idem prisadnut paprcky, lebo ak by som napisala co sa mi derie do klavesnice, tak mi zrusia ucet)

@slovenka753 nejde predsa len o znásilnenie! Znižujú sa všetky sadzby za krádeže, podvody, úplatkarstvo atď. z niekoľkých rokov, na pár mesiacov alebo podmienku! To tu ešte len vzrastie kriminalita