Koalícia schválila skrátenie premlčacej doby za znásilnenie
To dnes odhlasovala tato koalícia, hnusaci. Nejaký 29rocny egomaniak Gluck zo Smeru vraví, že stačí 10 rokov, znásilnenia na deťoch budú jednoduchšie. Ešte stále ma niekto pocit, že registrované partnerstva sú najväčší nepriatelia morálky? https://kosice.korzar.sme.sk/c/23277929/podozri...
Ja som taka nasrata ako už dlho nie! A to zmeny premlcacich lehôt pri týchto 2 spomínaných tč sú len špička ľadovca co na nás na chystali. Ved ani sami prokurátori, sudcovia ešte len postupne odhaľujú co tam všetko je schované! Nie s týmto sa nezmierim a budem vypisovať po fórach aby to tým sprostým hlavami došlo,podporím každú formu občianskeho protestu/ odporu!
@jarka_black a je to uplne v pierdeli...
@oli18 mňa presne toto napadlo. Proste sadnúť si so svojimi rodičmi a vysvetliť im, že máme malé deti, ktoré chceme v tomto štáte morálne vychovať, nie prizerať sa týmto démonom. Jednoducho apelovať každý doma, že tu žiť nechceme s týmto tu čo starší volia. Ja som sa napríklad zaujímala koho budú voliť naši. Našťastie som im nemusela dohovárať. Plánujem aj prezidentské voľby takto skontolovať. Nič netreba už nechávať náhode. Fakt ľudia zaujímajte sa koho chcú voliť starší vo vašom okolí. Vysvetľovať, prosiť, apelovať. Tu už skončila všetka sloboda voľby, ak chceme normálne fungovať ešte niekedy?! A ešte že úradníci dosť volili smer ;(. Fakt strašné, strašné, strašné. Popreliezaní kde kade, skrz naskrz, všade, prevšade.
@jakubrianka ľudia, ktorým smer imponuje sa logickými argumentami ani hraním na city od svojich deti presvedčiť nedajú. Lebo potom hned padne otázka koho voliť? A skĺzne to do hádky o politických názoroch. Malo kto sa dá presvedčiť. Poviem to hnusne, ale kym ta generacia nezačne mrieť, nič sa nezmení.
@jarka_black chudák rys ostrovid už nie je chánený v trestnom zákone 😢 to odkiaľ sú tieto fantastické príklady, ktoré majú presvedčiť o hroznom trestnom zákone?
Natrafila som na tento zaujímavý komentár, keďže tuto kauzu si nepamätám, vtom čase som mala ešte iba " pubertalne problémy", dovolím si to tu skopírovať, možno to aspoň jednej otvorí oči... Ako sa vraví, bez vetra sa ani lístok nepohne..
Ľudovít Makó vypovedal, že v roku 2015 sa na základe „klebety“ rozbehla akcia na záchranu reputácie Roberta Fica. Istý muž mal získať videonahrávku z hotela Zlatý kľúčik, na ktorej sa „vtedajší premiér „venuje sexuálnym praktikám s nejakými dievčatami“. Keďže sa blížili voľby „nebolo žiadúce“, aby sa niečo podobné dostalo na verejnosť. Dvaja príslušníci KUFS a viacerí príslušníci SIS a NAKA preto spomínaného muža začali sledovať. Bodor si s týmto mužom dohodol schôdzku, dotyčný však žiadnu nahrávku s Ficom mať nemal.
Takže, bolo to v roku 2015, pričom skutok o sexuálnych hrách mohol byť spáchaný aj v roku 2013 či 2014, čiže tento skutok mohol byť spáchaný pred 10 až 11 rokmi, čo samotný Fico povedal na tlačovke 10.12.2023 „má ísť o záležitosť spred 10 až 11 rokmi“ (Topky). Osobné ohrozenie Fica dokázal len samotný Fico svojou tlačovkou 10.12.2023 (v nedeľu, červený v tvári, nekontrolovateľný vo výrazoch – vyhrážkach).
A predstavte si, že T. Gašpar navrhol práve u znásilnenia a sexuálneho zneužívania skrátenie premlčacej lehoty na polovicu, čiže len na 10 rokov?! To je náhoda, čo?
Pravdaže takýto návrh nie je náhodný, takýto návrh je premyslený a zjavne účelový, ktorý smeruje k ochrane tých, ktorí pred 10 či 11 rokmi sa mohli dopustiť znásilnenia alebo sexuálneho zneužívania s osobou(ami) mladšou(šími) ako 15 rokov.
Aj tento návrh T. Gašpara dokazuje, že na tých sexuálnych hrách v Zlatom kľúčiku niečo pravdy byť mohlo, inak by sa tak nesnažili.
@bu1bu Strašidelné.
@viestta
Mňa napríklad ich voličské spektrum vôbec neprekvapilo.
Ja si predstavujem typického voliča tejto bandy ako takého miestneho dedinského hrdinu, ktorý po troch borovičkách trieska do stola, že konečne niekto zvýši sociálne dávky. Veď ešte aby on, ctihodný občan, zdvihol svoju vznešenú zadnicu a išiel niečo robiť...
Vzdelanostné spektrum ma tiež neprekvapuje. Netvrdím, že voliť by mali len ľudia, ktorí naspamäť ovládajú Encyclopaedia Brittanica, ale títo voliči na mňa mnohokrát pôsobia dojmom, že nedočítali ani šlabikár. A to sú tie manipulovateľné masy, lebo veď súdruh Fico sa vyzná, ten už rozhodne. Hlavne, že nie je gay.
@jarka_black Sprenevera hotovosti z trezoru - premlčacia lehota 3 roky?!! Neverila som, že nájdu odvahu schváliť takéto veci takýmto spôsobom a tak okato... šialené, akú sebadôveru majú (či dôveru vo svojich nahlúplych voličoch?). Takýmto tempom sa reálne môžme baviť o tom, že Fico sa zabetónuje pri moci a naozaj hrozí, že máme po demokracii.
@lavender94 sú dve možnosti - buď predvedčiť, vysvetliť alebo obštrukcia v zúčastnení sa volieb. Parádny wellness pobyt v čase volieb od rana do večera. Taký, že ani na volenie nepomyslia.
@sss777 nahodou,ja poznam aj dost inteligentnych,vzdelanych ludi- volicov smeru.to mi skor potvrdzuje,ze zaslepenost nie je otazkou inteligencie,ale viery.k teme- ano,je to strasne,co sa deje,verim,ze to nedokaze pokracovat dlho a coskoro pride niekto,koho zvolim z presvedcenia ( som velmi proti ps a proti smeru)
@julish Ako to zdovodnuju Ficovci... tieto kroky? Aky osoh to prinesie spolocnosti? Ci uz ani vysvetlovat to nepotrebuju?
Lebo ja nedokazem najst ziadny logicky dovod preco niekto takuto novelizaciu chcel robit.
Vysvetlovat to tym ze ved po tolkych rokoch sa trestny cin neda dokazat a pachatel neda chytit predsa nemoze byt dovod. Preco by sme preboha mali znizovat moralny kodex len preto aby zodpovedal realite.
Niekto z tych papalasov poloval nedavno na rysa. Coskoro ho bude mat ako kobercek v obyvacke.
@sss777 áno väčšinu toho čo robia avizovali. Ak by so sledovala politiku tak podrobne ako ja vedela by si že toto sa malo stat. V nejakej forme ale malo. Keďže máme však veľkú volebnú základnú ktorá politiku cv9bec nesleduje a hlasuje podľa toho kto im navarí pred kulturakom guláš toto je výsledok
@viestta a čo iné chces robiť. Môžeš vzdelávať masy nech reálne sledujú politiku alebo skúsiť podmieniť volebné právo IQ a vekom. Tieto smiešne protesty čo sa aktuálne robia sú len výkrikom do tmy. Ficka nezastaví už nikto, len guľka.
A stále si myslím že to že máme nejakú smiešnu novelu trestného zákona bude náš najmenší problém a pár rokov keď budeme mať tak zdevastovaný ekonomiku že nás bude zachraňovať ECB.
@amelia89 tak sa stan politickou a niečo zmeň.
@slovenka753 “smiešne protesty” pred pár rokmi zložili fica na lopatky, v súčasnosti plnia niekoľko úloh a vychovávajú k aktívnemu občianstvu, sú lakmusových papierikom demokracie, protest do spoločnosti patri… príliš úzko nazerať na realitu, je komplexna
@slovenka753 smiesna novela? To naozaj? Vsak sa tou novelou podkopava vymozitelnost prava kazdeho z nas. Touto novelou sa stava mnozstvo trestnych cinov nepotrestatelnych. Toto je ucelova novela na ochranu niektorych, ale na tuto novelu doplatime vsetci. Tu nejde o to, ze nejaky uradnicek na ministerstve bude mat volnu ruku pri rozhodovani, pretoze ak to dobre zmanazuje, tak nebude stihany za korupciu. Tato novela vytvara beztrestnost zs mnozstvo skutkov, ktore sa mozu stat kazdemu z nas. Kradeze cohokolvek. A teny hyenizmus, ktorym niektori obhajuju tieto zmeny je nevidany.
A smiesne protesty radsej ani komentovat nejdem
@slovenka753 nielen politik je schopny menit. hlas ludi je tiez dolezity, a je potrebne byt aktivny a nie cakat a byt ticho. Keby to robili aj 17.11.89 tak si tu teraz nepiseme mozno

@oli18 ano, da sa aj tak. Ale ja dnes zacinam zapalovat sviecky za to aby sa sami medzi sebou pozrali.