icon

Koľko vajec môže denne zjesť dieťa?

5. jan 2025

Ahojte, idem si po radu...zatiaľ takto a otravovať kvôli tomu lekárku nebudem 😅
Dcérka 6 ročná miluje vajíčka, ale iba ala "volské oko" na raňajky zje 2 a pýta viac, ale to už jej naozaj nechcem tak moc presahovať dennú dávku. Aspoň čo sa bielkovín týka.
Na druhej strane je to určite lepšie ako do nej pchať cereálie a termixy...chlebík zje zriedka, alebo iba suchý.
Môj inštinkt hovorí dopriať jej, lebo jej niečo chýba , ale na druhej strane sa bojím , aby som niečo nepokazila..
Inak má pestrú stravu, zje všetko čo uvarím, ale raňajky máva také "slabé"
Obmedziť to, alebo pokračovať?

oblaacik
5. jan 2025

Kludne jej daj. Deti potrebuju viac bielkovin. Lepsie ako keby pytala stale sladkosti 🙂

marianarem
5. jan 2025

Ja by som vajec tiez zjedla lubovolne mnozstvo. Ja mam neviem preco pocit, ze mi priaznivo posobia na nervy. Podla mna jej mozes dat.

autor
5. jan 2025

@marianarem presne aj ja mám vajec dobrý pocit. Sama jem ma raňajky 3 a mám oveľa viac energie až do večera odkedy som to začala praktizovať. Ďakujem dámy 😊

nikpa
5. jan 2025

Asi neje každé ráno vajíčka, že? Keď jej občas dáš aj tie 3 tak určite to nebude mať žiadne negatívne účinky. Max. ju bude viac naduvat 😃 ale to zvládnete 😃

autor
5. jan 2025

@nikpa práveže mi iné nechce na raňajky nič a trvá to už spred sviatkov 😀😀

martinka13
5. jan 2025

Daj jej, pokiaľ jej chutia. Naše deti majú obdobia, že denne zjedia aj 7 vajec ( už sú staršie). Potom príde obdobie, že vajce nechcú ani vidieť.

huxy
5. jan 2025

Ja by som viac ako 1 či 2 vajcia 6 ročnému dieťaťu nedávala, hlavne ak ich je každý deň.

ivangeline
5. jan 2025

A preco nie?

slavomira236
6. jan 2025

@nikpa no volske oko same bez chlebika 3ks na ranajky za mna je to taxke na zakudok ..moj 11 rocny zje 1 ,5 s kuskom chleba niekedy 2 na veceru s sa bojim ze mu bide zle z toho

mandarinka555
6. jan 2025

@slavomira236 Prečo by mu malo byť zle?

miadi
6. jan 2025

Ja by som jej dala kludne 3 jedno obdobie som mala ked som rok jedla prazenicu z 3 vajec kazdy den a uplne naj super vysledky krvnych testov . Idealne ak mas domace alebo free run vajicka kde sliepky nie su krmene gmo zrnom . Kvalitne vajcia nie su skodlive.

nikpa
6. jan 2025

@slavomira236 1,5 vajíčka pre 11 ročného je zase pre mňa extrémne málo. Hlavne keď si zmyslim, čo zjedia moji chalani. No ale každé dieťa je iné 🤷

ina2405
9. jan 2025

@slavomira236 to je taký mýtus, že s chlebom je to "ľahšie"... Práve naopak. Samotné vajíčka sú úplne v pohode a strávia sa ešte ľahšie, keď sa nepomiešajú so sacharidmi.

stanulienkat
9. jan 2025

Čím je mäkšie žĺtko, tým viac obsahuje cholesterolu. A myslím si že dve vajíčka pre tak malé dieťa určite stačia. Ja som dospela žena a ma raňajky zjem dve vajíčka a uplne mi stačí. Skús jej dať viac zeleniny k tomu aby ju to zasýtilo. Čím skôr je odovzdas správne stravovacie návyky, tým lepšie pre teba a aj pre to dieťa.

3petka
9. jan 2025

Treba si opatrne. Vajíčka sú ťažké a konzumácia väčšieho množstva môže viesť k tráviacim ťažkostiam. Nehovoriac o tom že vajíčka dosť zvyšujú cholesterol.

pralinka86
9. jan 2025

Najnezdravsia priprava je smazenie, co asi to volske oko tak trochu je... Ide aj o ten tuk..cize 6r by som nerobila vobec ze pravidelne takyto sposob. A ze 3 vajicka, kebyze len kazdy druhy den na oleji pripravovane je podla mna vela na ten vek. Kolko kusov naraz bude jest ked bude mat 12?
Ved nemusi byt po ranajkach najedena ako valibuk, o hodinu si da opat nieco
Striedala by som varene, stratene, praženica.. volske vynimocne, teda aspon ja

akvi
9. jan 2025

6 rocne dieta ma prijat cca 3g bielkovin na kilogram hmotnosti. Pokial dodrzis dennu davku bielkovin, tak podla mna nie je problem, ak zje aj viac vajec. Vajce ma tak 6-10g bielkovin. To, ci su tazke na zaludok, to je velmi individualne. Ak by jej bolo tazko, tak snad povie, ci? Tu dennu davku bielkovin je dobre dodrzat, pretoze nadmerne mnozstvo zatazuje oblicky. To, ze vajcia zvysuju cholesterol v krvi, je davno vyvratene. Skor naozaj dat pozor na tu upravu, volske oko vacsina ludi robi na tuku, co nemusi byt uplne idealne.. ja napriklad ho robim na sucho, na dobrej keramickej panvici sa neprilepi. A u malych deti su to vacsinou len obdobia, ze teraz vyzaduje vajcia, o dva tyzdne bude jest len kuracie prsia atd.. Asi by som sa zariadila aj podla toho, lebo zase pestrost bielkovin je tiez dolezita..

slavomira236
9. jan 2025

@nikpa tak zje k tomu kusok chleba niekedy este sunka uhorka. Neje ciste vajce.