icon

Kontroly počas práceneschopnosti v lete

23. júl 2025

Pekný večer,

poprosím pnkárov o odpoved, ktorí u PN z dovodu depresie, (alebo inej psychiatrickej diagnozy) mali ste kontrolu pocas letnych prazdnin? Ak ano, mate tusenie, ze niekto na vas poslal, alebo to bolo nahodne? popripade je tu niekto s neobmedzenymi vychadzkami? Dakujem

Strana
z3
maciatkolulu
24. júl 2025
@knmmch

@anonym_autor áno, volala mi pani zo sociálky, že chce prísť na kontrolu, potom zistila, že mám vychádzky 7-22:00 tak to bolo v poriadku.. ..bolo to na základe udania, aj som mal info, že kontroly chodia len na základe udania, ale keď už kontrola ide tak skontrolujú všetkých pn v okolí.. ..neobmedzené vychádzky neexistujú, 7-22:00 je asi maximum čo je možné..

@knmmch pani zo sociálku ti volala,že chce prísť na kontrolu.... No dobre. A tu o červenej čiapočky? Hoci,verím tomu,ze na ak je možné všetko. Ale neverím,že je to bežný a oficiálny postyp bez známosti a samozrejme,že ťa on bola opodstatnená sa nejdeme ani baviť😉. Ja neviem,keď je človek chorý,posledné nad čím rozmýšľa je spacirovanie. Aspoň ja to tak mám. Tu na MK nie sú schopné matky pri bežnej chorobe sa postarať o seba a dieťa a na druhej strane iných rit svrbi a behali by celý deň,len nie pre preboha do práce,čo kolegovia potiahnu. Ľutujem tých,ktorí sú reálne chorí a možno by vedeli byť vonku aj dlhšie,ale na zakle oje drbavaxov sa to proste sprísnilo ,zjavne a okato. A úprimne sa nečudujem tým,ktorým to kole oči. Buď si chorý a sedia doma na riti a liečis sa,alebo si zdravý a ides normálne do práce. Chcela byť doma? Fajn máš dovolenku snáď. Prípadne nikto nikoho nenúti pracovať. V kľude sa dá byť doma. Len peniažky treba míňať z iného zdroja,ideál vlastného a nie štátneho.

anonym_d30785
24. júl 2025
@maciatkolulu

@knmmch pani zo sociálku ti volala,že chce prísť na kontrolu.... No dobre. A tu o červenej čiapočky? Hoci,verím tomu,ze na ak je možné všetko. Ale neverím,že je to bežný a oficiálny postyp bez známosti a samozrejme,že ťa on bola opodstatnená sa nejdeme ani baviť😉. Ja neviem,keď je človek chorý,posledné nad čím rozmýšľa je spacirovanie. Aspoň ja to tak mám. Tu na MK nie sú schopné matky pri bežnej chorobe sa postarať o seba a dieťa a na druhej strane iných rit svrbi a behali by celý deň,len nie pre preboha do práce,čo kolegovia potiahnu. Ľutujem tých,ktorí sú reálne chorí a možno by vedeli byť vonku aj dlhšie,ale na zakle oje drbavaxov sa to proste sprísnilo ,zjavne a okato. A úprimne sa nečudujem tým,ktorým to kole oči. Buď si chorý a sedia doma na riti a liečis sa,alebo si zdravý a ides normálne do práce. Chcela byť doma? Fajn máš dovolenku snáď. Prípadne nikto nikoho nenúti pracovať. V kľude sa dá byť doma. Len peniažky treba míňať z iného zdroja,ideál vlastného a nie štátneho.

@maciatkolulu nie je choroba a choroba...su aj dusevne choroby, ked je prospesne pre pacienta, aby travil cas v prirode, nie medzi styrmi stenami...ale to by si musela zazit taky stav, ked nemozes ist medzi ludi, je ti z nich zle a jedine, co mozes urobit je vyjst do lesa, niekam na samotu...

anonym_9f823d
24. júl 2025
@anonym_d30785

@maciatkolulu nie je choroba a choroba...su aj dusevne choroby, ked je prospesne pre pacienta, aby travil cas v prirode, nie medzi styrmi stenami...ale to by si musela zazit taky stav, ked nemozes ist medzi ludi, je ti z nich zle a jedine, co mozes urobit je vyjst do lesa, niekam na samotu...

@anonym_d30785 s ťažkou depresiou žijem 22 rokov. Na ako pacient s touto diagnózou dokážem akceptovať vychádzky 2x2 hodiny. Bola som na PN a nerobilo mi to problém. Keď má človek takúto diagnózu, skôr sa musí nútiť ísť von.. a áno 4h denne mi stačili, mimo návštev lekárov a psychológa. Tie som realizovala aj mimo vychádzok.

mk1111111111
24. júl 2025

Celkom neviem o com je tata debata.
A preco Ti vadi, ze Ta niekto nahlasil? Ved, ked si riadne bola doma, tak Ti to moze byt jedno. Ci nie?

maciatkolulu
24. júl 2025
@anonym_d30785

@anonym_d30785 na to máš presne vychádzky. Inak treba zadať o invalidity,alebo ísť na hospitalizáciu.

maciatkolulu
24. júl 2025
@anonym_9f823d

@anonym_d30785 s ťažkou depresiou žijem 22 rokov. Na ako pacient s touto diagnózou dokážem akceptovať vychádzky 2x2 hodiny. Bola som na PN a nerobilo mi to problém. Keď má človek takúto diagnózu, skôr sa musí nútiť ísť von.. a áno 4h denne mi stačili, mimo návštev lekárov a psychológa. Tie som realizovala aj mimo vychádzok.

@anonym_9f823d akurát som išla napísať,že človek s ťažkou depresiou sa musí nútiť na to,aby vyšiel von a niečo vôbec robil..... Ale myslím,že tu je človeku všetko jasné.

autor
24. júl 2025
@anonym_d30785

@anonym_d30785 zbytocne sa s takymi natahovat, ktore maju nedostatocne IQ a zaroven aj EQ, take nauci len zivot a to bude fakt neprijemna skusenost

anonym_5844f2
24. júl 2025

Ja som bola minulý rok prvýkrát v živote PN skoro dva mesiace a obvodná mi nechcela dať vychádzky, že na moju diagnózu sa nedávajú. No čo už aj tak som chodila von doobeda poobede aj mimo toho počas dňa keď bolo treba niečo vybaviť. Ani raz mi nedošla kontrola.

maciatkolulu
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_d30785 zbytocne sa s takymi natahovat, ktore maju nedostatocne IQ a zaroven aj EQ, take nauci len zivot a to bude fakt neprijemna skusenost

@anonym_autor a ty máš dostatočne EQ a IQ? Ak áno načo sa informujes a tu? Nerozumiem.

anonym_7da5f7
25. júl 2025

Ja som bola dlhodobo PN a kvôli rýchlemu cykleniu pri bipolárnej poruche som dostala neobmedzené vychádzky. Lekár zaziadal o schválenie a posudkový mi ich schválil. Takže naozaj existujú, no iba v určitých prípadoch. No kontrola mi prišla aj tak a tiež ma pani presviedčala že také neexistujú 😁

anonym_9f823d
25. júl 2025
@anonym_7da5f7

Ja som bola dlhodobo PN a kvôli rýchlemu cykleniu pri bipolárnej poruche som dostala neobmedzené vychádzky. Lekár zaziadal o schválenie a posudkový mi ich schválil. Takže naozaj existujú, no iba v určitých prípadoch. No kontrola mi prišla aj tak a tiež ma pani presviedčala že také neexistujú 😁

@anonym_7da5f7 neobmedzené od 00:00 do 23:59?

vero2802
Autor odpoveď zmazal
vero2802
25. júl 2025
@anonym_9f823d

@anonym_9f823d áno, presne tak som aj ja mala ale to bolo pár rokov dozadu, neviem či sa to teraz nejak menilo 🤔

memma
25. júl 2025

@anonym_autor môj manžel nebol na PN 15 rokov. Potom bol 2 mesiace na pn.Bol na operacii. Za tie 2 mesiace mal kontrolu 3x

anonym_7da5f7
25. júl 2025
@anonym_9f823d

@anonym_9f823d áno

Strana
z3