Kontroly počas práceneschopnosti v lete
Pekný večer,
poprosím pnkárov o odpoved, ktorí u PN z dovodu depresie, (alebo inej psychiatrickej diagnozy) mali ste kontrolu pocas letnych prazdnin? Ak ano, mate tusenie, ze niekto na vas poslal, alebo to bolo nahodne? popripade je tu niekto s neobmedzenymi vychadzkami? Dakujem
@petinka9 ano je to tak, kamaratke nikto nebol rok, vacsinou niekomu clovek lezi v zaludku a skusa
@anonym_autor mne prišla kontrola po 2m, depresia. Po 4 mi ju lekarka musela ukoncit.
@anonym_autor mne prišla kontrola po 2m, depresia. Po 4 mi ju lekarka musela ukoncit.
@anonym_9f823d predvolal ta posudkovy, ze sa jednoducho tak rozhodol? nebola si doma? bolo ti uz lepsie? vedela si sa zaradit aj nezaliecena?
@anonym_autor akože mne bývalo zle ja som nejak ani nechodila z domu mala som aj vychádzky niekoľko hodín ale aj tak tu nikto nebol za 7 ci 8 Mesiacov ani raz....
@petinka9 ved to, ze ja mam dni ked cele prelezim a ked mi je konecne na chvilu lepsie rada by som sa presla, neviem si nakazat ze vtedy a vtedy mi bude ok
@anonym_9f823d predvolal ta posudkovy, ze sa jednoducho tak rozhodol? nebola si doma? bolo ti uz lepsie? vedela si sa zaradit aj nezaliecena?
@anonym_autor bola som doma, ja som mala depresiu, dodrziavala som vychadzky 2h dopoludnia a 2h popoludni. Ani to nie, kebo ked ti je zle, si doma a nemas silu niekde ist. Nebolo mi lepsie ani nahodou.
@mamina7070 videla som papier, kde boli vychádzky od 0:00 do 23:59, ale nejdem sa hadat 😃
@nicoletta98 a to kedy bolo ? zakony sa menia a dnes papierova PN je uz vynimkou
@anonym_autor bola som doma, ja som mala depresiu, dodrziavala som vychadzky 2h dopoludnia a 2h popoludni. Ani to nie, kebo ked ti je zle, si doma a nemas silu niekde ist. Nebolo mi lepsie ani nahodou.
@anonym_9f823d to je strasne, cize ukoncia podla svojej nalady, resp. tlaku zhora
@nicoletta98 a to kedy bolo ? zakony sa menia a dnes papierova PN je uz vynimkou
@mamina7070 pred týždňom 🙂 nebola to papierová PN, len potvrdenie pre pacienta, že ma neobmedzene vychádzky
@mamina7070 tak taketo vychadzky neexistuju. Su od 8-12, potom 15-20 napriklad. Ale urcite nie. Toto je na zrusenie PN okamzite zo strany revizneho.
@anonym_autor akože mne bývalo zle ja som nejak ani nechodila z domu mala som aj vychádzky niekoľko hodín ale aj tak tu nikto nebol za 7 ci 8 Mesiacov ani raz....
@petinka9 mala si vychádzky viac než 4hodiny denne? Mala si rizikové tehotenstvo či?
@mamina7070 pred týždňom 🙂 nebola to papierová PN, len potvrdenie pre pacienta, že ma neobmedzene vychádzky
@nicoletta98 dodávam, že ich môže tak mat max mesiac, resp do ďalšej kontroly
@anonym_9f823d to je strasne, cize ukoncia podla svojej nalady, resp. tlaku zhora
@anonym_autor mas lieky? Liecis sa dlho? Mas na to aj ID? Bola si v nemocnici?
@nicoletta98 vychadzky sa zapisuju do systemu ePN a tie platia ak si ich chces pozriet prihlas sa do elektronickeho uctu poistenca
tam je miesto pravdy, je mozne dat vynimocne specialnu vychadzku ale neplati to na dlhsie obdobie a taketo vynimky su posudzovane aj reviznymi lekarmi a viac sa take pn sleduju
@anonym_autor ano mala som.
@nicoletta98 vychadzky sa zapisuju do systemu ePN a tie platia ak si ich chces pozriet prihlas sa do elektronickeho uctu poistenca
tam je miesto pravdy, je mozne dat vynimocne specialnu vychadzku ale neplati to na dlhsie obdobie a taketo vynimky su posudzovane aj reviznymi lekarmi a viac sa take pn sleduju
@mamina7070 veď si napísala to iste, čo aj ja, len inak 😃
@anonym_autor mas lieky? Liecis sa dlho? Mas na to aj ID? Bola si v nemocnici?
@anonym_9f823d mam lieky, liecim sa 10 rokov, mavam relapsy
@petinka9 ano je to tak, kamaratke nikto nebol rok, vacsinou niekomu clovek lezi v zaludku a skusa
@anonym_autor rok uz teraz dajo malokomu ...mna stiahli z PN aj napriek nedolieceniu psychicka diagnoza.
@mamina7070 veď si napísala to iste, čo aj ja, len inak 😃
@nicoletta98 ty poses o nejakom papierovom potvrdeni to si mozes pouzit ako chces ale plati to co je v systeme a neobmedzene vychadzky proste nie su
@nicoletta98 ty poses o nejakom papierovom potvrdeni to si mozes pouzit ako chces ale plati to co je v systeme a neobmedzene vychadzky proste nie su
@mamina7070 písala som ti, že sa nejdem hadat 🤷🏼♀️ každý ma svojho boha
Vo velmi vynimocnych pripadoch mozu existovat PN od 0.00hod.-23.59hod.., napriklad ked ma clovek rychlo zhorsujucu sa onkologicku diagnozu, je zjavne, ze do par tyzdnov zomrie, aj obvodny lekar si taketo vychadzky vie obhajit pred SP... Ten clovek ma pred sebou posledne chvile zivota a liecebny rezim pre neho straca zmysel... Inak, vo vseobecnosti, onkologickych pacientov SP realne v 99.9% nekontroluje...
@anonym_9f823d su na vynimocne pripady pri dlhsich pn
@anonym_autor čo riesis? Si PN a mimo vychádzok musíš byť doma. Je úplne jedno či je leto alebo zima
@anonym_autor áno, volala mi pani zo sociálky, že chce prísť na kontrolu, potom zistila, že mám vychádzky 7-22:00 tak to bolo v poriadku.. ..bolo to na základe udania, aj som mal info, že kontroly chodia len na základe udania, ale keď už kontrola ide tak skontrolujú všetkých pn v okolí.. ..neobmedzené vychádzky neexistujú, 7-22:00 je asi maximum čo je možné..
@anonym_autor áno, volala mi pani zo sociálky, že chce prísť na kontrolu, potom zistila, že mám vychádzky 7-22:00 tak to bolo v poriadku.. ..bolo to na základe udania, aj som mal info, že kontroly chodia len na základe udania, ale keď už kontrola ide tak skontrolujú všetkých pn v okolí.. ..neobmedzené vychádzky neexistujú, 7-22:00 je asi maximum čo je možné..
@knmmch poznam stalo sa mi to, tiez myslim ze ludia, ktori su schopni zavidiet chorobu to maju na svedomi, ja som tiez raz mala a rovno mi pani povedala, ze na zaklade udania a natolko sa anonym v danej chvili zatajoval, ze to podaval akoze z BA z centraly, ale pekne im to zivot casom vratil
Neobmedzene vychádzky existujú - môže ich dať psychiater, nie obvodná. Treba si zistiť info predtým než idete písať…
@nicoletta98 neexistujú neobmedzené vychádzky, a mne dal 7-22:00 vychádzky obvodný lekár..
@anonym_autor vieš čo, ja som celé tehotenstvo robila, až posledný mesiac mi bývalo zle, tam mi Dr dal PN, a hneď o tri dni kontrola. A keby manžel nebol doma, tak ani by som neotvoril, lebo tak tvrdo som spala 😄😳
@anonym_041609 mojej manželke prišla tiež kontrola kratko po začatí pn hneď ráno o 8:00 a o 10:00 prišli ešte raz. :-/
@anonym_9f823d musela? z akého dôvodu?
@anonym_9f823d musela? z akého dôvodu?
@knmmch na rozhodnutie lekara SP, ktory usudil, ze PN nie je dovodna.

@anonym_autor urcite kontroly nie su hlava-nehlava ako sa tu pise. SP nema tolko pracovnikov, aby chodili kazdemu na kontrolu. moja kolegyna ma PN od 1.2. s (vymyslenou) psycho dg., kontrola jej este nebola ani raz. liecebny rezim porusuje, zamestnavatel posielal opakovane vyzvu SP na kontrolu liecebneho rezimu, opatovne sa dopytoval na vysledok a zo SP prislo vyrozumenie, ze SP kontroly vykonava nahodne a nie je mozne zabezpecit kontrolu kazdeho, pretoze SP na to nema dostatok pracovnikov.
Ja som bola na PN 3/4 tehotenstva a na kontrolu mi nikto nebol.
@matkahelka presne kvoli tomu, ze sp nema dostatok pracovnikov, si myslim, ze kontroly v lete nie su nahodne