icon

Kontroly počas práceneschopnosti v lete

23. júl 2025

Pekný večer,

poprosím pnkárov o odpoved, ktorí u PN z dovodu depresie, (alebo inej psychiatrickej diagnozy) mali ste kontrolu pocas letnych prazdnin? Ak ano, mate tusenie, ze niekto na vas poslal, alebo to bolo nahodne? popripade je tu niekto s neobmedzenymi vychadzkami? Dakujem

Strana
z3
viestta
23. júl 2025

@anonym_autor kontrolorom vygeneruje system zoznam ludi, ktorych maju skontrolovat a oni potom idu adresa po adrese. Nikto nikoho nemusi na kontrolu posielat, Ked nie si doma a mas vychadzky a kontrola ta nenajde, jednoducho im oznamis, ze si bola na vychadzke

anonym_9f823d
23. júl 2025

Kontroly sú teraz náhodné a intenzívne, aj cez víkendy, aj večer. Cieľ je ukončovať PNky. Jedným z nástrojov je nenájsť toho človeka doma. Druhý je, že posudkový lekár si ťa môže predvolať kedykoľvek a PNku ti ukončiť. Inak nikto ťa nenahlasuje, prídu. Neobmedzene vychádzky neexistujú.

nicoletta98
23. júl 2025

Ak máš neobmedzene vychádzky, tak na čo by chodili ?

autor
23. júl 2025

ano viem, ale kedze mam skusenost, ked sa mi dotycna priznala, ze poslala, tak sa pytam na skusenosti inych ludi, lebo na privelke nahody neverim 🙂

autor
23. júl 2025
@nicoletta98

Ak máš neobmedzene vychádzky, tak na čo by chodili ?

@nicoletta98 nemám, mám ich este len mat

autor
23. júl 2025
@anonym_9f823d

Kontroly sú teraz náhodné a intenzívne, aj cez víkendy, aj večer. Cieľ je ukončovať PNky. Jedným z nástrojov je nenájsť toho človeka doma. Druhý je, že posudkový lekár si ťa môže predvolať kedykoľvek a PNku ti ukončiť. Inak nikto ťa nenahlasuje, prídu. Neobmedzene vychádzky neexistujú.

@anonym_9f823d rozumiem, viem, ze idu po pnkach hlava nehlava aj opravnenych

anonym_9f823d
23. júl 2025
@anonym_autor

@nicoletta98 nemám, mám ich este len mat

@anonym_autor neobmedzené vychádzky neexistujú, lekár musí vyznačiť začiatok a koniec vychádzky. A keď si myslíš, že veľké okno na vychádzky ti dá flexibilitu, mýliš sa. O to viac ťa bude chcieť revízny lekár ukončiť. A to ti hovorím overenú info.

autor
23. júl 2025
@anonym_9f823d

@anonym_autor neobmedzené vychádzky neexistujú, lekár musí vyznačiť začiatok a koniec vychádzky. A keď si myslíš, že veľké okno na vychádzky ti dá flexibilitu, mýliš sa. O to viac ťa bude chcieť revízny lekár ukončiť. A to ti hovorím overenú info.

@anonym_9f823d su na vynimocne pripady pri dlhsich pn

anonym_9f823d
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_9f823d su na vynimocne pripady pri dlhsich pn

@anonym_autor čo je pre teba neobmedzená PN?

anonym_041609
23. júl 2025
@anonym_autor

ano viem, ale kedze mam skusenost, ked sa mi dotycna priznala, ze poslala, tak sa pytam na skusenosti inych ludi, lebo na privelke nahody neverim 🙂

@anonym_autor priznám sa, že som poslala avízo na SP, že dotyčná osoba vtedy a vtedy nebude doma, mala som aj dôkaz, a presne v tom čase jej aj prišla kontrola, povedali jej, že ju niekto nahlásil že porušuje PN.

mamina7070
23. júl 2025

neobmedzene vychadzky na PN neexistuju a kontorluju sa vsetky PN bez ohladu na diagnozu
a prave taketo dlhodobe PN sa kontroluju

anonym_5ca05d
23. júl 2025
@anonym_041609

@anonym_autor priznám sa, že som poslala avízo na SP, že dotyčná osoba vtedy a vtedy nebude doma, mala som aj dôkaz, a presne v tom čase jej aj prišla kontrola, povedali jej, že ju niekto nahlásil že porušuje PN.

@anonym_041609 a co si z toho akože mala🙄

autor
23. júl 2025
@anonym_041609

@anonym_041609 hm a preco si to urobila? chcela si jej ublizit?

anonym_9f823d
23. júl 2025
@anonym_5ca05d

@anonym_5ca05d a čo z toho mal ten dotyčný? Veď je na PN a má dodržiavať liečebný režim a vychádzky. Na čo ich porušil?

autor
23. júl 2025
@mamina7070

neobmedzene vychadzky na PN neexistuju a kontorluju sa vsetky PN bez ohladu na diagnozu
a prave taketo dlhodobe PN sa kontroluju

@mamina7070 len som rozmyslala ze aka je sanca pri tisickach PN, ze pride po 3 mesiacoch kontrola bez toho, aby niekto nezavidel chorobu, doprajem nahlasovatelom 😍

anonym_041609
23. júl 2025
@anonym_5ca05d

@anonym_5ca05d to, že sa nám kolegyniam vysmievala, že ona ma známu doktorku a dá jej PN na cele leto a zariadi aby jej neprišla kontrola. Ešte sa nezabudla pochváliť, že jej dala doktorka PN na polroka aby si oddýchla.

autor
23. júl 2025
@anonym_041609

@anonym_5ca05d to, že sa nám kolegyniam vysmievala, že ona ma známu doktorku a dá jej PN na cele leto a zariadi aby jej neprišla kontrola. Ešte sa nezabudla pochváliť, že jej dala doktorka PN na polroka aby si oddýchla.

@anonym_041609 tak to je ine, to je pekne hlupa

nicoletta98
23. júl 2025

Neobmedzene vychádzky existujú - môže ich dať psychiater, nie obvodná. Treba si zistiť info predtým než idete písať…

autor
23. júl 2025
@nicoletta98

Neobmedzene vychádzky existujú - môže ich dať psychiater, nie obvodná. Treba si zistiť info predtým než idete písať…

@nicoletta98 ano je to tak, su vynimky

anonym_041609
23. júl 2025
@anonym_autor

@mamina7070 len som rozmyslala ze aka je sanca pri tisickach PN, ze pride po 3 mesiacoch kontrola bez toho, aby niekto nezavidel chorobu, doprajem nahlasovatelom 😍

@anonym_autor vieš čo, ja som celé tehotenstvo robila, až posledný mesiac mi bývalo zle, tam mi Dr dal PN, a hneď o tri dni kontrola. A keby manžel nebol doma, tak ani by som neotvoril, lebo tak tvrdo som spala 😄😳

mamina7070
23. júl 2025
@nicoletta98

@anonym_autor aj po troch dnoch moze prist, aj bez nahlasovatela
@nicoletta98 neexistuju moze byt napr ze 8-18 a pod ale neobmedzene nie su (nie je to mozne zadat v systeme ePN

maciatkolulu
23. júl 2025
@anonym_autor

@nicoletta98 ano je to tak, su vynimky

@anonym_autor však normálne dodrziavaj,co ti stanovil Dr podľa tvojej diagnóze a máš. Nerozumiem týmto otázkam. Nemáš dovolenku,niebsi na úrade práce,si chorá a máš práceneschopnosť. Ja nerozumiem čo vlastne teda akože chces...

autor
23. júl 2025
@anonym_041609

@anonym_autor vieš čo, ja som celé tehotenstvo robila, až posledný mesiac mi bývalo zle, tam mi Dr dal PN, a hneď o tri dni kontrola. A keby manžel nebol doma, tak ani by som neotvoril, lebo tak tvrdo som spala 😄😳

@anonym_041609 to mohli kludne z roboty, keby sa mne vtedy nepriznali tiez by som myslela, ze nahoda

anonym_9f823d
23. júl 2025
@nicoletta98

@nicoletta98 citujem vyjadrenie SP: Z uvedeného teda vyplýva, že stanovenie rozsahu a času povolených vychádzok počas trvania dočasnej pracovnej neschopnosti je v pôsobnosti ošetrujúceho lekára, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť poistencovi. Zároveň je zrejmé, že vychádzky musia byť časovo vymedzené, pojem „neobmedzené vychádzky“ zákon nepozná.
V prípade, ak ošetrujúci lekár posúdi, že je dôvodná úprava štandardne povolených vychádzok vzhľadom na Váš zdravotný stav, modifikuje povolené vychádzky vo vhodnom rozsahu.

marianarem
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Po 3 mesiacoch? Sestra bola doma len na par dni s akutnou chorobou a kontrola jej prisla. Tie kontroly proste chodia, tak ako revizori v MHD - hocikedy, hocikde a pomerne casto.

autor
23. júl 2025
@marianarem

@anonym_autor Po 3 mesiacoch? Sestra bola doma len na par dni s akutnou chorobou a kontrola jej prisla. Tie kontroly proste chodia, tak ako revizori v MHD - hocikedy, hocikde a pomerne casto.

@marianarem dakujem za odpoved 🙂

petinka9
23. júl 2025

@anonym_autor ja som bola na pnke takmer od začiatku tehotenstva a nikto neprišiel ani raz

matkahelka
23. júl 2025

@anonym_autor urcite kontroly nie su hlava-nehlava ako sa tu pise. SP nema tolko pracovnikov, aby chodili kazdemu na kontrolu. moja kolegyna ma PN od 1.2. s (vymyslenou) psycho dg., kontrola jej este nebola ani raz. liecebny rezim porusuje, zamestnavatel posielal opakovane vyzvu SP na kontrolu liecebneho rezimu, opatovne sa dopytoval na vysledok a zo SP prislo vyrozumenie, ze SP kontroly vykonava nahodne a nie je mozne zabezpecit kontrolu kazdeho, pretoze SP na to nema dostatok pracovnikov.
Ja som bola na PN 3/4 tehotenstva a na kontrolu mi nikto nebol.

nicoletta98
23. júl 2025
@mamina7070

@anonym_autor aj po troch dnoch moze prist, aj bez nahlasovatela
@nicoletta98 neexistuju moze byt napr ze 8-18 a pod ale neobmedzene nie su (nie je to mozne zadat v systeme ePN

@mamina7070 videla som papier, kde boli vychádzky od 0:00 do 23:59, ale nejdem sa hadat 😃

autor
23. júl 2025
@petinka9

@anonym_autor ja som bola na pnke takmer od začiatku tehotenstva a nikto neprišiel ani raz

@petinka9 ano je to tak, kamaratke nikto nebol rok, vacsinou niekomu clovek lezi v zaludku a skusa

Strana
z3