Kontroly počas práceneschopnosti v lete
Pekný večer,
poprosím pnkárov o odpoved, ktorí u PN z dovodu depresie, (alebo inej psychiatrickej diagnozy) mali ste kontrolu pocas letnych prazdnin? Ak ano, mate tusenie, ze niekto na vas poslal, alebo to bolo nahodne? popripade je tu niekto s neobmedzenymi vychadzkami? Dakujem
Kontroly sú teraz náhodné a intenzívne, aj cez víkendy, aj večer. Cieľ je ukončovať PNky. Jedným z nástrojov je nenájsť toho človeka doma. Druhý je, že posudkový lekár si ťa môže predvolať kedykoľvek a PNku ti ukončiť. Inak nikto ťa nenahlasuje, prídu. Neobmedzene vychádzky neexistujú.
Ak máš neobmedzene vychádzky, tak na čo by chodili ?
ano viem, ale kedze mam skusenost, ked sa mi dotycna priznala, ze poslala, tak sa pytam na skusenosti inych ludi, lebo na privelke nahody neverim 🙂
Ak máš neobmedzene vychádzky, tak na čo by chodili ?
@nicoletta98 nemám, mám ich este len mat
Kontroly sú teraz náhodné a intenzívne, aj cez víkendy, aj večer. Cieľ je ukončovať PNky. Jedným z nástrojov je nenájsť toho človeka doma. Druhý je, že posudkový lekár si ťa môže predvolať kedykoľvek a PNku ti ukončiť. Inak nikto ťa nenahlasuje, prídu. Neobmedzene vychádzky neexistujú.
@anonym_9f823d rozumiem, viem, ze idu po pnkach hlava nehlava aj opravnenych
@nicoletta98 nemám, mám ich este len mat
@anonym_autor neobmedzené vychádzky neexistujú, lekár musí vyznačiť začiatok a koniec vychádzky. A keď si myslíš, že veľké okno na vychádzky ti dá flexibilitu, mýliš sa. O to viac ťa bude chcieť revízny lekár ukončiť. A to ti hovorím overenú info.
@anonym_autor neobmedzené vychádzky neexistujú, lekár musí vyznačiť začiatok a koniec vychádzky. A keď si myslíš, že veľké okno na vychádzky ti dá flexibilitu, mýliš sa. O to viac ťa bude chcieť revízny lekár ukončiť. A to ti hovorím overenú info.
@anonym_9f823d su na vynimocne pripady pri dlhsich pn
@anonym_9f823d su na vynimocne pripady pri dlhsich pn
@anonym_autor čo je pre teba neobmedzená PN?
ano viem, ale kedze mam skusenost, ked sa mi dotycna priznala, ze poslala, tak sa pytam na skusenosti inych ludi, lebo na privelke nahody neverim 🙂
@anonym_autor priznám sa, že som poslala avízo na SP, že dotyčná osoba vtedy a vtedy nebude doma, mala som aj dôkaz, a presne v tom čase jej aj prišla kontrola, povedali jej, že ju niekto nahlásil že porušuje PN.
neobmedzene vychadzky na PN neexistuju a kontorluju sa vsetky PN bez ohladu na diagnozu
a prave taketo dlhodobe PN sa kontroluju
@anonym_autor priznám sa, že som poslala avízo na SP, že dotyčná osoba vtedy a vtedy nebude doma, mala som aj dôkaz, a presne v tom čase jej aj prišla kontrola, povedali jej, že ju niekto nahlásil že porušuje PN.
@anonym_041609 a co si z toho akože mala🙄
@anonym_041609 hm a preco si to urobila? chcela si jej ublizit?
@anonym_5ca05d a čo z toho mal ten dotyčný? Veď je na PN a má dodržiavať liečebný režim a vychádzky. Na čo ich porušil?
neobmedzene vychadzky na PN neexistuju a kontorluju sa vsetky PN bez ohladu na diagnozu
a prave taketo dlhodobe PN sa kontroluju
@mamina7070 len som rozmyslala ze aka je sanca pri tisickach PN, ze pride po 3 mesiacoch kontrola bez toho, aby niekto nezavidel chorobu, doprajem nahlasovatelom 😍
@anonym_5ca05d to, že sa nám kolegyniam vysmievala, že ona ma známu doktorku a dá jej PN na cele leto a zariadi aby jej neprišla kontrola. Ešte sa nezabudla pochváliť, že jej dala doktorka PN na polroka aby si oddýchla.
@anonym_5ca05d to, že sa nám kolegyniam vysmievala, že ona ma známu doktorku a dá jej PN na cele leto a zariadi aby jej neprišla kontrola. Ešte sa nezabudla pochváliť, že jej dala doktorka PN na polroka aby si oddýchla.
@anonym_041609 tak to je ine, to je pekne hlupa
Neobmedzene vychádzky existujú - môže ich dať psychiater, nie obvodná. Treba si zistiť info predtým než idete písať…
Neobmedzene vychádzky existujú - môže ich dať psychiater, nie obvodná. Treba si zistiť info predtým než idete písať…
@nicoletta98 ano je to tak, su vynimky
@mamina7070 len som rozmyslala ze aka je sanca pri tisickach PN, ze pride po 3 mesiacoch kontrola bez toho, aby niekto nezavidel chorobu, doprajem nahlasovatelom 😍
@anonym_autor vieš čo, ja som celé tehotenstvo robila, až posledný mesiac mi bývalo zle, tam mi Dr dal PN, a hneď o tri dni kontrola. A keby manžel nebol doma, tak ani by som neotvoril, lebo tak tvrdo som spala 😄😳
@anonym_autor aj po troch dnoch moze prist, aj bez nahlasovatela
@nicoletta98 neexistuju moze byt napr ze 8-18 a pod ale neobmedzene nie su (nie je to mozne zadat v systeme ePN
@nicoletta98 ano je to tak, su vynimky
@anonym_autor však normálne dodrziavaj,co ti stanovil Dr podľa tvojej diagnóze a máš. Nerozumiem týmto otázkam. Nemáš dovolenku,niebsi na úrade práce,si chorá a máš práceneschopnosť. Ja nerozumiem čo vlastne teda akože chces...
@anonym_autor vieš čo, ja som celé tehotenstvo robila, až posledný mesiac mi bývalo zle, tam mi Dr dal PN, a hneď o tri dni kontrola. A keby manžel nebol doma, tak ani by som neotvoril, lebo tak tvrdo som spala 😄😳
@anonym_041609 to mohli kludne z roboty, keby sa mne vtedy nepriznali tiez by som myslela, ze nahoda
@nicoletta98 citujem vyjadrenie SP: Z uvedeného teda vyplýva, že stanovenie rozsahu a času povolených vychádzok počas trvania dočasnej pracovnej neschopnosti je v pôsobnosti ošetrujúceho lekára, ktorý poskytuje zdravotnú starostlivosť poistencovi. Zároveň je zrejmé, že vychádzky musia byť časovo vymedzené, pojem „neobmedzené vychádzky“ zákon nepozná.
V prípade, ak ošetrujúci lekár posúdi, že je dôvodná úprava štandardne povolených vychádzok vzhľadom na Váš zdravotný stav, modifikuje povolené vychádzky vo vhodnom rozsahu.
@anonym_autor Po 3 mesiacoch? Sestra bola doma len na par dni s akutnou chorobou a kontrola jej prisla. Tie kontroly proste chodia, tak ako revizori v MHD - hocikedy, hocikde a pomerne casto.
@anonym_autor Po 3 mesiacoch? Sestra bola doma len na par dni s akutnou chorobou a kontrola jej prisla. Tie kontroly proste chodia, tak ako revizori v MHD - hocikedy, hocikde a pomerne casto.
@marianarem dakujem za odpoved 🙂
@anonym_autor ja som bola na pnke takmer od začiatku tehotenstva a nikto neprišiel ani raz
@anonym_autor urcite kontroly nie su hlava-nehlava ako sa tu pise. SP nema tolko pracovnikov, aby chodili kazdemu na kontrolu. moja kolegyna ma PN od 1.2. s (vymyslenou) psycho dg., kontrola jej este nebola ani raz. liecebny rezim porusuje, zamestnavatel posielal opakovane vyzvu SP na kontrolu liecebneho rezimu, opatovne sa dopytoval na vysledok a zo SP prislo vyrozumenie, ze SP kontroly vykonava nahodne a nie je mozne zabezpecit kontrolu kazdeho, pretoze SP na to nema dostatok pracovnikov.
Ja som bola na PN 3/4 tehotenstva a na kontrolu mi nikto nebol.
@anonym_autor aj po troch dnoch moze prist, aj bez nahlasovatela
@nicoletta98 neexistuju moze byt napr ze 8-18 a pod ale neobmedzene nie su (nie je to mozne zadat v systeme ePN
@mamina7070 videla som papier, kde boli vychádzky od 0:00 do 23:59, ale nejdem sa hadat 😃
@anonym_autor ja som bola na pnke takmer od začiatku tehotenstva a nikto neprišiel ani raz
@petinka9 ano je to tak, kamaratke nikto nebol rok, vacsinou niekomu clovek lezi v zaludku a skusa

@anonym_autor kontrolorom vygeneruje system zoznam ludi, ktorych maju skontrolovat a oni potom idu adresa po adrese. Nikto nikoho nemusi na kontrolu posielat, Ked nie si doma a mas vychadzky a kontrola ta nenajde, jednoducho im oznamis, ze si bola na vychadzke