icon

Krivé obvinenie od lekárky. Môžem podať sťažnosť?

14. mar 2024

Dobre ráno. Prosím vás neviem si dať radu, po prebdenej noci som úplne psychicky na dne. Dcéra (3r.) od minulého roka od novembra trpí zápalom tam dole. Všetko to začalo ako z jaslí prestúpila do škôlky. Boli zistené ecoli baktéria. Je to vacinou pri tom keď si dieťa po veľkej potrebe zle utrie alebo vôbec. V škôlke asi na to extra pozor nedali keď mi veľa krat prišla s okakanou ritkou. Trvalo dni dokedy som ju dala dokopy. O týždeň zase… obvodná cez telefon predpísala masticku. Zdalo sa že zaberá ale po víkende ako prišla do škôlky zase to iste. Vyšetrila ju gynekologička, vzala vyter. Pobedala že o takýchto detičiek je to bežne nakoľko sú škôlky kde učiteľky nepozerajú na hygienu. No pre mňa prišiel sok keď sa chcela mala pred škôlkou vycikat a keď som uvidela v akom stave sú zachodiky bolo mi zle. Skoro na ľadom ocikane dosky. Medzi tým ako brala masticku od gynekologicky po druhý krat tak tiež jej prestala zaberať. Pridal sa aj vysyp zozadu na stehnách. Na druhý deň som išla rovno k obvodnej nech sa vyjadrí či je to Normlane. Opísala som jej všetko… Plus výsledky z mocu nemala dobre, nejaký zápal. Žiaľ ale nevieme aký nakoľko sa na to úplne vykašľala, neriešila zle výsledky ani vysyp na nohách. Namiesto toho mi s chladných pohľadom povedala že ak sa jej to ešte vráti pošle ku mne domov socilaku. Mňa vlastnú matku obvinila zo zneužívania. Bol to sok z ktorého sa nespamatam asi nikdy. Nemala ani charakter zatvoriť dvere do čakárne kde to počula ďalšia osoba. Ja som čakala že jej vezmú ďalšie odbery, ďalšie vytery,krv… pošlú k urologovi. Namiesto toho očakávam návštevu soc.pracovníkov u mňa doma. Dcéru som dala ešte v ten deň pozrieť inému lekárovi na pohotovosti. Zostal zarazeny. Že mala by som si s doktorkou pohovoriť ale nakoľko ma obnovila z takého závažného činu… proste moja psychika sa rozbila. Je možné podať podnet na lekárku ? Dokonca ju gynekologička vyšetrovala a myslím si ze ona ako odborník by to riešila ako prvá. Ona ma upokojovala ze keď je to opakovane je to proste vec ktorá sa stáva v škôlkach kde sa deti utieraju samé. Neviem čo mám robiť. Som zúfalá a neskutočne poníženia tým ako ma obvinila a postupila pred inými osobami.

Strana
z2
kacena4
14. mar 2024

prepac ale dr ma podozrenie zo zneužívania (neviem akeho) a ty sa urazis a ofucis ze to musis riesit na konovi, miesto toho aby si hladala potencionalne riziko zneuzivania? to dr tvrdila ze ju ty zneuzivas? kludne to moze byt v skolke.... takze tam by som zacala robit brajgel keby moje dieta opakovane malo problem. nebud vstahovacna ale skus riedit situaciu... co keby sa to potvrdilo? (najhorsi scenar viem) ale keďže nemas co skryvat nechápem preco si ponížená... co to chuda dieťa ako sa musi citit ono!? drzim palceky nech je zdrava

samimami777
14. mar 2024

Myslím si že miesto podstatných vecí riešiš tie menej. Za 1. Ak vieš že býva v škôlke opakovane ocikané špinavé wc tak prvé čo by som spravila by bolo že by som naučila dcérku pred každou potrebou najprv toaletným papierom si utrieť pekne dosku 2. Keď ti chodí s okakanou riťkou tak je predovšetkým problém tam , že dcérka sa evidentne nevie dobre po veľkej potrebe očistiť čo v škôlke by už mala. Doma by som to a ňou lepšie nacvičila . Akým smerom sa okakané utiera , ako sa čo najlepšie vytrieť atď poprípade ak jej to naozaj nejde by som jej zbalila do škôlky malý balíček vlhčených obrúskov a povedala jej nech na veľkú potrebu si zoberie tie, s tými sa utrie lepšie . 3. Predovšetkým by som sa sťažovala riaditeľke na prístup učiteliek, odfotila záchody a zobrala lekárske správy aby videli ako ich prístup škodí zdraviu tvojho dieťaťa a urgovala aby tvojej dcére venovali v oblasti hygieny zvýšenú pozornosť nakoľko jej to spôsobuje zdravotné problémy ak nechcú aby si to riešila na vyšších miestach

tamitamitami
14. mar 2024

@kacena4 Určite by bolo každej matke "veľmi príjemné" keby doktorka pred celou čakárňou ľudí začne rozprávať že ak ešte raz prídu z týmto problémom pošle sociálku a obviní ju zo zneužívania (či už priamo alebo nepriamo).
Takéto veci sa majú riešiť v prvom rade za zatvorenými dverami a hlavne slušne. Ak mala takéto podozrenie mohla jej povedať že dcéru pošle ešte raz na gynekológiu aby vyvrátili aj túto možnosť. Ak má podozrenie že matka zanedbáva dcéru mohla jej tiež slušne povedať že sa jej to celé nezdá a bude kontrovať sociálku nech preveria pomery doma aj v škôlke aby sa prišlo na príčinu problému.

jaskolka
14. mar 2024

V prvom rade by si to mala riešiť v škôlke. Normálne povedať učiteľkam, ci riaditeľke, aký má dcéra problém, poukázať na to, ze si nasla špinavé ocikane WC, a následne si žiadať vyšetrenie u urológa, gynekologa.

mamatroch
14. mar 2024

1. ked budu zachody v skolke opat taketo, odfotit ako dokaz, idealne pocas viac roznych dni.
2. dcerke dat do skrinky dezinfekcne utierky a naucit ju vzdy pred pouzitim toalety mimo domu - aj ked vyzera cisto - utriet zachodovu dosku skor nez si na nu sadne.
3. zacat dcere prat nohavicky na 60⁰ a zehlit z vnutornej strany (ak uz to robis, pokracuj).
4. podat si prihlasku do inej skolky.

K bodu 4 - ver mi, ze viem o com hovorim. Dcerku zial prvy rok nevzali do skolky, kam sme chceli (kde uz chodila starsia a boli sme spokojni), no tym, ze mi skoncil RD a musela som do prace, dali sme ju do inej. Podotykam, ze az v tom septembri mala tri roky. Hned na prvom rodicovskom nam riaditelka (mlada ambiciozna a hlavne bezdetna, co sa ukazalo ako klucove) oznamila, - doslovne citujem - ze "oni su pedagogicky personal a nie su tam na to, aby nasim detom utierali zadky". Ako sa asi tak ma ledva 3-rocne dieta utriet po stolici?!
Dcera sa tam zacala pocikavat (nehodu predtym nemala uz hadam aj rok, pol roka uz aj bez nocnej plienky), v jeden den az dvakrat, dokonca sa tam raz pokakala... (este na mna s podozrenim ta riaditelka pozerala, ze ci je vobec odplienkovana).
Vrchol vsetkeho bolo, ked som ju raz nastastie vyzdvihla po obede a celou cestou domov (takmer 30 min peso) mi poplakavala, ze ju stipe ritka. Doma som ju isla pozriet a mala ju cervenu, ale ze uplne strasne, az do krvi vystipanu, otvorene rany... Toto v zivote nemala ani ked plienky nosila... Totiz v skolke v ten den kakala, evidentne hned rano a sama sa utrela ako si "pedagogicka pracovnicka" zelala... Osprchovala som ju a letela kupit sudokrem, trvalo x dni, kym sa jej to zahojilo a bola vobec schopna si sadnut. Par dni na to mala 3. narodeniny a este aj svoju narodeninovu tortu jedla postojacky...
Casom sa jej podarilo kakanie v skolke eliminovat a na velku uz chodila len doma.
Od dalsieho roku sla do skolky, kde sme ju chceli dat i povodne. Do tej mi chodi mimochodom uz 3. dieta a tam ziadna p.ucitelka nema problem s utretim ritky dietata. A niektore z nich to robia 10-ky rokov. Tam sa mi system paci: 3-rocnym utieraju oni, 4-rocne uz nabadaju utriet sa same a oni utru este raz poriadne. Od 5-6 rocnych to uz vyzaduju, aby sa sami utreli, ale skontroluju a v pripade potreby utru este raz.

yvanielka
14. mar 2024

@juliet86 to dievčatko má predsa opakované gynekologické zápaly a neriešili kontaktnú dermatitídu - ak máš na mysli teda vyrážku vzadu na stehne..dr. sa to už zjavne nezdá

yvanielka
14. mar 2024

A nikto iný nemá v škôlke také problémy?

deedol
14. mar 2024

@yvanielka nikto iny nemusi nutne mat. mozno nekaka v skolke (moj maly napr. takmer nikdy), mozno sa vie lepsie utriet, mozno prave toto dievcatko je na to nachylne... (vezmi si, ze aj my dospele to mame rozne - niekto ma vacsi sklon k mykozam a pod., niekto nema za cely zivot ziadnu.)
autorka, dostala si dobre rady ohladom riesenia situacie.
co sa tyka riesenia s dr., chyba info, co presne povedala - ci spomenula len socialku (kvoli zanedbanej starostlivosti) alebo socialku a zneuzivanie. v kazdom pripade to od nej nebolo spravne (uz len to, ze ti to nepovedala v sukromi), ale druhe je viac cez ciaru ako prve.

monicatko20
14. mar 2024

Autorka držím v prvom rade palce, aby sa ti podarilo malinkej čím skôr pomôcť..žiaľ bez toho aby si malinký naučila utierat fakt predtým wc sa asi nezaobídete..ja mam problémy od malička, tiež som ,,fajnova,, a stačí len zmena vloziek a je zle..Takže určite pomôže, ak si mala bude vedieť ten zachodik utrieť.. taktiež sa po cikani poriadne poutierat..momentálny problém skus riešiť aj s urologom, môže mať chytený mechúr tým pádom sa problémy zo spolu môžu vracať a nemusí to mať vôbec gyn. pôvod..a co sa škôlky a lekárky týka, asi by som spravila taky cirkus, že by si ma zapamätali asi dosť dlho..každopádne by som s potvrdenou diagnózou asi začala zverejnením čistoty WC na fb!Neboj nič, ze by si začali dávať pozor..ďalej určite podnet na hygienu..samozrejme ak sa potvrdí, že ma mala problémy odtiaľ. Držím palce

zojanka
14. mar 2024

Páči sa mi že riešiš právnika za svoje urazené ego, ale záchody a hygienu v škôlke kvôli svojej dcére neriešiš.
To, že doktorka povedala že zavolá sociálku, neznamena že kvôli zneužívaniu. S najväčsou pravdepodobnosťou myslela zanedbávanie starostlivosti - hygieny. A ani sa jej nečudujem, keď tam furt nosíš dieťa s takýmito zdravotnými problémami. Presne ako tu už odznelo, objaví sa niekde zanedbané alebo zneužívané dieťa a všetci sa rozhorčujú ako to, že to nikto nevidel, neriešil .... a keď sa lekárka o dieťa zaujíma, chce dať situáciu preveriť, tak poďme ju žalovať a vláčiť po súdoch..

juliet86
14. mar 2024

@drahomirrra naozaj si myslis ze gynekologicka by to v momente neriesila? opakovane gyn zapaly poukazuju na vselico ale ssxualne zneuzitie u 3rocneho dievcatka sa fyzicky manifestuje v prvom rade uplne inymi vecami nez zapalmi

lilka121
14. mar 2024

Len pre zacervenanie taketo podozrenie?Naša malá plienku ešte v 3 rokoch na noc a pomohol nám imazol , dr nám predpísala a bolo.

drahomirrra
14. mar 2024

@juliet86 Ja niesom lekar, ale pravnik, a par krimi spisov som uz v rukach drzala. Nebudem vobec polemizovat a stresovat autorku.

kulumulu123
14. mar 2024

V orvom rade by som riesila s uciteljou/riaditelkou v akom stave su zachody... Ked takto vyzeraju h ed rano to tam nikto neupratuje?? Zbytocne budes riesit masticky ked ti bude dookola nosot domov zapaly a infekcie kvoli spine na zachodovej doske v skolke. Tej Mudr by som povedala presne co si o tomto jej vyjadreni myslim a pekne na plnu hubu nie vulgarne ale razne. Ak sa nezlepsi stav zachovov v skolke potom by som toto riesila s nejakou kontrolou (kde a ako si musis zistit sama)
Prajem pevne nervy a vela zdaru ✊✊✊✊✊

ktochytavzite
17. mar 2024

Lekarka si robi len svoju pracuje dobre ze je takato,vies kolko deti sa zneuziva v rodinach?V Nemecku je to kazde 7 dieta.Cize bud len rada ze mate taku doktorku.
A teraz tvoje dieta chodi k otcovi?Vies dat ruku do ohna ze tvoj ex je v tom nevinne?Co sa tyka skolok preco si sa nestazovala?Preco dieta nenaucis spravnej hygiene? Kolko deti ma takyto podobny problem?Ja byt tvojou lekarkou,tiez to preverim,pretoze deti su lahko zneuzite a ak ide len o plany poplach nech,lepsie ako by sa nieco zanedbalo.
A ty si hlvne prever otca ak k nemu dcera chodi,ci je on v poriadku.

sono2
17. mar 2024

@samimami777 3 ročná ma toto všetko vedieť.
Wow

Strana
z2