icon

Kto kontroluje počas krátkej práceneschopnosti?

naty1997
16. dec 2023

Ahojte som na PN od utorka (12.12) čiže piaty deň. V takomto prípade chodí na kontrolu zamestnávateľ či sociálna poisťovňa?

Strana
z3
naty1997
autor
16. dec 2023

@martinkatinka nikomu nebudem nič vysvetľovať musel by byt totižto záznam od dr o práce neschopnosti. Ktorú nemám;) . Pekný zvyšok dna.

naty1997
autor
16. dec 2023

@martinkatinka ako som už písala. Musel by existovať údaj o mojej práceneschopnosti ktorý není keďže riadne chodím do prace som zdravá ako ryba .

martinkatinka
16. dec 2023

@naty1997 tak nerozumiem naco toto divadlo.... Len si to stupnovala dalej.

naty1997
autor
16. dec 2023

Tak napísala som Ze ci chodí zamestnávateľ alebo sociálka a niektoré hneď máš doma sedieť keď si chorá atď a pritom ani nevedeli príčinu PN. Naštvalo ma to veľmi ľudia ani nepoznajú príčinu a hneď idú komentovať to je presne dnešná doba nevedia absolútne nič a budú komentovať..

palicka
16. dec 2023

@naty1997 moze peist zamestnavatel. Po ukonceni 10 dni posiela zamestnavatel.SP papiere.

luliu
16. dec 2023

@palicka aj SP chodí od prvého dňa PN

luliu
16. dec 2023

@naty1997 ale veď je úplne jedno či si to ty alebo manžel. Chorý má sedieť doma a basta. Von na prechádzku môže ísť ak má vychádzky, ak nemá, hold smola

bublinka1426
16. dec 2023

@naty1997 ???? ak nemas vychadzky, tak asi je pricina jasna nie?

sticker
kat_
16. dec 2023

@naty1997 kedze je teraz PN elektronicka, SP ju vidi hned v systeme a chodi od zaciatku... kolegyni prisli hned na druhy den PN na kontrolu

palicka
16. dec 2023

@luliu a odkial.vwdia o PNke? Ved zamestnanec mi donesie, alebo lekár posle ePN. A az po 10 dnoch posielam.hlasenie do SP

kat_
16. dec 2023

@palicka v systeme SP je pn od prveho dna nahodena, ked ju tam zada lekar

luliu
16. dec 2023

@palicka veď ju vidia v systéme od 1. dna

mamina7070
16. dec 2023

V systeme ju maju odkedy ju lekar vystavi elektronicky (dnes uz su systemy prepojene a funguje vymena dat) ved aj zamestnavatel vidi v GUI rozhrani vystavenu PN hned a zamestnanec ju nedorucuje
a akonahle je v systeme je mozne vykonat kontrolu vyber kontrolovanych nezohladnuje diagnozu ani pohlavie ani dlzku trvania a ani to ci bol pacient kontrolovany napr dva dni dozadu

evaachesa
16. dec 2023

@naty1997 celé toto divadielko mi príde dosť trápne. Je jedno či ide o teba alebo o muža pokiaľ nemáte vychádzky, znamená to, že nemáš vychádzať z domu. Ale môžeme ti to aj nakresliť ak to skôr pochopíš. 😉 A áno, kontroly chodia kedykoľvek.

buberova
16. dec 2023

Celé toto tvoje vystúpenie bolo poriadne trápne..

naty1997
autor
16. dec 2023

@luliu chorý nieje , čiže ostatných ľudí by nakaziť nemohol ak narazaš na to. Keďže má problém s ramenom

martinkatinka
16. dec 2023

Ono je jedno aku ma diagnozu, vychadzky nema. Jeho liecebny rezim je zatial bez vychadzok, cize doma. Ak ho doma nenajdu, porusi liecebny rezim, vezmu mu nemocenske, no nafalej moze ostat na pn bez nahrady prijmu.
Je to uplne jednoduche.

naty1997
autor
16. dec 2023

Neviem ci niektoré z vás majú dislexiu . Ale posledný krát hovorím ze ja PN niesom ..a viac sa k tejto téme vyjadrovať nebudem . Riešte si svoje životy nie životy druhých možno budete potom menej zavistlive ;) dobrú nôcku

naty1997
autor
16. dec 2023

@buberova ale zasmiala som sa riadne ..🤣

naty1997
autor
16. dec 2023

@martinkatinka áno v pondelok ma ísť na kontrolu , v utorok do práce čiže si tie prechádzky vynahradíme. ..ale ďakujem krásne

bublinka1426
17. dec 2023

@naty1997

Ahojte som na PN od utorka (12.12) čiže piaty deň. V takomto prípade chodí na kontrolu zamestnávateľ či sociálna poisťovňa?

🙂

Strana
z3