Má mať dieťa priezvisko po matke?
Zdravim, nechali ste priezvisko po sebe dietatu, ak ste neboli zosobaseni, alebo ste ustupili priatelovi a dali priezvisko po nom? Nemame to velmi idealne, preto aj uvazujem do buducnosti, ze radsej nech ma dieta priezvisko po mne.
Ja som nazoru, ze dieta ma mat priezvisko po matke a ak by priatel chcel, vedel to zmenit. On to vsak nevie rozdychat a ani jeho matka.
Prisla na navstevu a videla moje priezvisko na nohe, hned zacala ze ty nebudes “kovac”, ty budes nas.. odvrkla som, ze nie nebude, ze mu ostane moje priezvisko a ja neustupim. Na matrike sme este neboli. Rozmyslam ok, ci som mimo? Ustupili by ste?
Ja som dieta vynosila, porodila, staram sa o neho, mozno s jeho otcom nezostaneme, ak sa nespamata…
nemam dostatocne argumenty na to, aby to pochopili? Co by ste robili? Ako im to este vysvetlili?
@sheila121 no ja som muzovi uz na prvom rande oznamila, ze priatelovi dieta neporodim. Tak si 2x rozmyslel, co a ako. A ako zo byva -velakrat sa slubuje, ze si chlap zenu vezme a potom nic z toho- na MK je na mrte takych diskusii. Dieta sice nie je majetok, ale nevidim jediny dovod, preco by sa malo volat po otcovi, ktory nechce prebrat zodpovednost len za to, ze s prepacenim na par sekund zasunul....
Syn má priezvisko po mne, na matrike sme boli podpísať súhlas s otcovstvom ešte počas tehotenstva, vzťah máme stále normálny, ale normálne mi príde, že sa syn volá po mne.
Dakujem, tiez mi to pride ako najlepsie riesenie. Neustupim teda🙂
@vevesh Veď akurat toto ani ja nechapem. Načo ženy sexujú s mužmi, ktorých nemilujú, ešte si od nich nechajú aj dieťa spraviť a potom tu revú, že všetci muži sú rovnakí hehe. No neni to logické.
Ja som si dal priezvisko po manželke, moj oco aj dedo hučali, ale zvykli si ;) Deti sa teda volajú po manželke.

Svokre nemusíš nič vysvetľovať, nech sa opýta syna, prečo si ťa nezobral. Ak Vám vzťah úplne nefunguje už teraz, tak ani nerozmýšľaj, žeby si dala meno po ňom.