Majú manželove sestry právo na vyplatenie z domu?
Manželove sestry nás požiadali, aby sme ich vyplatili z domu. Podotýkam dom je stále na svokra. My tam nebývame a ani neplánujeme. Jedna zo sestier tam bývalá par rokov a aj si horné podlažie prerobila no potom sa odsťahovali. Má na to právo, pripadá mi to neetické ved ešte žije svokor.
@michaltat tak potom o ziadnom vyplacani nemoze byt ani rec.
väčšiu sprostosť som ešte nepočula

@michaltat A svokor vie čo jeho dcérenky od tvojho muža požadujú? Vie, že ho už pochovávajú v podstate? Nechápem prečo si myslia, že tvoj muž ich bude vyplácať. Načo by mu bol dom a jedna tretina pozemku? Veď taký dom je potom nepredajný. Normálne treba sestrám vysvetliť, že sa to bude riešiť až príde čas a v zmysle zákona.
@michaltat :D vidím, že nie som sama, kto má blbú švagrinú :D
@michaltat a to, že svokor ma frajerku a ma byt dôvod, že ich mate vyplatiť vy? Zrovna vy? Prečo vy? Čo vy s tým máte? Presne to, čo oni.
Alebo píšeš len niečo a nie všetky okolnosti, alebo je to vymyslené.
Keby sa tohoto dcéry obávali, nepôjdu za bratom, ktorý tam nežije, nenárokuje si , že vyplať nás. To by riešili s otcom, nech dom teda prepíše na všetkých troch ( svoje deti), že sa cítia ohrození, že im nič neostane a získa ho frajerka, nech to rieši . Ale žiadať nezainteresovaného tretieho súrodenca, že vyplať nás? Az ešte z niečoho, čo vôbec nie je jeho?
Alebo to mohla byť alternativa, ako vznikla téma, že to riešili s bratom, že čo ak dom zhrabne milenka. Povedali mu, že nech to s otcom riešia a tlačia na prepis na seba. Brat ( pán manžel autorky) im povedal, že to riešiť nechce, je to otcova vec, ten žije a sestry na to - veď nás teda vyplať, keď to teraz riešiť nechceš, potom si dom nechaj, no my nechceme čakať kým to otec na frajerku napíše, čo už potom, s holým zadkom ostať nechceme.
No ktovie, kde je skutočná pravda, keď okolnosti tuna nikto nepozná😁
To je sestrin Problem a blbost, ze prerabala dom, co jej vobec nepatri. Nic naspat nedostane, nakolko tam vtedy nemala ziadny podiel. Musela by mat nejaky podiel myslim, aby sa to vobec zohladnilo, alebo suhlas dalsich ludi, hlavne teda svokra. Ak nemala, tak ma smolu podla mojich skusenosti ( toto sa riesilo aj u nas).
@michaltat už len to, že v takom veku žijú v podnájme, že prerobili niečo na poschodí a nebolo to ich svedčí o tom, že príliš inteligentné nebudú.
Ale áno, kole im oči, že ty s bratom ste zdedili byt a asi si myslia, že si v balíku.Oni smrdia grosom a boja ja sa, že otec dom prepise na priateľku a nič nezdedite.Celkom zaujimava situácia, ale vobec neviem ako prišli na to, že ty ich máš vyplatiť.
Ešte sa budete hádať aj o tie podiely na pozemku.
Otec môže žiť ešte 20 r aj sa oženiť🙂hlavne nech nikdy na nikoho neprepisuje dom aké má otec vzťahy s nimi dvoma?
Možno raz o x rokov sa niekto z vnúčat, deti rozhodne tam bývať a vyplatí ostatných, alebo sa dom preda.Ani by som sa s nimi nerozprávala o takých veciach
Takže idú cez vydieranie, de nebudú chodiť na navstevu?čo si nadobudli to maju....chudák otec také zmije si vychoval.To tvoj muž ich nevie uzemnit?nie, aby bolo radi, že otec má priateľku nie je sám, navarí mu, pomôžu si.Hlavne nech otec nepodlahne citovemu nátlaku.
Aj za mnou prišiel takto súrodenec, aby som ho vyplatila z bytu, ktorý patri našej mame (prenajíma ho a má to prilepšenie k dochodku), lebo ten byt si chcem v budúcnosti nechat pre deti, nakoľko sa nachádza blizko nas a mám k nemu citovú väzbu. Bez hádok som vysvetlila, že aj keď by som na to peniaze teoreticky mala, ale bolo by pre mňa hlupe utopiť peniaze na najbližších možno 10-30 rokov, lebo by mi peniaze z prenájmu nepatrili a naďalej by ich poberala mama. Najvtipnejšie bolo, že s týmto nápadom prišiel náš otec, keď bol súrodenec od neho pýtať peniaze na dom, takže som to musela vysvetliť aj jemu, že je to pre mna nezmysel niekam ukladať peniaze a nič z toho nemať. Možno vietor fúka od svokra, normálne sa o tom porozpravajte a nekazte si vzťahy
@tramtada31 Svokor to nerieši rozumu ma dosť preto ma aj dom na seba bolo by dobre keby to tak ostalo aspoň 20 rokov viete mojim deťom ostal už len svokor. Moji rodičia zomreli prednedávnom mala som 30 keď otec a mamina keď som mala 36.O to viac si cennim chvíle s ním. Svokra mám veľmi rada nahradil mi trocha otca
@michaltat posli im smejucich sa smajlikov a viac neries
resp im napis ze svokor zije a je majitel nech si rieis s nim
@michaltat áno, len svokor bude starnúť a napíšem to sprosto často už vekom strácajú úsudok a boja sa samoty, aby im o 5,10 r nepodpísal čo nemá.
@tramtada31 a tebe dali peniaze na bývanie?neviem prečo by mal dať otec bratovi peniaze na dom🤣človek, aby 25 r živil deti a potom zase prispieval na všetko niekedy nechápem.

@sissy27 pravda až mi je zle s nich