icon

Mám ako slobodná matka nárok na nejaký príspevok?

swojska
19. aug 2013

som na rodicovskej, maly ma 7m,,a nie som vydata, otec je priznany a zijeme spolu, mam narok na nejake navyse bubaky 🙂 ?

sahraa79
19. aug 2013

To by aj mna zaujimalo..

liz_lemon
19. aug 2013

@swojska nemas narok na nic

sissy27
19. aug 2013

@swojska
@sahraa79 uhm akože a za čo by ste mali mať nárok na niečo viac? 😅 nie, nemáte nárok na nič extra, štát nie je zodpovedný za výber partnera a počet vašich detí... a hlavne - je rozdiel medzi slobodnou matkou a osamelým rodičom...

dejnas
19. aug 2013

@swojska nie nemáš nárok na viac.... žijete spolu, máte spoločné dieťa, zákon vás berie de facto ako partnerov
ak by ste spolu nežili v jednej domácnosti (a nehospodárili spoločne), máš nárok na výživné pre dieťa od jeho otca

lesanka845
19. aug 2013

urcite nie, ak spolu zijete, je partner zodpovedny sa o Vas postarat

barcelona94901
19. aug 2013

záleží aj aké máte príjmy ,skoč si tam a opýtaj sa ,vysvetlia ti 😉

cecil36
19. aug 2013

Podojme tento stat, ako sa len da, co tam po ludoch, ktori to naozaj potrebuju, po detoch s poskodenym zdravim od narodenia, chorych ci invalidnych, na ktore ich rodicia dostanu par sestakov a naklady neporovnatelne vyssie lebo s nimi musia rehabilitovat, kupovat drahe lieky atd. Co tam po inych ludoch, starsich, mladsich, detoch.... ja chcem bubaky navyse lebo sme sa neozbrali. 😝

evelynm
19. aug 2013

@swojska , kvoli comu si mysllis, ze by si mala mat nejaky narok na prispevok?

anatalia77
19. aug 2013

zrejme kvoli tomu,že porodila dieťa...nuž ak si z vagíny nevytlačila aspon gaučovú súpravu,tak si nič výnimočné neurobila 😀 hold nič sa nedá robiť,máš nárok na to čo ostatné mamičky

swojska
autor
20. aug 2013

@cecil36 chcem ? zisli by sa...boze zenske hned ripu,,vsak som sa opytala..a imho nebolo to ani s mojej hlavy, tiez mi to prislo cudne som si to chcela overit..ale nechapem co sa tu spustila hned vojna,,,ako to zr ste vydate je daco viac?
vdaka za ochotu

swojska
autor
20. aug 2013

@evelynm ja som si to chcela overit,,frajerova mama ma stym nahana.nie sme financne uplne naj, tak hladame moznosti

swojska
autor
20. aug 2013

dakujem vsetkym ironickym odpovedajucim

evelynm
20. aug 2013

@swojska pokial mam dobre informacie, tak ak s partnerom zijete v jednej domacnosti - tvorite par, tak nemas narok na ziadne ine prispevky. Len v pripade, ze by si zila ako osamela matka.Ale urcite by bolo dobre zajst na UPSVaR a poinformovat sa.

mima4
20. aug 2013

@swojska
tak nech frajerova mama nahana tvojho frajera skor s tym, aby sa zachoval ako muz a vzal si ta za zenu!!

swojska
autor
20. aug 2013

ja sa nechcem vydavat, ale o to neslo v debate

swojska
autor
20. aug 2013

@evelynm vdaka za normalnu odpoved

barcelona94901
20. aug 2013

@cecil36 píšeš od veci..tento štát doja všetci okrem tých čo to skutočne potrebuju!
vydatá,nevydatá ,to je tak jedno..každá chce chlieb dať ráno na stol svojmu dieťaťu! namiesto rád tu večne takýmto maminám len hádžete popoľ na hlavu ..ako má byť lepšie ,ked si závidite aj nos medzi očami

barcelona94901
20. aug 2013

@mima4 a ak sa nechce vydávať? čo svadba vyrieši? bude mať o krajec viac? nežijeme v minulom storočí ,že tu robíte také tlaky na sobáše ..

mima4
20. aug 2013

@barcelona94901 vsak ja nikoho nenutim, kazdy clovek ma dovod pre svoje rozhodnutia, niekedy si treba pockat na toho praveho ...
Len ma udivilo, ze matka mu trepe take bachorky ale to aby sa zachoval ako chlap ... to uz sa tvari "moderne". Pre mna zitie "na divoko" je zitie so zadnymi dvierkami. Ale to su moje hodnoty.

cecil36
20. aug 2013

@barcelona94901 ved to som napisala aj ja, doja ho vstci okrem tych, co to potrebuju 😉 A urcite nikomu nezavidim, ja pracujem od 2 mesiacov mojho dietata (lebo chcem, nie preto, ze ma nuti financna situacia), len mi je stale divne, ze ludia sa nenaucili spoliehat sa na seba a svoje schopnosti, ale na stat.
@swojska nikdy som nenapisala, ze ak si nevydata si nieco menej. Ty si napisala ci mas narok na nieco ak mas 7 mesacne dieta, priatela a zijete spolu bez svadby. Cize logicky mi z toho vyplyva, ze chces vyuzit to, ze nie ste zobrati, lebo nic ine sa z tychot indicii nedalo vydedukovat. Lebo 7 mesacne dieta a priatela ma vela zien, takze toto si ako argument asi nechcela pouzit. Ale k veci. Nemas narok na nic okrem dlhsej materskej dovolenky (teda za predpokladu, ze si pred otehotnenim pracovala), ak to zahras, ze si osamela matka. Nic viac, mozes sa chodit pytat na socialku 3 x denne. Uz len RP je vyssi ako davka v hmotnej nuzi, nehovoriac, ze tvoj priatel asi zaraba, je povinny platit vyzivne na dieta atd. Ani prispevok na byvanie nedostanes, lebo ten je podmieneny davkou v hmotnej nudzi. A medz nami, ked nemate peniaze, nech si frajer najde brigadu, alebo si ju najdi ty a frajer nech je s dietatom doma alebo nech mudra frajerova mama strazi a ty si mozes privyrobit.

dejnas
20. aug 2013

@swojska presne ako píšeš.... to že "sme vydaté" v tomto prípade nie je viac, to znamená, že tam nie je žiadny rozdiel medzi vydatou, či nevydatou mamičkou....
ja ti ušetrím nohy - fakt to nemyslím ironicky - na UPSVaR chodiť ani nemusíš.... ak im tam povieš, že žiješ s partnerom, automaticky vás posudzujú ako rodinu, ak je priateľ zamestnaný, tak sa s tebou ďalej ani nemajú o čom baviť....
ak sa im budeš snažiť nahovoriť, že žijete oddelene (t.j. si osamelá matka), v prvom rade ťa pošlú podať návrh na súd ohľadom určenia výživného

aj tak si ale nič o sebe / vás nenapísala, keď už sa pýtaš takéto veci....
- máte vlastný byt /dom, resp. oficiálnu nájomnú zmluvu a riadne uhradené nájomné? (nemyslím tým podnájom u rodičov)..
- a to najdôležitejšie - pracuje priateľ ???
poňala si to, žiaľ, len formou, či "ako nevydatá, máš nárok na niečo navyše"