icon

Mám nárok na dávku, keď je manžel vo väzení?

19. aug 2024

Zdravím ženy, prosím vás, ocitla som sa v ťažkej situácii. Manžela vzali do väzenia, bude stíhaný väzobne, tak skoro sa von nedostane. Som na rodičovskej dovolenke, syn má rok aj pol, druhý je školák. Nemá mi kto pomôcť, mám nárok na nejakú dávku navyše, aj napriek tomu, že poberám rodičák? Syn je chorý, nemám sa ako momentálne dostať na úrady, platíme hypotéku a som ako uzlík nervov, neviem, čo robiť. Ďakujem

Strana
z2
markusrasford
19. aug 2024

@mircalla pribrzdeny ta ráno obliekal

betulinka1
19. aug 2024

Byt rychlo prenajať aby sa platila hypotéka a réžia a ty k rodicom svojim alebo jeho, jasle, ty robit a zmenit skolakovi skolu. Druha moznost, maly jasle a ty do prace ale pochybujem, ze zarobíš tolko aby si platila hypo, byt, stravu.

mk1111111111
19. aug 2024

Dostanes vyzivne. Musia Ti pomoct Tvoji, alebo jeho rodicia, zial, mali ste mat aspon nejaku zabezpeku. Nevieme, co urobil, ale fakt nie je mozne, aby sme sa ako stat skladali na zivot pribuznych odsudencov. Vacsina odsudencov niekomu inemu sposobila skodu, ujmu a my sa este mame za neho starat? Takto to chvalabohu nefunguje.

mircalla
19. aug 2024

@mk1111111111 Presne

vsetkounas
19. aug 2024

Takto ak máte hypo skoc do banky poziadaj o odklad splátok na pol roka sa to dá . A za ten čas neviem aký máš byt naj asik skúsiť predať hypo splatít a ísť ku rodine alebo kúpiť niečo menšie .Dieťa choré no kým nemá teplotu neumiera kľudne zober zo sebou nebudeš prvá ani posledná s chorým dieťaťom .

mili2016
19. aug 2024

@riyadh akože tvoj príspevok je riadne mimo... Len preto že jej manžel skončil tam kde skončil má byť ona jednoduchá 🤦🏻‍♀️to kde sme aby sme sa takto urážali... A mimochodom sú ľudia ktorý majú školy, peniaze a.t.d a do väzenia sa tiež dostali nevieš čo sa stalo tak nesúď

renpac
26. aug 2024

@mircalla Skús pozrieť aké je teraz životné minimum:

273,99 € + 125,11 € + 125,11 = 524,21 € mesačne. Ak máte menej, tak treba ísť na úrad práce a požiadat o dávku v hmotnej núdzi. Tiež vtedy môžte požiadať o príspevok na bývanie ( asi 205 eur). Poraďte sa tam tiež aký je postup pri požiadaní o náhradné výživné, ale to je na dlhšie pretože najskôr treba dať na súd návrh na určenie výživneho ( pomôžu s tým aj na úrade práce) a až potom zájsť za exekútorom a znovu na úrad prace.... Ak by ste dostávala to náhradne výživné je možné že by ste bola už nad životným minimom..... Keby ste bola pod hranicou dá sa ísť ešte na obecný či mestský úrad a požiadať o jednorazovú dávku v hmotnej núdzi ( okolo 100 eur). Poraďte sa s mužom či ísť do banky....vybaviť napr odklad splátok na nejaký čas, prípadne požiadať o zníženie splátok a dlhšiu dobu splácania. Budete zrejme potrebovať od muža splnomocnenie na vybavenie v banke

mircalla
26. aug 2024

@renpac A preco pises mne? Ja manzela vo vazeni nemam

mamutka
30. aug 2024

Skús predať čo sa da, aby si si nejak pomohla. A potom už spomínaná rodina. Čo sa týka iných možnosti, zisťuj na úradoch, nie tu

Strana
z2