icon

Mám nárok na hmotnú núdzu a príspevok?

12. okt 2024

Ahojte. Ocitla som sa v nezávideniahodnej situácii, nikdy by ma ani len nenapadlo, že sa mi to môže stať. Pred dvomi mesiacmi sa mi narodila dcérka, partner nás opustil. Presťahovala som sa k rodičom, no mám na krku hypotéku a spotrebný úver. Materskú nemám, je to na dlhé vysvetľovanie, poberám len nižší rodičovský príspevok. Z toho nevykryjem ani účty, ktoré mesačne musím zaplatiť, doplácajú mi rodičia a kupujú všetko pre malú. Návrh na určenie otcovstva je už podaný na súde, nakoľko ex sa k malej nehlási ani nie je zapísaný v RL. Do práce samozrejme plánujem ísť čím skôr, len by som s ňou rada bola doma aspoň do 6 mesiacov. Splnam podmienky na príspevok v hmotnej núdzi, alebo ochranný príspevok? Prosím neodsudujte ma, vždy som bola riadne zamestnaná, odvádzala dane, potrebovala by som len dočasnú finančnú pomoc. Ďakujem za odpoved

Strana
z4
autor
12. okt 2024

@janickacrazy ano, presne tak to mám v pláne. Ďakujem

earlgrey
12. okt 2024

@autorka
V každom prípade držím palce, aby si to vyriešila najlepšie ako vieš ❤️

autor
12. okt 2024

@earlgrey ďakujem veľmi pekne

aaadkaaa
12. okt 2024

Ak je to taky vychcanec,ze ta obral o tolko penazi, ja by som ho do rl nezapisovala. Naozaj to vyzivne za to nestoji... riesit s nim kazdu somarinu, musis mat suhlas na vyner skolky,skoly...bude si narokovat na dieta, kludne v lete na mesiac si ju vezme... no to by som veru nechcela...si v nezavideniahodnej situacii a ja ti naozaj z celeho srdce drzim palce...

earlgrey
12. okt 2024

@aaadkaaa moja dcéra má otca cudzine, ja ju mám súdne zverenú do mojej starostlivosti a nikde súhlas otca nepýtali. Doložila som len rozhodnutie zo súdu.

aaadkaaa
12. okt 2024

@earlgrey pokial rodic nie je zbaveny rod.prav, suhlas je potrebny...ani u nas ho nevyzadovali, kym nasu skolu jeden otec za toto nezaloval....

earlgrey
12. okt 2024

@aaadkaaa Veď to áno, ale u nás stačilo rozhodnutie súdu...zatiaľ úplne všade 😉

Strana
z4