Mám nárok na hmotnú núdzu a príspevok?
Ahojte. Ocitla som sa v nezávideniahodnej situácii, nikdy by ma ani len nenapadlo, že sa mi to môže stať. Pred dvomi mesiacmi sa mi narodila dcérka, partner nás opustil. Presťahovala som sa k rodičom, no mám na krku hypotéku a spotrebný úver. Materskú nemám, je to na dlhé vysvetľovanie, poberám len nižší rodičovský príspevok. Z toho nevykryjem ani účty, ktoré mesačne musím zaplatiť, doplácajú mi rodičia a kupujú všetko pre malú. Návrh na určenie otcovstva je už podaný na súde, nakoľko ex sa k malej nehlási ani nie je zapísaný v RL. Do práce samozrejme plánujem ísť čím skôr, len by som s ňou rada bola doma aspoň do 6 mesiacov. Splnam podmienky na príspevok v hmotnej núdzi, alebo ochranný príspevok? Prosím neodsudujte ma, vždy som bola riadne zamestnaná, odvádzala dane, potrebovala by som len dočasnú finančnú pomoc. Ďakujem za odpoved
@earlgrey ďakujem veľmi pekne
Ak je to taky vychcanec,ze ta obral o tolko penazi, ja by som ho do rl nezapisovala. Naozaj to vyzivne za to nestoji... riesit s nim kazdu somarinu, musis mat suhlas na vyner skolky,skoly...bude si narokovat na dieta, kludne v lete na mesiac si ju vezme... no to by som veru nechcela...si v nezavideniahodnej situacii a ja ti naozaj z celeho srdce drzim palce...

@janickacrazy ano, presne tak to mám v pláne. Ďakujem