icon

Mám nárok na nejaký príspevok na deti, ktoré mám v striedavej starostlivosti?

sonia1990
16. máj 2021

Prosím vás chcem sa opýtať či máte skúsenosť alebo nejakú radu. Mám 2 deti s bývalým mužom ale mame striedavu starostlivosť. Deti majú trvalý pobyt somnou. Nič nikomu nikto neplatí on poberá v robote daňový bonus a ja rodinné prídavky. Momentálne som na MD(zo synom ktorého mám s terajším priateľom.) Mam nárok na nejaký príspevok od štátu keď na prvé 2 deti nemám určené výživné a poberá na ne len rodinné prídavky.) Dakujem za vaše skúsenosti.

heleninamama
•
16. máj 2021

@sonia1990 Prosím Ťa, vysvetli nám dôvod, na základe ktorého by si mala dostávať nejaké peniaze navyše od štátu?

petamich
•
16. máj 2021

nie, ziadny dalsi prispevok, pridavky nie su a vyzivne = striedava starostlivost, kedze pocas nej expartner pokryva potreby deti

abbey1
•
16. máj 2021

Tie deti majú rodičov. 2. Žijúcich. Aký príspevok a za čo by si chcela? Deti sa rozhodneme mať slobodne. Je teda naša zodpovednosť ich živiť.

ladyblcha
•
16. máj 2021

@sonia1990 ty neplatis vyzivne, muz neplati vyzivne, ale stat by ti mal platit nejake €€ navyse? Akoze preco?

liljana
•
16. máj 2021

Na materskej dostavas najskor matersku a potom rodicovsky plus pridavky. To je vsetko. Pocas vypadku prijmu by ta mal podporovat otec tretieho dietata, s ktorym zijes.

maciatkolulu
•
16. máj 2021

@sonia1990 😂😂😂😂máš deti so štátom??? Toto je neuveriteľné, prečo by ti štát mal niečo dávať?

liljana
•
16. máj 2021

@maciatkolulu Chodi tu dost mamiciek, co su presvedcene, ze ony a ich deti su take vynimocne, ze by im mal stat vyplacat prijem aspon 2000 eur, za to ze su doma a hraju sa so svojimi detmi na zahrade.
Autorka sa aspon normalne pyta, ci su okrem toho nejake davky, na ktore by mozno mala narok. 🙂

maciatkolulu
•
16. máj 2021

@liljana 😉😂😂😂a to reálne môže niekoho napadnúť, že teda pôrodom dve deti, rozvediem sa, súd odklepne striedavubstatostlivost, teda stará sa ex partner a ma sa aj ona a chce peniaze od štátu??? Aha, dobre no, potom prečo sa nepýtaju aj bežné rodiny, prečo im štát neprispieva na ne😂😂😂, ved sú na MD... Ako, pardon, ale otázka za všetky drobne

xxx23
•
16. máj 2021

Co tak ist do prace po MD ... ked ti chybaju peniaze... prepac ale stat ti nema dovod platit na tvoje deti ked maju otca a stara sa o nich...

heleninamama
•
16. máj 2021

@liljana Lenže toto je presne taká kategória mamičky. Má 30 rokov podľa nicku, už stihla 3 deti s dvomi chlapmi, zrejme veľa neodpracovala, čiže tomu štátu veľa nedala, ale keď jej to nevychádza, zasa to má dotovať štát.
Navyše, obaja otcovia detí žijú, tak nech v prvom rade rieši ich. Alebo ide sama práce. Prečo sa majú na ňu skladať pracujúci daňoví poplatníci???

mirocka2000
•
3. sep 2022

@abbey1 viete mi poradiť som rozvedená 10 rokov striedava starostlivosť a bývaly bral rodinné ake teraz by som chcela brat ja viete poradiť čo robiť ďakujem

veronikaszabova
•
4. sep 2022

@mirocka2000 zajst na UPSVAR a prepisat rodinne pridavky na teba. Otazka 5min. 🙂

maminkadeticiek
•
4. sep 2022

Teoreticky mas ako matka narok na ten danovy bonus.Neviem ci ste si to rozdelili takto vy ale ma na to primarne narok matka.